Tips om uniek te overnachten in Vlissingen

Overnachten aan zee in Vlissingen

Weekendje aan de Zeeuwse kust? Vlissingen is niet alleen de stad van Michiel de Ruyter, maar ook een aan zee gelegen havenstadje dat echt meer aandacht verdient. We geven je twee unieke tips om te overnachten in Vlissingen.

Tips voor een weekendje Vlissingen

Wist je dat Vlissingen de langste boulevard van Nederland heeft? Dat alleen is al een reden om een weekend die kant op te plannen. Vier mooie stranden die allemaal de moeite waard zijn een knus en bruisend centrum wat duidelijk in opkomst is. En wanneer is een weekendje aan zee nou geen goed idee? Goed, nu we het daarover eens zijn, kunnen we door naar het volgende punt op de agenda. Waar kun je het best overnachten in Vlissingen? Wij probeerden maar liefst 4 accommodaties uit, aan jou de keus!

Appartement aan zee in Vlissingen

Overnachten in Vlissingen met zicht op zee

Gelegen direct aan de boulevard van Vlissingen, zijn de strandappartementen van De Gulden Stroom. Een fantastisch uitzicht op zee en slechts een paar etages omlaag en je staat letterlijk met je voetjes in het zand. Zowel het uitzicht aan de voorkant (zeezijde) en de achterkant zijn fantastisch. Vlissingen aanschouwen vanaf deze hoogte is een feestje.

Overnachten aan zee in Vlissingen Uitzicht over Vlissingen

Spectaculair uitzicht op zee aan de overkant en zicht over Vlissingen vanuit de slaapkamers.

Modern appartement in Vlissingen

De appartementen zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Of je er nu kort of lang verblijft, alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Van wasmachine tot haardroger het is er allemaal. Aan de muren hangen illustraties en foto’s van Vlissingen die je meteen een mooi kijkje in deze havenstad geven.

Appartement in Vlissingen De Gulden Stroom Comfortabel appartement in Vlissingen

Overnachten in het centrum van Vlissingen

Residentie Vlissingen is gevestigd in misschien wel de leukste straat van Vlissingen. Het beschikt over meerdere studio’s en drie mooie appartementen. Met een kleine 10 minuten wandelen sta je op het strand. Een Residentie is een ander woord voor hotel. Het verschil zit hem erin dat je in een Residentie geen restaurant hebt, dus geen ontbijt. Nu is dat door de ligging van Residentie Vlissingen alles behalve een probleem.

Hotel aan de Kleine Markt in Vlissingen

Residentie hotel in centrum van Vlissingen

Gelegen aan de leuke Walstraat en met zicht op De Kleine markt is de keuze reuze. Of je nu aan de overkant naar binnenloopt voor een healthy en fresh ontbijtje bij Johnson of naar Anna van Chiel voor de pancakes of een lekkere croissant met jam. Het staat je vrij om te kiezen. Mag ik hier nog een tip aan toevoegen? Wandel gewoon naar de bakker verderop, scoor een bolus en eet hem op aan het strand met zicht op zee. Feestje!

Lobbby van Residentie Vlissingen

Sfeervolle hotelkamers voorzien van alle gemakken

Een heerlijke hotelkamer midden in het centrum van Vlissingen. In de binnentuin staan prachtige picknicktafels en aan de achterkant heb je direct toegang tot de fietsenkelder. Dit is met name ideaal voor de vele fietsers die ieder jaar in Vlissingen en omgeving komen fietsen. Met de ramen open, komt de gezelligheid in Vlissingen zo je hotelkamer binnen gewaaid.

In het kleine keukentje vind je een koffiezetapparaat en een waterkoker, meer heb je niet nodig toch?

Charmant hotel midden in VlissingenHotel Residentie VlissingenHotel in centrum van Vlissingen

Uitzicht is goedgekeurd door onze tiener.

Boetiek hotel de Timmerfabriek in Vlissingen

Op zoek naar een boetiek hotel in Vlissingen? In het opkomende Scheldekwartier in Vlissingen is sinds 2023 het prachtige Hotel de Timmerfabriek gevestigd. Gastblogger Tjarda verbleef er een aantal dagen voor een workation en ontdekte dat ze terug moet komen voor een “vakation”. Lees haar ervaring hier.

Hotel de Timmerfabriek in Vlissingen

Doen in Vlissingen en omgeving

Na een weekendje Vlissingen, weten we het zeker. Vlissingen is de verborgen Parel van Walcheren. We hebben zoveel tips verzameld dat we er maar een los blog aan hebben gewijd. Hier alvast drie tips om je in de juiste sfeer te brengen.

  • Fietsen / Wandelen over de langste boulevard van Vlissingen
  • De zon onder zien gaan bij het windorgel op het hoofd van het Nollestrand (foto hieronder)
  • Het Scheldekwartier in de gaten houden in Vlissingen. Dit is de haven en een stukje maritiem stadsdeel dat enorm in ontwikkeling is in de binnenstad van Vlissingen. Nieuwe hotels en horeca kan je hier binnenkort verwachten.
  • Lees de rest van onze tips over de verborgen parel Vlissingen en omgeving in dit blog.

Zonsondergang vanaf het Nollestrand in Vlissingen

Lees ook:

Overnachten in Vlissingen

Dit blog is geschreven in samenwerking met De Gulden Stroom en Residentie Vlissingen.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.