Op tour naar de lekkerste streekproducten en mooiste monumenten in De Beemster

De Beemster verkennen in een Twizy

Tijdens mijn fietstocht van Amsterdam naar Texel kwam ik door De Beemster. Mijn vader en ik keken onze ogen uit en ik riep, hier moet ik echt nog eens naar toe. Nog geen drie weken later scheurde ik in een Twizy van boerderij naar boerderij voor de lekkerste streek producten uit De Beemster. Ik snap wel waarom Droogmakerij De Beemster op de Unesco Werelderfgoed lijst staat.

Wist je dat De Beemster onderdeel uitmaakt van de mooie regio Laag Holland, of zoals ze zelf graag zeggen “De Achtertuin van Amsterdam.”

De Beemster verkennen in een Twizy

Wil je De Beemster nou op een unieke en duurzame manier ontdekken? Overweeg dan de tour te doen met de Twizy. Wij lieten onze auto achter bij Fort Resort Beemster en ruilde deze in voor een Twizy. Geschikt voor twee personen, maar wij besloten vanwege bagage ieder in 1 Twizy te gaan. De zitplaats achterin is niet heel ruim, wel weer extra leuk om met een kind te doen. Twizy is een elektrisch autootje waar je wel een rijbewijs voor nodig hebt. Ze gaan maximaal 80 en niet echt ramen (plastic) dus wel zo leuk om met lekker weer te doen en de ramen er lekker uit te ritsen! Je huurt een Twizy al voor 75 euro, dan kan je er 3 uur op uit voor een leuke tour. Wij kozen voor de streekproducten tour door De Beemster, maar je kan ook een puzzeltocht doen.

De Beemster verkennen in een Twizy

Een tas vol streekproducten

De route voor de streekproducten tour door De Beemster, kan je via google inladen. Je maakt dan verschillende stops bij diverse boerderijen en monumenten. En alsof dat al niet leuk genoeg is, de uitgestrekte weilanden en prachtige lanen, maken het een feest om doorheen te rijden. Let wel, de tour kan je het beste doen op vrijdag of zaterdag. Wij hadden de pech dat er ook nog een aantal stops dicht waren. De stops die wel open waren, hadden de lekkerste lokale producten en vertrokken einde dag dan ook weer op huis aan met een goed gevulde tas vol; groente, fruit, worstjes, appelsap, jam, stroop, heel veel kaas, bier, kaaskoekjes en nog veel meer.

Koffie drinken of lunchen op het terras bij De Kosterij

In een prachtig monumentaal pand aan de Middenweg in hartje Middenbeemster is winkel/lunchroom De Kosterij gevestigd.  Hier kun je terecht voor de lekkerste streekproducten uit De Beesmter, ambachtelijk brood en ander lekkers gemaakt door de bakkers van Breidablick, en ook zijn er mooie handgemaakte spullen te koop gemaakt op de werkplaatsen van Breidablick. Wij konden er in ieder geval niet met lege handen naar buiten lopen, ook niet na de heerlijke lunch die we op het terras nuttigden.

Koffie drinken of lunchen op het terras bij De Kosterij

Streekproducten in De Beemster

Waar De Beemster misschien wel bekend staat om zijn fruit, is er veel meer te vinden. We kwamen op onze route langs boerderijen voor zuivel, vlees, groentes en fruit. Het een zag er nog lekkerder uit dan het ander. Onze Beemster tas was dan ook snel gevuld. En we waren maar net binnen de drie uur weer terug op het beginpunt.

Streekproducten in De Beemster

Op een van onze stops tijdens de tour bij boerderij Sonnevanck, werden we uitgenodigd om even te komen loeren bij de pasgeboren lammetjes. De eigenaresse vertelde dat de boerderij al 100 jaar in de familie is. Prachtig vlees kochten we er. Je kan als je in de buurt woont ook hier wekelijks een groentetas ophalen met groentes van de boeren uit de regio. Lokaler kunnen we het niet maken!

Streekproducten in De Beemster

Deze tour in De Beemster maakt onderdeel uit van mijn zoektocht naar de mooiste plekken in Noord Holland.

Monumentale plekken in De Beemster

 • De dorpskern van Middenbeemster is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Dorpskern MiddenbeemsterDorpskern MiddenbeemsterDorpskern Middenbeemster

 • De Eenhoorn is een rijksmonumentale boerderij in het Noord-Hollandse dorp Middenbeemster.

Rijksmonument De Eenhoorn Rijksmonument De Eenhoorn

 • In het werelderfgoed De Beemster staat de enige korenmolen van de Beemster; De Nachtegaal

De Beemster verkennen in een Twizy

 • Eindeloos veel prachtige landhuizen en stopboerderijen

De Beemster

Ik weet zeker dat we binnenkort op eigen gelegenheid nog eens terug zullen gaan richting De Beemster, het smaakte letterlijk en figuurlijk naar mee. En als je dan beseft dat De Beemster op nog geen half uur rijden van Amsterdam af ligt, vraag je je af waarom we hier eerder waren!

De leukste tips voor Noord Holland:

Streekproducten tour in De Beemster

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

7 comments

 1. Claire schreef:

  Ahhhh de Twizzy is zo leuk! Mooie foto’s ook!

  1. Eliane schreef:

   Dankjewel! Wel eens in een Twizy gereden ook? Moest wel even wennen.

 2. Wat een leuke avontuurlijke tocht met zo ’n leuk “autootje” en dan leuk de streek bekijken. Dat is wel wat voor mij.

  1. Eliane schreef:

   En dan met een tas vol lekkers thuiskomen 🙂

 3. Frederique schreef:

  Haha wat grappig zo’n Twizy! En echt goede tips. Ik houd er altijd erg van om lokale producten te ontdekken maar binnen Nederland doe ik dat dan weer nooit. Zonde eigenlijk!

 4. Ingrid schreef:

  Wat leuk dit
  Zou ik echt een leer willen doen

 5. Mandy schreef:

  Naah leuk zeg! Ik had nog nooit van een Twizy gehoord, prachtige fotos heb je ook gemaakt

Comments are closed.