Amsterdam verkennen via “De Stadswandeling”

Amsterdam Stadswandeling; Schinkelkwartier

In het eerste weekend van het nieuwe jaar was ik erg toe aan frisse neus. Ik ben al sinds maart thuis aan het werk en de laatste paar maanden was ik steeds meer aan het cocoonen. Ik moet me er echt toe zetten om in beweging te komen dus ging ik op zoek naar iets leuks om te doen in Amsterdam. Op Instagram kwam ik “De Stadswandeling 020” tegen en ik was meteen enthousiast.

Instagram blogger Patricia schreef al eerder voor ons over het STRAAT museum in Noord.

Wat is De Stadswandeling 020?

Ik was al om bij “wandeling”, maar werd ook blij van de rest van het idee. De dames Kim en Lianne achter dit concept misten echt de horecabeleving tijdens de lockdown en wilde iets doen om de horeca te steunen. Denk aan een combinatie van “selfcare”  want beweging, frisse lucht, “support your locals” want een hapje en/of een drankje en dat voor een klein prijsjes bij lokale horeca ondernemers.

5 x De leukste tours door Amsterdam

Stadswandeling Amsterdam; Bar Bonnie

Waar kan je aanmelden voor de Stadswandeling?

Je kan je je op donderdag aanmelden via de link-in-bio op het Instagramaccount van De Stadswandeling 020 en kiezen uit diverse routes in verschillende stadsdelen.

Let op: vanwege covidmaatregelen is er een maximum aan het aantal deelnemers dus vol-is-vol maar de volgende week is er weer een nieuwe mogelijkheid om je aan te melden.

Ondersteun de horeca tijdens de Stadswandeling in Amserdam

Tip: Neem je eigen beker mee voor onderweg!

Wat houdt de stadswandeling precies in?

Voor €3,- per persoon ontvang je een uitgestippelde wandelroute (pdf in je mailbox). Op de kaart vind je de deelnemende horeca en op een aparte lijst krijg je de menukaart van de aanbiedingen. Verder krijg je ook een pubquiz over Amsterdam mee en een aantal opdrachten voor onderweg. Je kan het zo gek maken als je wilt, maar je mag het ook bij het wandelen laten; zelluf weten!

Stadswandeling Amsterdam

Stadswandeling West/Zuid

Wij kozen voor de route West/Zuid omdat dat vanuit Nieuw-West lekker dichtbij is en omdat ik benieuwd was wat het aanbod was in de buurt. Het was helaas niet echt in Nieuw-West maar echt West. Voor ons geen showstopper want Nieuw-West wordt niet beloofd. Naar mijn mening wel een gemiste kans omdat Nieuw-West echt leuke hotspots heeft. Misschien een tip voor de nabije toekomst? (Bij het live gaan van deze blog horen wij dat Nieuw-West in de maak is, hoera!)

Omdat het een rondje is, kan je in principe beginnen waar je wilt, maar wij begonnen op de kaart in het Schinkelkwartier. Zonder afleiding van hapjes en drankjes is het een wandeling van ruim 1,5 uur. Deze kan je afleggen tussen 13:00-18.00 uur. Wij lieten ons de hapjes en drankjes smaken en waren uiteindelijk bijna 3 uur onderweg. 

Amsterdam Stadswandeling; Schinkelkwartier

Waar in Amsterdam kan je glühwein drinken?

Welke horeca doen mee?

Op onze route waren er 5 deelnemers. Langs het Schinkelkwartier naar de Hoofddorppleinbuurt en Cornelis Schuytbuurt  en via Vondelpark en Overtoom terug naar Schinkelkwartier.

Op het begin van de route kan je Lokaal van de stad en Atelier Schinkel vinden.Wij liepen direct naar Bar Bonnie voor een lekkere Glühwein en een snack. Eenmaal opgewarmd konden we zo oversteken naar de beroemde platanen van de Lohmanstraat. De route ging verder langs de Cornelis Schuytbuurt waar we met lood in onze schoenen Friet Boutique voorbij liepen omdat het al laat werd en wij thuis ook nog alle left-overs op moesten eten. We hebben wel verlekkerd naar alle mooie (dichte) winkels gekeken daar.

Het begon dus al donker te worden en dan is het wel leuk om door het Vondelpark te wandelden. Het was wel druk in het park; er waren meer mensen die na O&N de deur uit wilden. We gingen bij een van de uitgangen langs de Overtoom op weg naar naar Oslo Beers, waar we een lekkere bite size sparerib en een drankje namen. Hier eindigde onze wandeling en gingen we weer richting huis.

Stadswandeling Amsterdam; De platanen in de Lomanstraat

De stadswandeling in andere steden

Wij hebben genoten in Amsterdam, maar check vooral ook de Stadswandeling in Rotterdam, Utrecht of Groningen.

ReizenReizen

Nog meer inspiratie voor stadswandelingen:

AMSTERDAM VERKENNEN VIA “DE STADSWANDELING” | Instagrambloggers.nl AMSTERDAM VERKENNEN VIA “DE STADSWANDELING” | Instagrambloggers.nl

Dit blog is geschreven door gast blogger Patricia Dorland, volg haar op Instagram.