Roast Leeuwarden, een prachtig nieuwe plek om te eten aan het water.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-terras

Nog maar net open en we vielen met onze neus in de boter. Roast Leeuwarden opende begin april haar deuren aan de Nieuwestad in hartje Leeuwarden. Een prachtig nieuwe plek om te eten aan het water.

ROAST Leeuwarden

Altijd op zoek naar de mooiste nieuwe plekken om te gaan eten, kwam ik terecht bij Roast Leeuwarden. Ondanks de enorme drukke Hemelvaartsdag in Leeuwarden, kon ik toch nog terecht. Dit ligt ongetwijfeld aan de hoeveelheid plek (140 couverts) die ROAST Leeuwarden heeft. Bij aankomst lieten we het volle terras voor wat het was en snelden naar binnen om het gloednieuwe interieur te bekijken.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-binnen

Boutique stijl inrichting

Het interieur van ROAST Leeuwarden doet denken aan de huidige boutique hotel stijl, die in Amsterdam ook erg populair is. Blauwe wanden, cognac leren bankjes en stoere houten tafels voorzien van hun eigen brandmerk. Het pand is enorm hoog met grote dakramen die voor prachtige lichtinval zorgen. Momenteel zijn ze ook nog eens bezig met het terras aan de achterzijde van de zaak, die moet nog voor de zomer open, waardoor ze nog meer plek kunnen bieden. Met een wat grotere groep hier eten is dan ook geen probleem.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-interieur-boutiqueroast-leeuwarden-eten-aan-het-water-bar

Het menu van ROAST Leeuwarden

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-gerookte-paling

Gerookte paling | Roast Leeuwarden

De kaart is erg gevarieerd en staat vol met klassieke gerechten. Denk aan gerookte paling, lekker zelf fileren en dan op een toastje. De sukade serveren ze hier in steakvorm. Ik ben echt fan van sukadevlees en ook in steak vorm, viel hij mij niet tegen.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-sukade-steak

Sukade steak met waldorfsalade, bbq mayonaise en paksoi | Roast Leeuwarden

Mijn gezelschap at de zeebaars. Het dessert, hebben we voor de verandering geskipt. Het was zulk warm weer dat we niet echt de behoefte aan nog meer eten hadden. De porties die geserveerd worden zijn flink dus je gaat zeker niet met honger naar huis. Persoonlijk was ik erg nieuwsgiering naar de kipjes, om mij heen was iedereen deze aan het eten en die zagen er heerlijk uit!

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-vis

Zeebaars met gemarineerde tomaat, komkommer en hangop. | Roast Leeuwarden

De bijgerechten bestel je apart, zoals je bij steeds meer restaurants tegenwoordig ziet. Met de porties hier, is het ook echt niet nodig om bijgerechten te bestellen. Ondanks dat, lieten we ons toch adviseren tot het proeven van de huisgemaakte compôte, die in een schattig klein weckpotje geserveerd werd. Heerlijk van smaak, tikkie te zoet voor mij.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-huisgemaakte-compote

Weekendje Leeuwarden? Bekijk hier snel de tofste plekken om heen te gaan.

Rock ’n Roll wijn, privé tap en cider.

Bij Roast kan je met je vrienden gewoon lekker intiem aan je eigen tap gaan hangen. Pak een glas en tappen maar. Hoef je ook niet te wachten als je pilsje op is.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-tap

In Leeuwarden zijn ze allesbehalve vies van rock & roll en toch waren we verrast om de Amsterdamse Selwyn Senatori tegen te komen op een wijnfles. Deze rose is slechts 1 van de wijnen die ze op de kaart hebben staan, en nog lekker ook.

roast-leeuwarden-eten-aan-het-water-huisgemaakte-rock-n-roll-rose-selwyn

Op het menu hadden ze een nieuwe cider uit Nieuw Zeeland staan met veel fruitige toevoegingen. Als Francofiel ben ik natuurlijk zeer kritisch op cider, deze was mij echt te fruitig en te zoet. Maar als je iets lichts en zoets zoekt, dan is dit een perfecte kruising tussen een zoete wijn en een frisdrankje. Met veel ijsblokjes op een bloedhete dag, denk ik dat het een welkome verfrissing zal zijn. Maar niet getreurd ze hebben meerdere ciders op het menu staan om uit te proberen!

roast-leeuwarden

En ik spotte bij de gins ook een persoonlijke favoriet uit Amsterdam.

damrak-gin-bij-roast-leeuwarden

Damrak Gin | ROAST Leeuwarden

Ga ik hier nog eens terugkomen? Als ik nog eens in Leeuwarden ben zeker. Dan kies ik denk ik voor een lekker kippetje, after all dat is de specialiteit van ROAST Leeuwarden.

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 comment

  1. Dat interieur is geweldig! Prachtig, die houten tafels en dat blauw met het cognackleurige leer. De paling is wel heel mooi geserveerd, al heb ik er weinig zin in om als ik uit eten ga zelf mijn paling te fileren! Malou x

Comments are closed.