Overnachten bij De Smederij in De Cocksdorp, Texel

Overnachten in De Cocksdorp bij B&B De Smederij op Texel

Nog maar sinds oktober 2020 runnen Dionne en Sander; B&B De Smederij, Texel. Toen ze door Corona noodgedwongen hun prachtige reis en toekomstplannen voor een B&B in het buitenland in duigen zagen vallen, kwamen ze terug naar Texel. Daar viel hun oog op B&B De Smederij, deze kans grepen ze met beide handen aan.

Dionne en Sander | B&B De Smederij, Texel

De Smederij is nu nog steeds in dezelfde sfeer als het was, al moest er her en der wel wat aanpassingen gedaan worden. Geen grote renovaties. Alle kamers zijn geschikt voor twee personen en de kamers op de begane grond verwelkomen ook hondjes!

B&B De Smederij | Texel

Tijdens mijn fietstocht van Amsterdam naar Texel, verbleef ik een nacht in kamer “Lucht”, op de foto de rode details van kamer “Vuur”.

5 Themakamers en een tuin

B&B De Smederij heeft 5 verschillende kamers, ieder in een ander thema. Sander gaf mij de ochtend na mijn overnachting nog een een korte rondleiding door de B&B.

Bad op pootjes | B&B De Smederij, Texel

In mijn kamer “lucht” heb ik een prachtig bad op pootjes, een raam boven mijn bed waar vanuit ik de sterren kan zien. Ik slaap met raam open en heb geen kip gehoord. Aan mijn kamer vast zit een prachtig balkon (inclusief zitje) met zicht op de mooiste walnotenboom die ik ooit gezien heb. Vanaf het balkon kijk ik zo de tuin in. Niet zomaar een tuin, een tuin waar geen einde aan lijkt te komen. Ik zie diverse zitjes, een theehuis waar je bij een vuurtje nog heerlijk een boek kan lezen, maar daar wil ik niet teveel van verklappen.

5 Themakamers en een tuin | B&B De Smederij, TexelB&B De Smederij, TexelEen tuin met theehuis | B&B De Smederij, Texel

Uitgebreid ontbijt en een lunchpakket (optioneel)

Het fijne aan een bed & breakfast is natuurlijk het “breakfast” gedeelte. Iedere dag krijg je iets anders bij het ontbijt, ik krijg een vers gebakken scone die in luttele secondes mysterieus verdwenen is. Texel maakt hongerig.

Uitgebreid ontbijt en lunchpakket | De Smederij op TexelOntbijt | B&B De Smederij, Texel Lunchpakket | B&B De Smederij, Texel

Omdat ik weer de hele dag ga fietsen, krijg ik een lunchpakket mee en ook 1 voor mijn vader. Hoe bedoel je in de watten gelegd worden. De kartonnen doosjes zijn gevuld met heerlijke boterhammen, koek, flesje sap en zelfs een mini fruitsalade. Hier gaan we een eind op komen!

Note: Het lunchpakket kost 10,50 euro en is zijn geld meer dan waard!

Tips voor De Cocksdorp

Waarom zou je aan deze kant van Texel logeren? Na een ochtend vroeg mijn bed uit te zijn gegaan, kan ik je dat precies vertellen. Deze kant van het eiland is magisch. Met aan de ene kant het wad, aan de andere kant het eindeloze witte strand. Is dit het enige witte strand van Nederland? En midden van al deze pracht en praal staat de vuurtoren. De Texelse vuurtoren: de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee uitkijkt. Direct aan het Werelderfgoed Waddenzee en de Noordzee. Helaas gesloten momenteel, maar mocht je in de gelegenheid zijn? Klim dan even omhoog!

Fotospots in en rondom De Cocksdorp (Texel)

 • De Vuurtoren
 • Steiger De Vriendschap
 • Haventje van Sil
 • Eierlandse dam

Vuurtoren Texel

Mooiste strand van Texel

Als ik mijn 1 ding heb laten vertellen over Texel is dat het strand bij de vuurtoren het mooiste is. Nu kan ook ik dat beamen. Strandtent Noordkaap maakt dit nog net iets mooier. Strandpaviljoen Kaap Noord is het meest noordelijk gelegen paviljoen van Texel. Het uitzicht op buureiland Vlieland en de hippie steiger is ongekend. Kan je voorstellen dat je daar op het terras zit. Ik kan er alleen maar van dromen.

Tip: plan een dagje langer en neem de boot naar Vlieland, je mag je fiets meenemen!

Strand van Texel

Praktisch

Je vindt De Smederij in De Cocksdorp aan de Kikkerstraat 47, net buiten de dorpskern van De Cocksdorp. Een super knus en kleinschalig dorp. Onze kamerprijs is in het laagseizoen v.a. €99,- incl. ontbijt en in het hoogseizoen v.a. €115,- incl. ontbijt. Plan een romantisch weekendje weg of met een vriend(in) lekker fietsen. Op de begane grond zijn honden welkom.

B&B De Smederij | Texel

Instagrambloggers tipt Texel (en meer):

Bed & Breakfast De Smederij Cocksdorp, Texel

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

 1. Ward Schoemaker schreef:

  Wij zien er naar uit om bij jullie in de b&b langs te komen. Het ziet er in ieder geval zeer mooi uit. Wij zijn benieuwd. Lekker er tussen uit. Daar zijn wij aan toe.

  1. Eliane schreef:

   Hallo Ward, veel plezier bij De Smederij!

Comments are closed.