De cocktailbar Rose Rouge in Rotterdam Noord brengt je zo in Franse sferen.

cocktailbar-rose-rouge-rotterdam

UPDATE: Helaas heeft Rose Rouge haar deuren gesloten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden in Rotterdam. Kijk maar eens hier tussen.

De meest dromerige cocktail bar in Nederland vindt je in het Rotterdams Oude Noorden. Genoemd naar St Germain, de Franse muzikant wiens house en nu jazz stijl, een favoriet is van de eigenaresse Florence. Ze beschrijft Rose Rouge als een hotelbar van een hotel.

Met cocktails die luisteren naar de naam; The Elevator, tourist & don’t disturb, wil ze flirten met de huidige hotel boutique stijl. De knusse hoekjes en snacks die room service heten, bevestigen dit gevoel volledig.

cocktailbar-rose-rouge-rotterdam

Instagram Heaven in Rotterdam!

Het prachtige gebloemde behang, de roze fluwelen bankjes en planten in iedere hoek maken Rose de perfecte spot om met je liefste bij te kletsen en de cocktails “holiday” en “affair” te proeven. De subtiele tropische sfeer en pastelkleuren geven Rose een persoonlijkheid die uniek is in dit deel van Rotterdam. De ruimte had al een boel karakter, daardoor bedacht Florence om de reeds geblokte zwart-witte vloer maar zo te laten. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht, maar toen het groen en roze langzaam de overhand namen kwam het allemaal toch samen. De mix van oud en nieuw is iets wat ze wilde omarmen in deze ruimte.

cocktailbar-rose-rouge-rotterdam cocktailbar-rose-rouge-rotterdam

Na het proeven van “Rose Rouge” en “elevator” (in de mix met mijn favoriete gemberbier), was het liefde op de eerste slok. Niet alleen heeft Florence oog voor detail, maar deze dame weet zeker ook hoe ze een cocktail moet mixen. Roge Rouge is niet alleen een traktatie voor de ogen maar zeker ook voor je smaakpupillen. Mijn nieuwe hangout met mijn vriendinnen wacht op jou!

cocktailbar-rose-rouge-rotterdam cocktailbar-rose-rouge-rotterdam

Rose Rouge, een gloednieuwe cocktailbar in Rotterdam Noord!

Behoefte aan nog meer roze? Check deze roze Instagram spots in Rotterdam!

View this post on Instagram

Satisfying my #millennialpink needs 💕

A post shared by Suzanna (@suzanna_knight) on

Wij houden van Rotterdam, jij ook?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.