Met De Proefzaak en The VR Room is Amersfoort een nieuwe hotspot rijker

The VR-room Amersfoort

Zin in eenn uniek uitje? Stap dan maar in de trein richting Amersfoort. Op de Wagenwerkplaats vind je The VR Room en De Proefzaak. De Wagenwerkplaats is een bruisend terrein met diverse industriële en historische evenementenlocaties. Vandaag nemen we een kijkje nemen in een van de nieuwe hotspots op dit terrein.

De weg naar buiten zoeken in een virtuele wereld

The VR Room is de perfecte combinatie tussen gamen en een escape room. Door middel van het oplossen van kleine mini puzzels en raadsels kun je uit de gigantische virtuele werelden ontsnappen. Wij gaan vandaag proberen te ontsnappen uit de wereld van Alice in Wonderland, maar in totaal hebben ze 13 escape-rooms. We worden onwijs goed ontvangen door Bastiaan en zijn collega. Er wordt echt de tijd genomen om ons uit te leggen hoe het spel werkt en hoe we moeten spelen.

Binnen no-time zitten we in de game, via de VR-bril hoor je elkaar ook praten, zodat je alleen elkaar hoort en de rest van de ruimte veel minder.

Amersfoort is een nieuwe hotspot rijker; The VR-room

Communiceren is de sleutel tot de uitgang

We beginnen rond te “lopen” door de wereld van Alice. Je loopt niet letterlijk, maar door te klikken op de controllers kun je je verplaatsen. Andere bewegingen zijn wel echt, dus als je iets van de grond moet rapen moet je ook echt bukken. Al snel komen we erachter dat communicatie met elkaar onwijs belangrijk is. Soms heeft Melissa de hint nodig die ik aan de andere kant van het speelveld heb gevonden, of moet Melissa iets activeren waarna ik snel iets moet uitvoeren. In de laatste speelvelden kwamen we er  achter dat je elkaars krachten moet gebruiken. Bij mij wilde het klimmen (boomwortels of ladders) steeds maar niet lukken, elke keer viel ik weer, dus liet ik Melissa de klimwerkzaamheden uitvoeren.

De werelden zijn prachtig ontwikkeld, de puzzels zijn echt goed te doen, niet te makkelijk maar ook geen breinbrekers. Echt een game die je als je met meerdere bent prima uit kunt spelen. Je vindt altijd wel een hint binnen het speelveld wat je moet doen, kom je er nog niet uit kun je altijd Bastiaan of zijn collega’s bellen via het spel en komen ze je helpen.

De Proefzaak, met de hoofdletter P van Passie

The VR Room zit vast aan De Proefzaak. Van beide vindt je meerdere locaties in Nederland, maar dit is de eerste keer dat het gecombineerd wordt in één locatie. We worden ook hier onwijs vriendelijk ontvangen door bedrijfsleider Eric. Wat een passie heeft Eric voor zijn vak en voor zijn zaak. We krijgen een heerlijke proeverij voorgeschoteld met twee heerlijke Kleiburg biertjes en heerlijke broodjes.

Eric vertelt dat alles binnen De Proefzaak zo duurzaam en circulair mogelijk is. De volledige inrichting is hergebruikt uit andere horeca-zaken, zelfs het beton voor de fundering is gerecycled. De producten die in de keuken gebruikt worden zijn zoveel mogelijk afkomstig van PuurDichtbij.

Omdat we zo lang van de zon hebben genoten besluiten we uiteindelijk ook nog heerlijk avondeten te bestellen hier. Wij hebben altijd een zwak voor mensen met een passie voor hun zaak, dat maakt onze beleving automatisch ook nog beter.

De Proefzaak Amersfoort

Eric van Maarschalkerweerd

Praktische info

Vanaf 11 maart 2022 gaat The VR Room en De Proefzaak officieel open. Bij de Proefzaak kun je lekker zo binnenlopen. De Proefzaak en The VR Room zijn van woensdag t/m zondag geopend. Wat ons betreft een absolute must als je Amersfoort bezoekt.

  • Bellen bij grotere groepen aanpassen naar mailen naar amersfoort@deproefzaak.nl (hebben geen telefoonnummer namelijk). Reserveringen < 10 personen kan gereserveerd worden via de website.

Leuke uitjes in Nederland;

Tof uitje in Amersfoort, de VR ROOM