Tips van een insider – 24 uur in Rotterdam

comment 0
24 uur in Rotterdam - DakAkker

Na het bombardement heeft Rotterdam de kans gepakt er een echte wereldstad van te maken en dat voel je. De combinatie van de typisch Nederlandse bouw en moderne architectuur maakt het de Urban hoofdstad van Nederland. Inmiddels woon ik al meer dan 10 jaar in Rotterdam en ik blijf deze stad nog altijd (her)ontdekken. Rotterdam is constant in beweging, welke plekjes je absoluut moet bezoeken? Ik deel in dit blog mijn insider tips voor 24 uur in Rotterdam.

09.30 Koffie met uitzicht

Aangekomen op Centraal Station en behoefte aan een bak koffie. We slaan linksaf en gaan naar DakAkker. De naam zegt het al, een dakboerderij. Hier worden o.a. verschillende kruiden gekweekt en bijen gehouden. Op het dak zit ook Teds gevestigd waar je je dag start met een kop koffie en heerlijk eten. Er wordt geen onderscheid gemaakt in ontbijt en lunch, dus geniet lekker van je wafels in de ochtend! Vanaf deze locatie krijg je een sneak peak van de Rotterdamse skyline. Voorpret voor wat deze dag je gaat brengen.

24 uur in Rotterdam - DakAkkerKoffie bij Teds met uitzicht

10.30 Wandeling door het centrum

Tijd om al dat lekkers er vanaf te lopen. Via het Hofplein ga ik naar de Delftsche Poort (stalen reconstructie van één van de stadspoorten) en vervolgens door naar de Meent. Een imposant glazen gebouw zal je aandacht trekken. Het Timmerhuis combineert het Stadstimmerhuis met modern glas- en staalwerk. Ik ga naar binnen en ondanks dat het nog vroeg is, stap ik De Nacht Club in! Een expositie die nog tot eind maart 2023 te bezoeken is.

Timmerhuis Rotterdam

Aan de Meent zitten verder veel leuke boetiekjes en als je alleen de Koopgoot kent raad ik je absoluut aan deze straat verder te ontdekken. Ik glip altijd even naar binnen bij Hay. Hier vind je meubels en accessoires van een Deens designlabel, minimalistisch en kleurrijk.

HAY winkel Rotterdam

13.00 Lunchen bij Guliano

De beste lunchroom van Rotterdam als je het mij vraagt. Italiaans op z’n New York’s. Hier ervaar je ongedwongen gezelligheid en topservice. Voor een broodje Bistecca kan je mij ’s nachts wakker maken. Dit is een dun gesneden rosé runderrib op een focaccia met gegrilde paprika, Parmezaanse kaas en truffel mayonaise. Reserveer van tevoren gezien de lunchroom aardig populair is onder de Rotterdammers of haal wat af bij het loket buiten. Voor het thuisfront nog wat chocolaatjes in de tas en weer door.

24 uur in Rotterdam - Lunchen bij Guliano

TIP: Is er geen plekje meer bij Guliano? Dan kan ik je Little V aanraden en zit iets verderop op Grotekerkplein 109. De V staat voor Vietnam en hier geniet je van traditionele gerechten in een knusse sfeer. Little V is tot in de late uren open, dus je kunt hier ook terecht voor diner. Zit je net als ik niet in team koriander? Geef dit gerust aan en ze houden er rekening mee.

24 uur in Rotterdam - Lunchen bij Little V

15.00 Het Witte huis

Iets verderop staan de kubuswoningen die me uitnodigend aankijken. Oké, die pakken we nog even mee! Voor 3 euro neem je al een kijkje in de Kijk-Kubus Museumwoning. De woningen vormen een brug over een drukke straat naar de Oude Haven. Een leuke looproute waar je door een stukje oud Rotterdam gaat. De Oude Haven heeft veel gezellige terrasjes en ik plof neer bij speciaalbier brouwerij Vet & Lazy in Het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa. Hoe cool is dat?

Het Witte huis in Rotterdam

16.00 Watertaxi naar Fenix

In Rotterdam kan je op verschillende manieren gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor mij was dit de eerste keer dat ik met de watertaxi ging. Via Watertaxi Rotterdam boek je je rit en dat deed ik terwijl ik genoot van m’n speciaalbiertje. In het centrum betaal je 4,50 per persoon voor een rit binnen 1 zone. Ik stap op bij Boompjes, steiger 43. Er stond een stevige wind en de chauffeur zei: ‘houd goed vast!’ Binnen no time, schiet je onder de Erasmusbrug door en ga je via Hotel New York de hoek om. Bij steiger 50 halte, Fenix/Walhalla, stap ik weer uit. Wat een ervaring!

NOTE: Alle steiger locaties van Watertaxi Rotterdam staan in dit overzicht.

24 uur in Rotterdam - Watertaxi naar Katendrecht

Nee je bent niet in de rosse buurt belandt, wel op De Kaap. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was dit een bruisende plek, tot diep in de nacht klonk er muziek in de zeemansbuurt. Ook was dit het werkterrein van de prostitutie waar in 1981 een eind aan kwam. De levendige buurt werd meer louche, maar is inmiddels weer in opkomst. Aan de kade staat van alles op je te wachten! In de Fenix Food Factory kun je terecht voor ambachtelijke producten, ga naar het eigenzinnige theater Walhalla voor een leuke voorstelling en Deliplein zit vol met diverse winkels en restaurants.

LEES OOK: Duurzaam overnachten in Rotterdam op een tiny wikkelboat

Kop van Zuid Rotterdam

18.00 Tapas bij Pinchos

Het is 18.00 en ik begin weer trek te krijgen. Naast de Fenix Food Factory zit de tapasbar 21 Pinchos waar ik naar binnen loop. Dit is een Spaans concept waar je een snack combineert met een drankje. Je kunt er lekker aan de bar hangen en uitkijken op het heerlijke aanbod. Pinchos staat voor spies en voor 1 betaal je 3 euro. Neem je meer Pinchos dan worden ze iets goedkoper. Naast de Pinchos heb je ook andere tapas gerechten op de kaart. De buikspek (Panceta al grill) is echt een aanrader. Buen provecho!

24 uur in Rotterdam - Tapas bij Pinchos24 uur in Rotterdam - Tapas bij Pinchos

Overnachten in Rotterdam

Lees ons blog over fotogenieke hotels in Rotterdam, of boek hieronder een hotel via onze vrienden van Moonback.


Dit blog is geschreven door Jeanine Verbraak, volg haar op Instagram

Laat je inspireren voor 24 uur in:

Tips voor 24 uur in Rotterdam

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Moonback dan ontvangen wij een kleine commissie. Meer weten lees dit blog. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.