Overnachten in de Dordtse Biesbosch bij Stayokay Dordrecht

overnachten dordtse biesbosch bij stayokay

Weekendje weg met het hele gezin en kan je niet kiezen tussen de stad en de natuur? Dan ben je bij de Stayokay in Dordrecht, gelegen midden in de natuur op steenworp afstand van Dordrecht aan het goede adres. Hier kan je uniek overnachten in de Dordtse Biesbosch bij het moderne en hippe Stayokay.

Instagram blogger Deepa verbleef ook al eens bij deze Stayokay, haar review lees je hier.

cafe-stayokay-dordrecht

Overnachten in de Dordtse Biesbosch

Wakker worden met je neus in de Dordtse Biesbosch omringd door groen? Dat is precies wat de Stayokay Dordrecht te bieden heeft. Of je hier nu gaat kamperen, logeren of verblijft in de eco-lodge, zodra je uit je raam of tent kijkt, zie je niets dan groen. ’s Ochtends stap je op je fijne huurfiets en maak je de mooiste fietstochten door de natuur of fiets de andere kant op en dan sta je binnen 30 minuten in hartje Dordrecht.

Ook wandelen hier vandaan is een aanrader. We zagen aan de mensen op het terras dat het café een welke stopplaats is voor tijdens je wandeling!

biesbosch-stayokaybiesbosch-stayokay

Naar een hostel met het hele gezin

Ik denk dat we anno 2020 wel kunnen zeggen dat de meeste hostels flink verhipt zijn. Ze zijn hun oubollige karakter allang ontstegen. Toegegeven, groepen jongeren zijn hier nog steeds een veel geziene gast. Maar ook jonge koppels en gezinnen weten steeds beter de weg naar hostels te vinden. Laten we wel wezen, hier vindt je het comfort van een standaard hotel nog steeds voor de prijs van een hostel. Hier hebben we al meerdere voorbeelden laten zien hier, hier en hier.

De Stayokay heeft de afgelopen jaren een enorme upgrade doorgaan. Het interieur is helemaal Instagram-proof met een knusse lounge en een kleurrijke inrichting.

familiekamer-stayokay-hostel-dordrecht

Onze familiekamer was voorzien een stapelbed en twee éénpersoonsbedden. Een simpele douche, wastafel en apart toilet vind je op de kamer (en niet op de gang zoals vroeger).

overnachten dordtse biesbosch stayokay-dordrecht-hip-ingerichtterras-aan-water-stayokay-biesboschovernachten dordtse biesbosch cafe-stayokay-dordrecht

Met een fluisterbootje de Dordtse Biesbosch ontdekken.

Fietsen, suppen en/of kanovaren, je kan het allemaal doen vanuit het hostel. Het Biesboschcentrum is op 5 minuten fietsen bij de Stayokay vandaan. Je kan hier per uur een SUP, kano of fluisterbootje huren.

stayokay-hostel-dordrechtfluisterbootje huren biesbosch dordrechtfluisterboot-huren-dordtse-biesboschfluisterboot-huren-dordtse-biesbosch Roeien Biesbosch Dordrecht

Al fietsend door de Biesbosch

De fietsen zelf huur je bij het hostel, ze hebben  meerdere maten kinderfietsen, wij weten uit persoonlijke ervaring dat dit wat ons betreft een toegevoegde waarde is. Wij kwamen onderweg de mooiste plekken en dieren tegen. Mooie bruggetjes, prachtige Knotwilg lanen en een schapen kudde met de staarten er nog aan. De fiets is de perfecte manier om de directe omgeving van Stayokay Dordrecht te verkennen.

fietsen-biesboschfietsen-huren-stayokay-dordrecht

fietsen-huren-biesbosch

Uniek overnachten bij Stayokay Dordrecht

  • In de Ecolodge; deze ligt midden in de Biesbosch op 2km van het hoofdgebouw. Dit is echt een unieke overnachting in De Biesbosch. Je hebt je eigen uitkijktoren en de ramen reiken van onder tot boven.
  • Duurzaam kartonnen huisje; deze is bij ons bekend als een wikkelhouse. Ook hier kan je in overnachten in de Dordtse Biesbosch. We mochten bij de Stayokay als eens in een tiny house in Gorssel logeren. En sindsdien is het onze droom om ooit zelf zo’n huisje voor erbij te hebben.
  • In de hostel zelf overnachten; wij sliepen dit keer in de hostel zelf op een familiekamer. ’s Nachts was het lekker rustig overal, meestal geen groepen in het weekend zo is het goed bijkomen voor een weekendje in de natuur.
  • Op de camping; heb je een tent, caravan of camper? Dan ben je ook van harte welkom op de camping naast de Stayokay in Dordrecht.

stayokay-dordrecht-midden-in-natuur

Dagje Dordrecht vanuit de Stayokay.

Nog geen 30 minuten met de (huur)fiets en je staat in hartje Dordrecht. Dordrecht is een prachtige historische stad, we ontvingen zoveel tips, dat ik een los blog aan Dordrecht zal wijden. Liever niet fietsen? Laat de auto lekker staan en pak de waterbus die vlak bij de Stayokay vertrekt, die zet je zo af in hartje Dordrecht. Je reist net als thuis met je OV-chipkaart, mocht je die niet hebben, kan je in de waterbus zelf ook een kaartje kopen.

NOTE: Op de achtergrond zie je Villa Augustus, maar daarover meer in mijn blog over Dordrecht.

waterbus-dordrecht-biesbosch

Praktische zaken

Een familiekamer gaat vanaf ongeveer 90 euro per nacht. Dit is inclusief ontbijtbuffet. In deze Stayokay kan je ’s avonds ook mee-eten met het buffet (wel even reserveren). Daarnaast kan je wat simpele maaltijden zoals een pizza, burger of stoofpotje bestellen aan de bar. De gehele dag is de bar open voor koffie, taart, lunch, borrel of diner. Dat maakt het extra aantrekkelijk om wat langer te blijven hangen in de gezellige lobby of op het terras. Een kast vol spelletjes zorgt voor vermaak tijdens regenachtige dagen.

NOTE: Kinderen t/m 2 jaar verblijven gratis. Kinderen van 3 t/m 12 jaar krijgen € 4,50 korting per nacht en 50% korting op maaltijden.

stayokay-dordrecht-review

overnachten-dordtse-biesbosch-stayokay

Ik vond hier slapen ook heel bijzonder:

Wij waren op uitnodiging een weekendje bij de Stayokay in Dordrecht. In de tekst zijn affiliate linkjes verwerkt, met de opbrengsten kan ik de website onderhouden.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.