Koninklijk overnachten bij Studio Koning in Haarlem

Koninklijk overnachten bij Studio Koning in Haarlem

Het was weer de hoogste tijd voor een moeder-dochter weekend. Waar we voorgaande jaren vrolijk naar een Europese stad afreisden, bracht de trein ons nu in nog geen 15 minuten naar Haarlem. Daar was ons oog gevallen op Studio Koning een relatief nieuwe B&B midden in het centrum van Haarlem.

B&B in voormalige varkensslachterij in Haarlem

Het eerste wat mij opviel was het prachtige pand waar de eigenaresse Marjan zelf in woont. Een voormalige varkensslachterij aan de Kleine Houtstraat in Haarlem is volledig verbouwd naar een moderne woning midden in Haarlem. Via een smalle gang links van het huis loop je zo naar achter. Via de tuin kom je bij de entree van de twee studio’s die in een soort achterhuis gelegen zijn.

Bed & Breakfast in Kleine Houtstraat, Haarlem

Foto door Nina van Hilst

Overnachten in een monumentaal pand in Haarlem

De slaapkamer is los van de woonkamer en heeft een fijn twee-persoonsbed. Overigens sliepen wij in de studio op de eerste verdieping. Naast de deur, is een deur met daarachter de trap naar de tweede studio op de tweede etage. Zoals wel vaker met oude woningen, hoor je elkaar soms een beetje. Maar dat zijn wij in Amsterdam uiteraard al gewend.

Details slaapkamer Studio Koning

Rustig overnachten midden in het centrum van Haarlem

Je zou denken bij een bed & breakfast midden in de stad, dat dit ook wat rumoer met zich meebrengt. Maar afgezien van wat gestommel bij de eventuele andere B&B gasten, slaap je aan de achterkant en is het er heerlijk rustig. Dus de lusten en niet de lasten van een overnachting midden in het centrum van Haarlem.

Rustig overnachten midden in het centrum van Haarlem

Bed & Breakfast in hartje Haarlem

Vanuit Studio Koning, wandelen en/of fiets je alle kanten op. In de schuur staan twee fietsen tot je beschikking waarmee je in een mum van tijd op het strand van Zandvoort staat of midden in de Waterleiding Duinen. Loop je de voordeur uit, val je met je neus in de boter, want deze hotspots in Haarlem, zijn om de hoek. Of maak je liever een stadswandeling door het centrum van Haarlem.

Details slaapkamer Studio Koning

Stylish airbnb Studio Koning in Haarlem

Het is duidelijk terug te zien dat Marjan Koning, de eigenaresse van deze stylisch studio’s, gevoel heeft voor interieur. Ze combineert moeiteloos modern met vintage en je ziet dat er goed is nagedacht over het gebruik van ruimte. Een ruime woonkamer, slaapkamer en nog een badkamer met bad op pootjes en een losse douche. Aan de woonkamer prachtige balkondeuren waar je kan genieten van de zon. Bij de ingang van de studio is een klein tuintje zodat je op zonnige dagen ook lekker buiten kunt zitten en zelfs eten als je dat zou willen.

Eigen entree bij Studio KoningEigen tuintje bij de bed & breakfastBadkamer met losse doucheruimte en bad.Prachtig bad op pootjes bij Studio Koning in Haarlem

Uitgebreid ontbijt en goede koffie

Ondanks dat MICA Coffee schuin aan de overkant zit, is goede koffie aanwezig in een bed & breakfast altijd mooi meegenomen. De b&b die meer een kleine studio is, is voorzien van een keuken, afwasmachine en magnetron/over combinatie. Daarmee ook meteen geschikt voor een long stay. Bij aankomst staat een zalig ontbijtje voor de volgende ochtend al klaar in de koelkast. Huisgemaakte granola, pannenkoekjes en veel vers fruit, had ik al gezegd dat er goede koffie was? Zou ik bijna de fles cava, het gebakken appeltaartje en de slagroom nog vergeten. Bij Studio Koning wordt je in de watten gelegd.

Ontbijt bij Studio KoningHuis gemaakt ontbijt.Goede koffie bij Studio Koning

Wat kost een nacht bij Studio Koning

Een nacht inclusief ontbijt kost tussen de 115,- en 125,- euro.

Bed & Breakfast in Haarlem

Moeder-dochter weekend in Haarlem

Foto door Nina van Hilst

Doen in Haarlem

KONINKLIJK OVERNACHTEN BIJ STUDIO KONING IN HAARLEM

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.