Scheveningen, maar dan net even anders

Scheveningen, net even anders

Hi, ik ben Sandra, foodie, fotograaf & globetrotter in hart en nieren. Afgelopen week verkende ik op uitnodiging van This is The Hague de nieuwe hotspots die Scheveningen te bieden heeft. Perfecte timing nu het ernaar uitziet dat de zomer eindelijk in aantocht is. Meer over mijn favoriete adresjes van deze verkenningstocht lees je hieronder.

Noordelijk Havenhoofd

Ik ben opgegroeid in Den Haag, niet zo ver van Scheveningen vandaan en heb er daardoor aardig wat tijd doorgebracht. Vroeger eindigde een middagje Scheveningen steevast met een bezoekje aan vispaleis Thierry’s place aan het Noordelijk Havenhoofd voor een bakje friet en softijs. Onlangs heeft dit stukje van Scheveningen een facelift ondergaan met de komst van het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach Hotel.

Nieuw hotel Noordelijk Havenhoofd ScheveningenMarina Beach hotel Scheveningen

Marina Beach Hotel Scheveningen met infinity pool

De meningen over het 13 verdiepingen tellende hotel, geïnspireerd op de zeilen van een schip zijn verdeeld onder de bewoners van Scheveningen.  Eenmaal binnen: Infinity pool. Waanzinnige uitzichten over strand & zee. Had ik al gezegd ‘Uitzicht vanuit elke kamer?’

Het Marina Beach Hotel richt zich op de (bad)gasten die graag gepamperd worden. Als gast kun je kiezen uit een scala van wellness faciliteiten; stoombad, sauna, beauty & massagebehandelingen. Of ga voor een nachtje in je eigen Spa suite, met een in-room bubbel bad en privé sauna met panorama (!). Ik was in elk geval fan toen ik na een check constateerde dat ook het badzout al klaar lag voor gebruik. It’s all in the details’, Inntel Hotels Marina Beach snapt dat. En dat badzout, tja, dat is een dingetje van me.

Marina Beach Hotel Scheveningen met infinity pool

Credits The Hague & Partners, Arjen de Jager

Hotel Schevening, zicht op zee

Festival Classique in Den Haag

Al jaren een begrip in Den Haag, maar ik moet bekennen dat ik nog niet een keer Festival Classique heb bezocht. Idee achter het festival is dat klassieke muziek er voor iedereen is en een verrijking kan zijn. Ze proberen hierbij de klassieke verwachtingspatronen van de muziekgenre te doorbreken door dit bijvoorbeeld te combineren met andere kunstvormen of een bijzondere sfeer. Met succes, want wat dacht je van een (privé) Reuzenradconcert?

Deze middag maak ik kennis met celliste Maya Fridman. Ze speelt op een elektrische cello en bezorgt me kippenvel. Pas achteraf hoor ik dat de muziek gaat over een Griekse mythe, waarbij het haar van Medusa verandert in een hoop kronkelende slangen door een wraakzuchtige priesteres Athena. Well played, Maya.

Festival Classique in Den Haag

Vanwege de huidige COVID maatregelen zal Festival Classique in Scheveningen pas weer in de zomer van 2022 gaan plaats vinden. Eenmalig verzorgen ze wel een programma Sound Bites in de Fokker Terminal, te weten op 9, 10 & 11 September. Het is dat ik dan net op vakantie ben…

Festival Classique in Den Haag

Een bezoekje aan de Foodhallen Scheveningen

Foodhallen Scheveningen

Credits The Hague & Partners, Arjen de Jager]

Jaren geleden wanneer je richting het Noorder Strand liep voorbij de pier, kwam je op een bepaald moment langs een onooglijk (oké, lelijk) complex. Hier waren allerlei zaakjes in gevestigd, van Chinese curiosa (loved it!) tot de reguliere strandsouvenir winkel.

Een bezoekje aan de Foodhallen Scheveningen

Een bezoekje aan de Foodhallen Scheveningen

Credits The Hague & Partners, Arjen de Jager

Inmiddels is het Complex omgetoverd tot een ware foodwalhalla. Nu vind je er de Foodhallen van Scheveningen. Een smaakvolle wereldreis door pak en beet 18 landen, en ze hebben er een heuse Oesterbar. De Foodhallen gingen eigenlijk augustus vorig jaar open, maar moesten hun deuren alweer sluiten in oktober vanwege de COVID maatregelen. Ze zijn daarom nog gloed nieuw en gegarandeerd dat je er een gezellige middag of avondje hebt, zeker met de live muzikale entertainment.

Uitzicht vanaf de pier Scheveningen

Uitzicht vanaf de pier Scheveningen

De leukste stedentrips in eigen land:

Tips voor Scheveningen net even anders Hotel in Scheveningen met infinity pool