Luxe kamperen met uitzicht op de duinen bij Puur Terschelling

comment 0
Luxe kamperen met uitzicht op de duinen op Terschelling

Luxe kamperen bij de boer in een coole duintent? Dat kan! Bij Puur Terschelling in Oosterend op waddeneiland Terschelling slaap je in een moderne tent met uitzicht op duinen.

Gastvrije aandacht voelen van Puur Terschelling

Glamping bij Puur Terschelling

’s Ochtends word je gewekt door het blaten van de schapen van de boerderij. Overdag rijd je op een van de Puur Terschelling-paarden over het strand of laat je je naar het drenkelingenhuisje vervoeren in hun huifkar. ’s Nachts bewonder je door het dakraam de sterrenhemel en de maan vanuit het loftbed. En de gehele dag door zul je de liefde en gastvrije aandacht voelen van Puur Terschelling, een familiebedrijf dat gerund wordt door vader Anne, moeder Daniëlle, en zonen Jochem en Bentum. Ieder heeft zijn eigen rol: vader zorgt voor de boerderij, moeder doet de administratie en financiën, Jochem de marketing en Bentum is met de beesten, bouw en onderhoud bezig. Een speciale plek onder leiding van een erg hartelijke familie. 

Gastvrije aandacht voelen van Puur TerschellingDoen op Terschelling

Lang weekend Terschelling

Tijdens een vierdaags verblijf in de Puur duintent genoot ik samen met mijn kinderen van alles wat Puur Terschelling en het eiland te bieden heeft. Het was een tweede bezoek aan Terschelling. Naar aanleiding van mijn eerste langer verblijf schreef ik een blog met tien Terschelling tips. In dit blog deel ik onderin nog een drietal nieuwe things-to-do tips. Maar eerst meer over Puur Terschelling.

Lang weekend bij Puur TerschellingGlamping op Waddeneiland Terschelling

De duintenten van Puur Terschelling

Op een groene weide op het achtererf van Puur Terschelling staan vier duintenten die ieder ruimte bieden aan zes personen. Ze zijn nog maar krap twee jaar in gebruik. Het interieur ziet er gloedje nieuw uit. De duintenten heten in stijl van het waddeneiland Zand, Zee, Zon en Zilt. Ze zijn voorzien van een groot vierpersoons (!) familiebed en een tweepersoons loftbed op hoogte, een ruime ovale eettafel met daar omheen verschillende stoelen met schapenvachten en een open keuken die van alle gemakken is voorzien, zoals een vierpits-inductieplaat, een Nespresso-apparaat, een snelkoker en mooi servies. Neem je je hond mee, dan kan je een mand reserveren. Er zijn ramen in 360 graden, die je desgewenst kunt verduisteren. Er is een elektrische kachel en een warmtebron, een infrarood paneel, boven de tafel voor de koudere dagen. Kamperen is zo wel heel comfortabel. Voor de tent staat een kampeertafel en heel fijn, een ruime Fatboy-hangmat en stoel om in te luieren.

Goed om te weten: je krijgt een privé-wc en douche aangewezen op slechts enkele meters verwijderd van het kampeerveld en duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Puur Terschelling. Zo wordt het douchewater verwarmd door aardwarmte en spoelt de wc door met grondwater.

Glamping in de duintenten van Puur Terschelling

Puur aandacht

Aan werkelijk elk detail is gedacht in de tent. Zoals een van de zonen me toevertrouwde: “Dat is de vrouwelijke touch van mijn moeder.” Denk: een amberblokje voor een lekkere geur in de tent, een zwart notitieboekje om mee naar huis te nemen, kruikjes, een spiegel met een fijne spreuk ernaast, mooie rieten opbergmanden, biologische handzeep en – afwasmiddel, onderzetters gemaakt van stammetjes en ga zo maar door. Bij aankomst lagen er lekkere chocoladerepen (niet alleen puur ;0) voor ons klaar en kreeg onze hond zelfs een zakje hondenkoekjes met een persoonlijk kaartje van de Puur-boerderijhonden, labradors Soof en Suus. Hoe leuk en attent is dat?

Aandacht voor detail bij Puur TerschellingLUXE KAMPEREN MET UITZICHT OP DE DUINEN BIJ PUUR TERSCHELLING

Kamperen tussen de dieren

In de boerderij is een ruimte waar je lekker kunt cocoonen bij de open haard in oude leren fauteuils en een boekje of spelletje kunt spelen. Je mag gewoon struinen door de dierenverblijven. Wij logeerden er begin april. Er waren net lammetjes geboren en er was een hengstje van nog maar drie dagen oud. Kinderen mogen de lammetjes melk geven uit de fles. En als je net zo veel geluk hebt als wij, zie je hoe – eerst afwachtend, maar daarna ook super blij – een veulentje is als deze voor het eerst buiten komt en met moeder in de wei mag staan. Wij waren getuigen van de eerste vrolijke dartelende stapjes van het hengstje. In de stal staan niet alleen paarden en schapen, maar wieken cavia’s er ook lustig op los. Aan de andere kant van de straat staan ook nog een paar Puur-ezeltjes.

Dieren bij Puur TerschellingDieren bij Puur Terschelling

Oosterend op Terschelling

Oosterend, het dorpje waar Puur Terschelling ligt, is het meest oostelijke dorp van het eiland. Het is klein, maar heeft de voorzieningen die je nodig hebt: een kleine buurtsuper en een fietsverhuur vestiging van Zeelen. Je vindt ze schuin tegenover de boerderij van Puur Terschelling. Wij reserveerden voor vertrek elektrische fietsen. Die kunnen wel handig zijn vanwege de ligging van het dorp en het feit dat Terschelling langgerekt is. De Boschplaat ligt op vijf minuten fietsen afstand. Een absolute must-see wanneer je hier logeert. Je bent ook zo bij de Wierschuur waar je mooie foto’s kunt maken bij zonsopkomst en bij de dijken die naast het wad liggen. 

Oosterend op Terschelling Oosterend op TerschellingOosterend op Terschelling

Drie keer doen op Terschelling

Bij deze de beloofde extra doe-tips:

  1. Bezoek het bunkermuseum in West-Terschelling. Op het museum complex van zeven hectare staan nog 100 bunkers die onderdeel waren van Hitler’s Atlantikwall en waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 200 Duitse soldaten woonden en werkten. In het museumgebouw wordt een film gedraaid over hoe een kind van lagere schoolleeftijd jaar de Tweede Wereldoorlog op Terschelling beleeft. Sommige bunkers kun je van binnen bekijken. Zo kun je zien hoe de officiersbunker er uit zag. Kinderen kunnen over sommige bunkers klauteren. Een aantal hebben opvallende camouflage schilderingen aan de buitenkant.Bezoek het bunkermuseum in West-Terschelling Bezoek het bunkermuseum in West-Terschelling 
  2. Drink een drankje bij Kaap Hoorn, een strandpaviljoen in een kleine vallei tussen het Hoornse Bos en de Terschellinger duinen met een microklimaat alsof je 300 kilometer zuidelijker vertoeft. Het is dan ook ingericht alsof je op een Afrikaans of Zuid-Amerikaans strand zit. Drink een drankje bij Kaap Hoorn Drink een drankje bij Kaap Hoorn
  3. Wandel over de Seinpaalduin, na of voordat je bij paviljoen de Walvis hebt gezeten. In de lente staat langs de trap naar boven de gele brem te bloeien. Vanaf verschillende uitzichtpunten kun je naar het dorp West-Terschelling kijken met de beroemde Brandaris vuurtoren. De andere kant op kijkend geniet je van vergezichten op het seinhuisje, het bos en het Groene strand en Noordsvaarder. Als je de tijd hebt wandel je nog verder naar het noorden de ruige natuur in naar de hoogste duin van Terschelling.Wandel over de Seinpost duin Wandel over de Seinpost duin 

Puur genieten op Terschelling

Het was weer puur genieten op Terschelling en bij Puur Terschelling. Wij komen zeker terug. Oh ja, voor ik het vergeet: als je liever niet kampeert dan heeft Puur Terschelling ook een appartement te huur. Ben je op zoek naar informatie over Terschelling? Surf dan naar de site van de VVV en naar www.terschelling.site Veel plezier op het eiland! Kom lekker los van de dagelijkse beslommeringen op het vasteland bij Puur Terschelling en waai lekker uit op het eiland! 

Lang weekend Terschelling

Lees ook:

Glamping Terschelling

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.