Net geopend in Rotterdam

geopend-in-rotterdam

In een stad als Rotterdam openen iedere dag nieuwe restaurants hun deuren. In deze rubriek houden we je op de hoogte van de nieuwste plekken om te eten en drinken in ons geliefde Rotterdam. Geen uitgebreide reviews, maar wel onze eerlijke mening! Ziet het er leuk uit, maar zijn we er nog niet geweest? Laten we je dat ook weten.

Nieuw in Rotterdam | Februari 2019

Diego’s Rotterdam

Mega Instagram-proof en wat is er nou fijner dan een hamburger? Niemand minder dan Diego’s opent zijn eigen hamburger restaurant onder het Luxor Theater, waar Eliane, ooit nog eens een blauwe maandag werkte in haar studententijd. Ik voel een trip down memory lane aankomen. NIet geproefd, wel gespot! Gespot door Eliane

Nieuw in Rotterdam | November 2018

Euskadi Rotterdam

Ik ging in Rotterdam op vakantie naar… Baskenland! Oke, ik moest even googelen waar Baskenland ook alweer lag zodat ik een beetje wist wat ik kon verwachten. Wat bleek, ik hoefde enkel naar de Westenwagenstraat te fietsen om op een Baskische culinaire reis te gaan. Euskadi is de Baskische benaming van Baskenland in Noord Spanje. Chef Alvaro Martinez trekt alles, maar ook weer niet teveel, uit de kast om de sfeer uit deze regio naar Rotterdam te brengen. Samen met eigenaar Dennis Azkaiturrieta en verschillende Baskische topchefs (met Michelinsterren!) weten ze een mooie culinaire reis samen te stellen. Geen Spaanse pinxtos hier dus, maar verfijnde Baskische gerechten boordevol plaatselijke ingrediënten. De gunstige ligging van deze provincie (zeeklimaat, bergen en een lange kustlijn) biedt namelijk een vruchtbare grond voor smaakvolle producten zoals txakoli wijn uit de wijngaarden en Idiazkabal- kaas afkomstig van de schapen. Ook de zee brengt de Basken de nodige delicatessen zoals babyinktvis, zeekat en glasaaltjes. Dat alles persoonlijk is uitgezocht, verzameld en geproefd is terug te vinden in de opvallende gerechten zoals de Sopa de Ajo (knoflooksoep met een gepocheerd ei), de Bacalao (bakkeljauw met gestoofde baby inktvis, mijn favoriet!) en de onvergetelijke Cheesecake die gemaakt is van, jawel: schapenkaas! Al deze gerechten, inclusief fijne wijn van wijnhuis Vinos Quixote, maken een tripje Euskadi zeker de moeite waard. Euskadi is te vinden in het fijnste stukje centrum van Rotterdam, namelijk op de Westewagenstraat 56, vlakbij de Meent om de hoek bij Dudok.  Review by Adrienne.

Euskadi-Rotterdam-net-geopend-Instagram-bloggers