MOOK Pancakes | Amsterdam

comments 12
mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-mini

Ik blijf in herhaling vallen als ik zeg dat er wederom een nieuw eettentje is geopend in Amsterdam West. Het doet me genoegen te kunnen zeggen dat dit de orde van de dag is. Ik verwelkom dan ook van harte MOOK Pancakes in Amsterdam West aan de De Clercqstraat.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-etalage

De laatste loodjes voor de opening heeft MOOK Pancakes gefinancierd met crowdfunding en zo kwam ik ze een tijdje terug ook op het spoor. In de tussentijd verheerlijkte ze ons via Instagram met de meest zalige foto’s van mogelijke pancakes die op het menu zouden verschijnen. De mini en ik konden dan ook niet wachten tot ze opengingen.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-pancakes

Afgelopen weekend hadden ze een soft-opening, maar wij zijn vandaag langs gegaan. Uit enthousiasme van de enorme lading vers fruit en groente besloot de mini zelfs om voor een wortelsapje te gaan. Om te testen of de pancakes waardig zijn aan onze smaak, hadden we de all-time klassieker besteld zodat we konden vergelijken. Alle pancakes worden overigens gemaakt van speltmeel of havermoutmeel en dat is wel zo “healthy”. De pancakes werden geserveerd met maple syrop en ook dat is een gezondere optie. En daar word ik dan weer blij van, want om eerlijk te zijn, ben ik niet zo gek op de Hollandse pannenkoek.

Lees ook: Naast Pancakes houden we ook wel van wafels!

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-vers-wortelsap

MOOK Pancakes ziet er echt super fris en strak uit, precies zoals het hoort eigenlijk. Een open keuken zodat je kan zien wat er gebeurd en de sapjes worden voor je neus geperst. Wat misschien nog wel het aller leukste is, de tafel aan het raam. Ik hou van naar buiten staren terwijl ik op mijn eten wacht en er is altijd wel wat te zien in de straat, easy entertainment.

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-interieur

De pancakes die wij hadden, waren erg heerlijk. We hebben samen een portie gedeeld en kregen het met moeite op, dus laat dat een tip zijn als je met de kleintjes die kant op gaat. Ik had zelf graag nog een hartige variant geprobeerd, maar had er geen ruimte meer voor. Daar moeten we dan nog maar eens voor terug. Wat ons betreft een aanrader, een gezonde en frisse variant op de lading toeristische pannenkoekenrestaurants in Amsterdam.

Kan je geen genoeg krijgen van Pancakes? Ook hier zijn ze zalig!

mook-pancakes-amsterdam-instagramblogger-vers

Check ook deze fijne restaurants in Amsterdam West

No Nonsense eten bij Nelis in West

Cocktails & Thai food bij Kevin Bacon in West

Guilty Pleasures bij SNCKBR in West

Brunchen met Chicken & Waffles in Amsterdam West

 

12 Comments

    • Is ook echt een toffe plek, leuk voor groot en klein. Ik was de enige met een kind daar. 🙂

  1. Hoezo “want om eerlijk te zijn, ben ik niet zo gek op de Hollandse pannenkoek”?!??! Nee grapje hoor. Gelukkig ben ik ook fan van healthy pancakes (maar dus ook van de Hollandse). Hier moet ik maar eens een keer naartoe!

    • Laat je vriendin het maar niet horen. Hollandse platte zijn haar lievelings en krijgt ze alleen als ik er niet ben.

  2. Smeltmeel is weer een nieuw soort meel? 🙂

    Hele mooie tent en heerlijke pancakes. Jaloers…

  3. Ik kan niet wachten om weer hier naartoe te gaan. De Hmmmmus is een absolute aanrader!! Net als the Chocolat Sensation trouwens. Easy going friendly staff, tasty healthy menu, good vibes!!

Geef een reactie