Een kindvriendelijke weekend-guide voor de Kop van Noord Holland

weekend-guide-kop-van-noord-holland

Als een echte city girl, hou ik zoveel van Amsterdam dat ik vrijwel de stad nooit weet te ontsnappen (erg, toch?). Maar in de weekenden, roept het avontuur. Gelukkig is daar de Kop van Noord-Holland, dichtbij genoeg voor een leuke overnachting of een weekendtripje met genoeg te ontdekken voor het hele gezin.

Eerste stop in Noord-Holland

weekend-guide-kop-van-noord-holland

Ik had nog niet eerder het Noordelijkste stukje van Nederland ervaren, buiten rijden naar Den Helder om de ferry naar Texel te nemen. Maar met dank aan Holland Boven Amsterdam, gingen we het weekend op pad om te zien wat “De Kop” voor ons in petto had. Lees snel verder voor kindvriendelijke tips voor een weekend in de Kop van Noord-Holland!

Slapen bij : B&B Station Windwacht (Wieringerwerf)

weekend-guide-kop-van-noord-holland

Overnachten op de boerderij in een tiny house

Op nog geen 45 minuten rijden vanaf Amsterdam, vindt je Sasja en Rudolfs zeer charmante B&B op een nog actieve boerderij. Met een plant opvang, en hun eigen wind molen. Ik snapte het “tiny house” concept nog niet helemaal, tot we aankwamen! Is ‘retro chic” een ding? Super fotogeniek én comfortabel. Nu wil ik er ook één!

De ochtenden bij Station Windwacht beginnen met een ontbijt mandje vol lokale specialiteiten, vers gebakken brood en eitjes van de eigen kippen.  Een lief handgeschreven briefje van Sasja gevuld met leuke lokale tips en activiteiten, zoals…. wie wil de lokale melkboer ontmoeten?

NOTE: Station Windwacht zou zomaar je bestemming kunnen zijn voor het volledige weekend. Wij hadden moeite met weggaan. In slaap vallen bij het geluid van de wind, is net zo relaxed als de golven aan zee. We ontspanden op het terras, terwijl onze 5-jarige de boerderij aan het verkennen was, die voorzien was van een kas, tuin, schommel, trampoline en genoeg hoekjes voor een kind om zich te vermaken.

Op zoek naar nog meer plekken om te slapen in deze regio: http://slapenindekop.nl.

Station Windwacht Schervenweg 34 1771RT Wieringerwerf

Doen: Garnalen vissen met De Groot Recreatie (Den Oever)

Garnalenvissen met de Groot Recreatie was de highlight van ons weekend. Je vertrekt van Den Oever, een van Europa’s grootste garnaal vissershaven. Het beste deel is dat als ze de garnalen vangen, de krabben, vis en zelfs paling mee aan boord komen.

Kinderen (en in dit geval, papa en mama ook) zijn enorm gefascineerd door kleine zee diertjes, die leven in de zee. Een deel van de garnalen wordt bewaard om van te snoepen en de rest werd teruggegooid, terug naar de haven! Een prachtig zicht om de enorme massa’s zeemeeuwen de boot te zien volgen in de hoop op een hapje.

Tip: neem je verrekijker mee, want misschien spot je wel zeeleeuwen!

Meer tips voor leuke dag activiteiten? Check Dagje Uit in de Kop!

Eten bij Restaurant De Dikke Bries (Wieringerwerf)

Wat eet je na een dag op zee? Vis natuurlijk! Gevestigd in de pittoreske haven van Wieringerwerf vind je Restaurant De Dikke Bries. Dagelijks verse vis, geserveerd vanuit het viscentrum ‘t Wad in Den Oever.

We genoten van deze lokale vangst in een knusse omgeving met live muziek en prachtig zicht op het water.  Onze mini was superblij met het kleine garnalenbootje waarin haar ijsje na afloop werd geserveerd. Een perfect einde van een perfecte dag.

TIP: Het kan erg druk zijn, dus reserveer van tevoren: 0227 511986.

Doen: Dierenpark Hoenderdaell (Anna Paulowna)

Waarom? Alpacas, daarom!

Combineer schattige dieren met een wandeling door het bos, dan heb je het over Dierenpark Hoenderdaell. Zeven dagen in de week geopend, deze plek is de hemel op aarde voor kinderen. De dieren zijn de sterren hier, maar daarnaast kan je er nog 2 restaurants, een kinderboerderij en een speeltuin vinden ook!

We hadden het geluk om een pas geboren kameel te zien (zo schattig) dus hou de website in de gaten voor wat er wellicht nog meer op komst is!

Uitwaaien en een drankje doen: Strandrestaurant Woest (Callantsoog)

Laten we eerlijk zijn, na een weekend met de kinderen heb je soms even een moment nodig om te ontspannen. Chillen op het zonnige terras van Strandrestaurant Woest in Callantsoog, terwijl de kindjes spelen op het strand er net onder. Bestel vooral de huiscocktail “Taste the Sea”, gemaakt met Hierbas de Las Dunas (Herbs of the Dunes), een likeur gemaakt van wel 18 verschillende bloemen en planten afkomstig uit de Zeeuwse duinen. Proost!

Disclaimer: Ons verblijf werd mede mogelijk gemaakt door Holland Boven Amsterdam. Onze ervaring is persoonlijk.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.