Nieuwe exposities in Museum Voorlinden.

comments 8

Museum Voorlinden een jaar later, nog steeds mijn favoriete museum en niet alleen van mij, ook de mini wordt hier zo blij van. Afgelopen weekend bezochten wij 2 nieuwe exposities die je niet mag missen!

Michael Johansson

Ook ik struinde jarenlang de rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar pareltjes. Maar wegens gebrek aan ruimte ben ik hiermee gestopt. Iemand die hier gelukkig niet mee stopte is Michael Johansson. Verzamelen heeft hij gaandeweg tot een kunstvorm verheven. Hij schuift, past en meet alledaagse objecten tesamen tot het een nieuwe vorm aanmeet. Zwaar onder de indruk van deze muur, waar de mini en ik maar steeds weer nieuwe objecten in zagen.

michael-johansson-museum-voorlinden

TIP: Bezoek je het museum met kinderen? Vraag even naar de speurtocht. Een leuke en speelse manier om de expositie te onderzoeken en heb je alles ingevuld, krijg je nog een cadeautje ook!

michael-johansson-museum-voorlinden

Shio Kusaka & Jonas Wood

Een kunstenaarsduo. Zij maakt prachtige keramiek en hij illustreert waanzinnig mooie botanische prints. Geen idee of je dat zo officieel mag noemen, maar ik weet zeker dat ik met botanische prints de aandacht van veel mensen weet te trekken. Ze wonen en werken in Los Angeles. Zij is Japans en keramist hij is een Amerikaanse schilder uit Boston en samen zijn ze een match made in heaven.

shio-kusaka-jonas-wood-museum-voorlinden

Er werd ons gevraagd wie van de 2 nou de ander het meest beinvloed. Ik denk dat het Shio is die Jonas meer weet te beinvloeden. Haar stijl is zo goed terug te vinden in zijn werk. Andersom vond ik dat wat lastiger te spotten. Maar ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken?

Vaste collectie Museum Voorlinden

In Voorlinden blijft de ook de vaste collectie een magnetisch effect hebben. De kleine liftjes, de reuzen, het labyrinth, de skyspace en het zwembad. Ook de tuin en het park er omheen mag je niet missen, dit is in ieder seizoen weer een plaatje. Onderstaande foto’s zijn deels vaste collectie en deels uit de expositie “De Tussentijd”.

museum-voorlinden tuin-voorlinden   labyrinth-museum-voorlinden  vaste-collectie-museum-voorlinden

skyspace-museum-voorlinden

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

8 Comments

      Geef een reactie