Dagje Hoorn; de leukste tips voor koffie, winkels en fotogenieke plekken

De haven van Hoorn

Hoorn is een prachtige historische stad in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan het Markermeer en overal waar je komt is de VOC tijd nog goed voelbaar. Of je nu langs de pakhuizen loopt of door de historische haven, Hoorn is een stad vol geschiedenis.

Dagje Hoorn met de trein

Eliane Roest tipt Dagje Hooorn

Foto @mirjam_hart

Leukste tips voor een dagje HoornLeukste tips voor een dagje Hoorn

De Gouden Eeuw tour

Hoorn ligt aan het water en was zeer welvarend tijdens de Gouden Eeuw. Deze geschiedenis en details zie je overal terug in de stad. De Gouden Eeuw tour brengt je langs alle hoogtepunten uit deze stad en laat je de stad op een andere manier ervaren.

Gouden tijden bij het Westfries Museum in Hoorn

De Gouden Eeuw Tour in HoornDe Gouden Eeuw Tour in Hoorn

De Haven van Hoorn

Ben je in het bezit van een boot? Dan zou ik Hoorn zeker aanraden als tussenstop tijdens een vaarvakantie door Nederland. Via het zogenaamde Grote Gat vaar je de prachtige haven binnen en zie je het historisch centrum zo opdoemen. In de haven kan je meteen het beeld vinden van de Scheepsjongens van de Bonte Koe, weer een flinke verwijzing aan de VOC-periode die op zoveel plekken nog zichtbaar is in Hoorn. Eén van de Scheepsjongens was overigens Willem IJsbrantsz, waar ook het hotel hieronder weer naar vernoemd is.

De haven van HoornDe haven van HoornDe haven van HoornDe haven van Hoorn Pakhuizen in Hoorn

De lekkerste koffie in Hoorn

Gelukkig waren er ondanks de lockdown nog genoeg opties open voor een bakje goede koffie. Als je in Hoorn bent, kan je een goede koffie het beste drinken bij een van deze fijne koffietentjes in Hoorn:

 • De Tuynkamer; vergeet dan niet een overheerlijk appeltaartje mee te nemen voor thuis.
 • Koffie van Hoorn; Koffie van Hoorn is dé plek voor ambachtelijk gebrande verse koffie. Bij de buren, de bakker van Hoorn, haal je het lekkerste brood.
 • Het Koffielokaal; Verscholen in een zijstraat van de Grote Noord, aan de Lange Kerkstraat vind je Het Koffielokaal, met een modern en Scandinavisch interieur waarvoor we nog maar eens terug moeten komen dan.
 • 30ML Hoorn; een keten die we ook al kennen uit Utrecht. Je vindt hem tegenover de Tuynkamer.

Koffie drinken in Hoorn bij Het KoffielokaalKoffie met appeltaart bij de Tuynkamer in Hoorn

Musea in Hoorn

Ik heb mij laten influisteren dat twee musea in Hoorn meer dan de moeite waard zijn.

Musum in HoornMusea in Hoorn

Dit zijn de mooiste musea in Nederland

Overnachten in Hoorn

Overnachten in Hoorn doe je het liefst in stijl. Ik spotte onlangs Ysbrantsz, een boetiek hotel wat zijn deuren vlak voor de eerste lockdown opende. Mirjam, met wie ik in Hoorn was, had het geluk om er een staycation te doen. Lees snel haar review hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ysbrantsz (@ysbrantsz)

Winkelen in Hoorn

Hoorn deed mij qua aanbod winkels enorm aan winkelen in Zutphen denken. Weinig ketens en een enorm aanbod van eigenzinnige boetiekjes. Ik spotte een aantal van mijn favoriete winkels en een heleboel winkels die ik nog niet kende;

 • Maison Bien; een heerlijk groene oase vol met planten.
 • Sissy Boy; heeft geen toelichting nodig.
 • Tally Ho; kende ik voornamelijk als webshop.
 • Vanilia; dameskleding.
 • Clevers Conceptstore; van interieur tot de allerleukste cadeaus.
 • Bonte Boeken; een heerlijke boekenwinkel waar je ook koffie kunt drinken.
 • Vok Jong; vol met curiosa.

Winkelen in Hoorn: Tally Ho Winkelen in Hoorn: VaniliaWinkelen in Hoorn bij Maison BienWinkelen in HoornDe bakker van Hoorn

Ben jij al eens in Hoorn geweest of ga je door ons op pad? We horen graag van je in de comments of via Instagram

Hier moet je zijn in Noord-Holland:

DAGJE HOORN; DE LEUKSTE TIPS VOOR KOFFIE, WINKELS EN FOTOGENIEKE PLEKKEN | Instagrambloggers.nl

DAGJE HOORN; DE LEUKSTE TIPS VOOR KOFFIE, WINKELS EN FOTOGENIEKE PLEKKEN | Instagrambloggers.nlDAGJE HOORN; DE LEUKSTE TIPS VOOR KOFFIE, WINKELS EN FOTOGENIEKE PLEKKEN | Instagrambloggers.nl

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.