Schommelen op de mooiste plekken in Nederland

Schommelen op de mooiste plekken van Nederland

Kan jij ook nog steeds genieten van schommelen? De ene schommel is de ander niet, voor een speeltuinschommel hoef je mij niet wakker te maken. Maar voor schommelen op deze plekken in Nederland, kom ik graag mijn bed uit!

Schommelen op de Adam Toren

Ik begin voor het gemak even dichtbij huis. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De Lookout op de A’Dam Toren. De hoogste schommel van Europa.

swing-amsterdam-lookout-tower-rooftop-view-swinging

Muziekschommel bij Muziekgebouw aan het IJ

Net aan de andere kant van het water, kan je de muziekschommel bij muziekgebouw aan het IJ vinden. WannaSwing is de naam voor de acht schommels op de kade bij het Muziekgebouw. Een interactieve muziekinstallatie waarbij je muziek kan laten klinken terwijl je al schommelend uitkijkt over het IJ. De composities zijn geschreven door gerenommeerde Nederlandse componisten als Willem Jeths, Mayke Nas, Joey Roukens en Rob Zuidam.

Lloyd Hotel

Wakker gemaakt worden voor een schommel? Of schommelen voor het slapen? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de schommel in het Lloyd Hotel is inmiddels wel bekend bij het grote publiek. En wie wil er nou niet een schommel op zijn hotelkamer?

Schommelen op het strand

Een beetje slimme strandtent heeft tegenwoordig een fijne schommel staan. Het ultieme vakantiegevoel krijg je al snel als je al schommelend de zon onder kan zien gaan aan zee.

Schommelen bij Petten aan Zee

De schommel bij het prachtige Petten aan Zee heeft als extra bonus, dat je er soms natte voeten van kunt krijgen.

Schommel bij Bodhi Beach Zandvoort

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bodhi Beach (@bodhi.beach)

Schommel aan het Blauwe Meer in Drenthe

Als je mij vertelt had dat dit in Duitsland of Oostenrijk was, had ik je meteen geloofd. Niets is minder waar, deze schommel bij het Blauwe Meer kan je gewoon in Drenthe vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tania (@taaniepaanie)

Schommelen in de kerk in Leiden

Tijdens een stedentrip loop ik niet altijd warm voor een bezoek aan een kerk. Maar de Pieterskerk in Leiden heeft hier wat op bedacht. Je kan al schommelend de kerk bekijken.

Schommelen met uitzicht op landgoed Duin en Kruidberg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aiva Dorbe (@aivadorbe)

Er zijn vast nog nog meer schommels op toffe plekken in Nederland, die we nog niet kennen. Deel je ze in de comments?

Lees ook deze tips om te doen:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Annemieke schreef:

    Ik weet niet hoelang die route al bestaat maar afgelopen weekend kwam ik erachter dat je zelfs een schommel route hebt in Zwolle!

    1. Eliane schreef:

      Wat gaaf!

Comments are closed.