Lt. Cornelis | Amsterdam

comments 3
lt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-interieur

Oh oh oh er is weer een pareltje erbij in hartje Amsterdam. Opgetrokken uit een voormalige studentencafé herrees Lt. Cornelis zich. En ik mocht gisteren zomaar met hem op date. Rosanna van dutchgirlsontheblog had ons gekoppeld. De luitenant had voor de gelegenheid zijn zondagse pak aan getrokken. Alle oorspronkelijke details van zijn nieuw woning zijn zo goed en kwaad als dat ging weer in ere hersteld en zo hoort dat bij een plek met zo’n historie.

lt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-entree

Het hele design en ontwerp gedeelte lag in handen van Studio Hank en die hebben werkelijk waar een pracht job afgeleverd. Qua look en feel deed het mij een beetje denken aan Jansz, de gecapitonneerde banken, marmeren tafels, koperen accenten en dat is een compliment! Overal knipogen naar het roemruchte verleden van Holland en daarmee verklap ik ook direct de keuken. Nederlandse gerechten met een moderne twist.

lt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-bar

Wat een feest dat de Nederlandse keuken nu eindelijk alle eer krijgt die het verdient. Want waar ik zelf weinig trots gevoel had bij de Nederlandse keuken, liep ik snel warm voor al deze klassiekers die ik gewoon nooit onder de Nederlandse keuken had geschaard. Of misschien kan ik beter zeggen dat ik hier niet eerder bij stil had gestaan.

Met huisgemaakte advocaat (OMG) en een waanzinnige uitvoering van de ons wel bekende tompouce kan ik alleen maar juichen, zeker als deze gepaard gaan met cocktails.

lt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-tompoucelt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-cocktail

Mijn oog spotte direct sucadevlees op de kaart. En wat misschien nog wel het aller leukste is, en volgens de eigenaar meteen ook de grootste uitdaging, om hier wijn van eigen bodem bij te schenken. Gezien het aantal zon uren wat we hier in Nederland hebben per jaar, zal je begrijpen dat deze flessen niet in overvloed te krijgen zijn. Waar mogelijk wordt er dus gewerkt met producten van Nederlandse bodem, niet alleen de wijn, maar alles dus. En waar ik persoonlijk geen fan ben van komijnekaas, roep ik nu iedereen op om de komijnkaas kroketjes te gaan eten bij de luitenant. Want de luitenant is niet monogaam dus iedereen kan met hem op date.

lt-cornelis-restaurant-amsterdam-instagramblogger-komijnkaas-kroket

Lt. Cornelis vereer je met een bezoek als je gasten uit het buitenland hebt, die je wilt imponeren met de Hollandse keuken. Ben je zelf fan van de Hollandse keuken en dat ben ik bij deze, dan ga je hier ook eten, al was het maar om te zien wat een lust voor het oog dit pand is.

Lt. Cornelis | Voetboogstraat 15 | Amsterdam

 

3 Comments

Geef een reactie