Den Haag – een stedentrip aan zee

comment 0
Den Haag - stad aan zee

Den Haag is nou typisch zo’n stad die alles heeft. Een historische binnenstad, goede musea en als klapper op de vuurpijl, het ligt ook nog eens aan zee. De ultieme combinatie van cultuur en natuur. 

Stad aan Zee

Den Haag heeft de unieke mix van badplaats en stad, een stad aan zee. Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de bruisende duinen.

Reizen in en naar Den Haag

Door de centrale ligging, reis je makkelijk met de trein naar Den Haag. Vanuit Amsterdam sta je in 40 minuten in de Den Haag. Vanuit Antwerpen reis je in 1,5 uur naar Den Haag met slechts een overstap in Breda.

In Den Haag kun je het meeste te voet doen. Wil je buiten het stadscentrum gaan ontdekken, dan fiets je in 15 minuten naar Scheveningen, Kijkduin of een van de vele musea.

De binnenstad van Den Haag – winkelen en restaurants

Binnenstad van Den Haag

Doen in Den Haag

Den Haag is een aantrekkelijke bestemming voor de actieve stedentripper en de culturele stedentripper. Waar de actieve stedentripper, wellicht direct op de fiets richting strand gaat, blijft de culturele stedentripper beter rondom het centrum hangen voor een flinke portie kunst & cultuur.

  • Hemels Gewelf in Kijkduin; Een relatief onbekende plek is dit. Dit landschapskunstwerk ontworpen door James Turell is op zijn mooist vanuit de lucht. Adres: Machiel Vrijenhoeklaan 175.

Hemels Gewelf Kijkduin - James Turell

  • Schotse Hooglanders spotten in WestduinparkLastig kiezen als er een strand van 11 kilometer lang beschikbaar is. In het blog ‘Den Haag strand’ lees je iets meer over de verschillende stranden die Den Haag in de aanbieding heeft.

Strand Den Haag - Zuiderstrand

  • Seahiking of golfsurfen op Scheveningen; Hartbeach is echt de hotspot als je into watersporten bent. Hier kan je aanmelden voor een sessie ‘seahiking’ of beginnen met golfsurfen. Seahiking is een gloednieuwe sport, overgewaaid uit Frankrijk waar ze het ‘longue côte’ noemen. Een soort hardlopen / free runnen in zee. Mega-intensief, maar vooral een hele toffe work-out.

Seahiken bij Hartbeach Scheveningen

  • Ziplinen vanaf De Pier; van een hoogte van 150 meter duik je aan een katrol langs de Pier van Scheveningen. Met een snelheid van ongeveer 40 km per uur over een lengte van 350 meter. Woei! Voor de echte adrenalinezoekers, je kunt hier ook bungy jumpen. Gewoon genieten van een heerlijk uitzicht kan natuurlijk vanuit de Skyview in het reuzenrad.

Zipline - De Pier Scheveningen

Naar het strand in Den Haag

Met maar liefst 11 kilometer strand, zit er gegarandeerd een plekje bij voor jou. Waar je bij het Havenhoofd je tussen de surfers bevind, zit je op het Zuiderstrand tussen de locals en bij het Zwarte Pad is er van alles wat. Lees ons blog over het strand in Den Haag. Hier lees je ook onze tips voor de leukste strandtenten, wat je kan doen en hoe je er komt.

Strand Den Haag - Scheveningen Pier

Musea in Den Haag

Den Haag heeft een enorm aanbod aan musea. Alleen in het Museumkwartier zijn er al 14 cultuurhotspots zoals ze dat noemen. Dat varieert van het Mauritshuis tot het bekende Studio Pulchri. Het mooie aan het Museumkwartier, dat al deze cultuur hotspots op wandelafstand van elkaar liggen.

Bekende musea in Den Haag

  • Kunstmuseum; Museum voor moderne kunst in Den Haag. Het Kunstmuseum staat naast zijn prachtige tentoonstellingen ook bekend om het prachtige art-decogebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.
  • Escher in het Paleis; Escher in het paleis heeft de grootste museale collectie van Escher. Maurits Cornelis Escher Escher werd 125 jaar geleden geboren in Nederland. Dat wordt dit jaar (2023) gevierd met het jaar van Escher in Den Haag. Ieder jaar worden er nog werken aan de collectie toegevoegd. Daarom groeien ze ook langzaam uit het paleis. Escher staat bekend om zijn grafische werk waarin hij speelde met de wetten van wiskunde.
  • Het Mauritshuis; Het Mauritshuis is wereldberoemd vanwege Vermeers ‘Meisje met de Parel’ en de collectie meesterwerken uit de Gouden Eeuw van onder ander Rembrandt en Jan Steen. Het is gehuisvest in 17e-eeuws pand.
  • Panorama Mesdag; Panorama Mesdag is nog een van de laatste panorama schilderijen op de wereld. Geschilderd door Hendrik Willem Mesdag in slechts 4 maanden in 1881. Het schilderij is maar liefst 14 meter hoog en 120 meter lang en toont een prachtig panoramisch zicht op zee en het toenmalige vissersdorp Scheveningen waar Hendrik destijds zelf ook woonde.

Bekende musea in Den Haag

Leuke hotels in Den Haag

Den Haag heeft een breed aanbod aan hotels. Hieronder staan wat suggesties:

Hotels in Den Haag - La Paulowna

Rest mij alleen nog de vraag te stellen, wanneer ga jij naar Den Haag. Den Haag heeft nu eenmaal de troef in handen met haar ligging aan zee. Eliane

Dit blog is in samenwerking met This is The Hague tot stand gekomen. De ervaring is echter persoonlijk. Dronefoto is van Joren.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.