Strand Den Haag – welke stranden en wat is er te doen

comment 0
Strand Den Haag - alles wat je wilt weten

Den Haag heeft ruim 11 kilometer strand. De Haagse stranden zijn op te delen in drie verschillende stranden, ieder met hun eigen vibe. Vanuit Centraal Station pak je makkelijk het openbaar vervoer of een fiets en dan sta je binnen een half uur al lekker met je voetjes in het zand. Geen enkele andere stad in Nederland heeft een strand voor de deur liggen.

Openbaar vervoer naar strand Den Haag

Vanaf centraal station Den Haag reis je makkelijk met de bus, tram of fiets naar het strand. Verderop in de blog lees je welke stranden er zijn in Den Haag en welke het beste past bij jou.

 • Tram 1 en 9 → Scheveningen, de tram vertrekt vanuit de zijkant van Centraal Station.
 • Bus 24 → Kijkduin, bus 24 vertrekt vanaf het busplatform in Den Haag.
 • Fiets → Zuiderstrand, onder het centraal station, is een enorme fietsparking. Hier pak je makkelijk een ov-fiets of kan je een fiets huren.

Welke stranden heeft Den Haag

 • Scheveningen; met zijn iconische Pier is het strand van Scheveningen het meest bekend. Duik je richting rechts, dan wandel je richting het Zwarte Pad. Hier vind je laidback strandtenten met veel locals. Iedere strandtent heeft zo zijn eigen sfeertje, het is een kwestie van kiezen. Persoonlijke favoriet is Manta, sfeervolle inrichting, professionele service en goed eten. Lees ook De mooiste strandtenten van Nederland. Wandel je vanaf de Pier naar links, dan kom je steeds dichter bij het Havenhoofd. Hier struikel je over watersporters wat het strand echt een andere vibe geeft.

Strand Den Haag - Scheveningen PierStrand Den Haag - Scheveningen Pier

 • Zuiderstrand; Het Zuiderstrand bevindt zich aan de zuidwestelijke kust van Den Haag, tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het strand staat bekend als een rustiger alternatief voor het drukkere Scheveningse strand. Het is vooral populair bij de bewoners van Den Haag. Je kan er wat minder makkelijk komen met de auto, dus voor de rustzoeker die op zijn fietsje wil komen, is dit het ideale strand. Per strandopgang heb je ongeveer 1 strandtent. Dat betekent nog meer strand om van te genieten. Al fietsen van Scheveningen naar Kijkduin kom je automatisch langs het Zuiderstrand, je fietst hier door Nationaal Park Hollands Duin. Je zou hier zomaar Schotse Hooglanders tegen kunnen komen. Halverwege is er een mooi uitkijkpunt, waar vandaan je zo naar Scheveningen kijkt.

Strand Den Haag - Zuiderstrand

 • Kijkduin; Kijkduin staat meer bekend als de familiebadplaats. Lekker dagje zandhappen met de kinders kan perfect op kijkduin. Een groot strand, relaxte strandtenten en op de boulevard heb je de Daily Taste. Daar scoor je snel wat lekkers onderweg naar huis of allerlei lekkere hapjes voor op het strand. Er zit ook een grote supermarkt in verborgen voor als de meegenomen boterhammen niet genoeg blijken te zijn. Inslaan!

Strand Den Haag - Daily Taste Kijkduin

STRANDTIP: Op zoek naar het naaktstrand in Den Haag? Bij Kijkduin – Strandslag 1. Bij Zuiderstrand – Strandslag 8. En op het Noorderstrand aan het einde van het Zwarte Pad, tussen Scheveningen en Wassenaar bij Strandtent ’t Puntje.

Leuke strandtent in Den Haag

 • The Shore; laidback vibe, surfschool bij het Havenhoofd van Scheveningen. Hier drink je een lekkere smoothie en vergeet vooral de pancakes niet. Lees hier meer over hoe duurzaam deze strandtent is.

Duurzame strandtent The Shore Den Haag

 • Manta; Wandel je het Zwarte Pad op, dan is Manta een van de eerste strandtenten die je ziet. Qua interieur valt deze meteen op. De combinatie van vintage items en de surfers vibe is spot on. Eten is sharing, waardoor er altijd wel iets lekkers te happen is. Vriendelijke en attent personeel en dat maakt of kraakt toch echt je stranddag. Voor de deur liggen heerlijke loungebedden, waardoor je met een drankje in je hand nog even de zon achter De Pier kunt zien zakken.

Strandtent Nederland - Manta Beach Scheveningen

 • Beachouse; Als je bij Kijkduin het strand oploopt, ligt direct links de gloednieuwe strandtent Beachhouse. Te herkennen aan de zonnige oranje parasollen. Hierdoor lijkt het nog zonnig, zelfs als het regent. Ook het lunchmenu zorgt voor instant zonneschijn. Lekkere broodjes, frisse soepjes en probeer vooral de huisgemaakte limonade.

Strandtent Kijkduin Beachhouse

 • Hartbeach; Misschien wel de meest bekende strandtent uit dit rijtje, maar daardoor ook vaak een stuk drukker. Hier is het ons kent ons. Alle gasten zien eruit alsof ze net het water uit komen lopen, of er ieder moment in kunnen springen. Watersport speelt hier de glansrijke hoofdrol. Surfers, seahikers en andere sportievelingen beschouwen dit als hun tweede thuis. Bepaalt geen straf om tussen te hangen.

Scheveningen Strand - Havenhoofd - HartBeach

 • The Fat Mermaid; Meer zin in een hippe vibe. Burgers, cocktails en iedere vrijdag en zaterdag bij The Fat Mermaid een dj. De sfeer zit er hier standaard al goed in. Te vinden aan de boulevard van Scheveningen.

Strandtent Scheveningen - The Fat Mermaid

Leuke activiteiten

Boek een hotel in Den Haag

Al deze verschillende stukken strand, maakt het strand van Den Haag zo lekker divers. Waar leg jij je handdoekje neer? Als je mij zoekt, zit ik op het strand voor mij uit te staren ten hoogte van The Shore. Ik word blij van de groene missie en al die activiteit in het water. Het strand combineren met een middagje winkelen? Lees dan dit blog met leuke adresjes in Den Haag. Enjoy, Eliane

Dit blog is in samenwerking met Den Haag tot stand gekomen.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.