Tips voor een stedentrip naar Nijmegen

van-der-valk-hotel-nijmegen-lent-citytrip-instagramblogger-proefslapen

Net aan de overzijde van de Waal, ook wel Nijmegen Lent genoemd, kan je het mooie Van der Valk Hotel in Nijmegen-Lent vinden. Een goed begin voor een stedentrip naar de leuke stad Nijmegen.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-interieur-instagrambloggerUitzicht hotelkamer Van der Valk Nijmegen

Citytrip naar Nijmegen, deze hotspots mag je niet missen!

En dat het nieuw is, zie je nog bijna overal. Maar net twee weken open en nog lang niet alle suites waren helemaal klaar voor gebruik. Bij aankomst kregen we een uitgebreide rondleiding door het hele hotel, inclusief een afgedwongen bezoekje op het dak om nog net iets beter van het uitzicht te kunnen genieten. We mochten proefslapen in een prachtige hoekkamer met extra veel daglicht en een waanzinnig uitzicht zo vanaf de 11e verdieping.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-dak-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-avond

Slibtong en dame blânche op het menu bij Van der Valk

We waren uitgenodigd om ’s avonds te komen eten in het restaurant waar we “for old times sake” met opzet, kozen voor de Van der Valk klassiekers zoals slibtong en de dame-blanche. Als voorgerecht had ik de carpaccio met eendenrilette, popcorn en foie gras krullen. Ja, ja, I know, ik heb een zwak voor foie gras.

van-der-valk-hotel-nijmegen-carpaccio-foie-gras-popcorn

Gin tonic in de hotelbar

Een hotel is geen hotel zonder hotelbar en een hotelbar is geen hotelbar als ik niet minimaal één van de gins van de kaart test en met Hendricks Gin en Copperhead kan je niet mis gaan. Lola’s cocktailbar is ook nog de plek waar je een fijne selectie charcuterie kan bestellen, is bij deze goedgekeurd door #roestlovesgin.

van-der-valk-hotel-nijmegen-cocktailbar-GT van-der-valk-hotel-nijmegen-cocktailbar-GT

Design in NY style bij Hotel Van der Valk, Nijmegen

De inrichting bij dit hotel is een kruising qua stijlen tussen New York en Stockholm en dat zie je in alles terug. Donkere hoge plafonds die het industriële gevoel van NY weergeven, in de mix met de strakke retro look die we kennen uit Scandinavië. Prachtige stoelen en details die het geheel een warm gevoel geven. De hotelkamers zijn voorzien dan de handgemaakte Nilson bedden, wat een luxe. En de liefde voor duurzaamheid en mooie materialen zie je door het hele hotel terug. Prachtig diverse soorten behang, mooie stoelen, design elementen en overal verse bloemen.

van-der-valk-hotel-nijmegen-uitzicht-hotelkamer-interieur-behang-instagrambloggervan-der-valk-hotel-nijmegen-design-lobby

Na een fijne nacht slapen, werden we langzaam wakker tijdens het ontbijt. Een goed ontbijt is essentieel en waren dan ook aangenaam verrast dat er een kok klaar stond om ter plekke een lekker omelet of pannenkoek voor ons te bakken. Het buffet stond verder vol met smoothies, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, superfoods en zelfs bubbels! Fijn om te weten dat het ontbijt niet is inbegrepen in de prijs van je kamer gelukkig wel door het hele hotel gratis WIFI.

Nijmegen ontdekken op de fiets

Bij het hotel kan je een scooter of fiets huren en daarmee sta je in 10 minuten fietsen in hartje centrum. Waar je tijdens je citytrip naar Nijmegen allemaal heen moet, lees je hier.

van-der-valk-hotel-nijmegen-fiets-huren

Kortom, we waren aangenaam verrast door dit hotel. Aan de naam Van der Valk kleeft denk ik toch een beetje dat ‘snelweg hotel met zijn schnitzel stroganoff’ imago. De schnitzel is nog steeds te krijgen, maar het image van snelweghotel is Van der Valk met dit designhotel echt wel ontstegen. Je kunt hier ook met het hele gezin heen, er zijn speciale familiekamers met stapelbedden en in het restaurant kunnen ze een ‘rondje om de wereld’ eten met kleine gerechtjes uit diverse landen. Een fijne afwisseling op het kindermenu van patat met frikadellen. En een romantisch nachtje weg kan ik iedereen hier van harte aanraden.

De gemiddelde prijs van een hotelkamer ligt rond de 100 euro. Prima te doen toch?

Verrassende stedentrips in Nederland:

Citytrip naar Nijmegen met een overnachting in Hotel Van der Valk

NOTE: Ik mocht op uitnodiging van Van der Valk Nijmegen Lent komen proefslapen en eten in het hotel, maar een review is altijd een eerlijke weergave van mijn persoonlijke ervaring. 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

12 comments

 1. Marleen van der Heijden schreef:

  Samen met mijn lieve zusje! We zijn half zusjes met 11 jaar leeftijdsverschil. Onze band is pas sinds 1 jaar hecht. Daarom zou ik het GE-WEL-DIG vinden om dit samen met haar te doen. Ons eerste keer samen een nachtje weg! ????

 2. Thomas Korver schreef:

  Tanya en ik zien elkaar anderhalve maand niet en ze revalideert momenteel van haar gebroken been… Het zou echt top zijn wanneer we weer samen zijn om samen alles te kunnen vieren en van elkaar te genieten, bijvoorbeeld in dit mooie hotel 😉 gaaf artikel Eliane!

 3. Daan schreef:

  Woeptiedoeda! Lijkt mij zeer tof met Elvis ????
  Die foto in het raam!!

 4. Sacha schreef:

  Heerlijk hier het weekend verlengen en met m’n kerel een tweede zondag vieren in een allerheerlijkst hotelbed. Waar je in het weekend toch wel niet naar Toekan.

 5. Ragna schreef:

  Nice to see new places from a fab hotel! Heard so much about Van der Valk but never thought it looked so nice. Nijmegen is on my list to visit 🙂 would be a great opportunity just there, staying at Van der Valk (a good bed in a hotel is a big bonus)

  1. eradmin schreef:

   Dear Ragna, you won. Can you give me your mailadres for some extra details?

 6. Astrid Martens schreef:

  Leuk ik als oud nijmegenaar mijn man Albert (edenaar ) Nijmegen laten leren kennen
  Terrasjes waalkade en centrum
  Winkelen Nijmegen
  Lekker eten Vd valk
  Gezelligheid van Nijmegen leren kennen
  ????????????????❤️????????????

 7. Nancy van Oorschot schreef:

  Dit is een perfect uitje om met mijn liefste vriendinnetje Natasa Heydra ons 25-jarig vriendinnenjhublieum te vieren!

  1. Nancy van Oorschot schreef:

   Ik bedoel natuurlijk ‘jubileum’ #autocorrectfail

 8. Melcher Hillmann schreef:

  Leuke blog! Goeie foto’s, enneh…weekendje Nijmegen? Zekers!

 9. Esther schreef:

  Lijkt me heerlijk om na vier jaar wekelijks in Nijmegen te zijn voor mijn opleiding, ook eens de stad van een andere kant te kunnen bekijken!

 10. Monique Opheij schreef:

  Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk! Lijkt me heerlijk om hier een nacht te mogen verblijven, een Hendrick’s te drinken alvorens in deze comfortabele bedden te duiken en me al te verheugen op het ontbijt….en daarnaast eindelijk een keer Nijmegen ontdekken en verkennen! Lijkt me heel fijn om met mijn dochter te doen of wie weet…met mijn nieuwe liefde 🙂

Comments are closed.