Nieuw in West | Thee | Café Couture

comment 0
cafe-couture-amsterdam-verpakking-bilderdijkstraat

Fijne tentjes om een goede kop koffie te drinken zijn natuurlijk altijd fijn. Dat geldt voor vrijwel iedereen. Een fijne spot om een goede kop thee te drinken of te kopen, zijn helaas dun gezaaid, maar ik ben de brenger van goed nieuws. All the way from Antwerpen naar Amsterdam; thee van Café Couture!

cafe-couture-amsterdam-verpakking-interieur

En vanaf vandaag is thee van Café Couture door iedereen te drinken en het schijnt dat ze ook goede koffie hebben. Dit laatste heb ik echt niet zelf uitgeprobeerd. Ik ben echt koffie liefhebber, maar lately neem ik iets minder vaak koffie en probeer liever mijn lichaam ‘s ochtends uit zichzelf te laten wakker worden. En wist je dat je dit ook met thee kunt doen? Dit leerde ik onlangs van een theefreak. Sindsdien voor mij geen theezakjes meer uit de winkel, maar zorgvuldig uitgekozen losse theeblaadjes. Hoe fijn dat je dit op steeds meer plekken kunt kopen en drinken.

Het fijne aan thee is dat je het de hele dag door kunt drinken, het in eindeloos veel smaken, soorten en samenstellingen kunt krijgen en het zal dan ook niet snel vervelen. Mijn nieuwste ontdekking is de coldbrew. Zakje een nacht in een kan water laten trekken en de volgende dag heb je ijsthee zonder gedoe. De mini neemt dit in haar drinkbeker mee naar school en kan het niet onderscheiden van echte limonade, terwijl er aan de thee toch echt geen suiker is toegevoegd.

cafe-couture-amsterdam-flatlay

Café Couture heeft zich gevestigd aan de Bilderdijkstraat 215 in Amsterdam West en is de onderneming van Pieter Loridon. Deze man doet werkelijk alles op zijn gevoel en dat is een eigenschap die ik altijd bewonder in mensen, vooral als dit ze brengt naar mooie avonturen en samenwerkingen.

cafe-couture-amsterdam-verpakking-blikjes

Er zijn meer dan 70 blends en Pieter blijft nieuwe blends ontwikkelen het liefst voor mooie plekken met een goed verhaal. Zo heb ik mij in laten fluisteren dat hij een thee speciaal voor het Andaz Hotel gaat ontwikkelen. Nu was ik al fan van de brunch in het Andaz en het idee dat je daar straks een unieke thee kunt drinken, spreekt mij persoonlijk wel aan. De thee is verpakt in prachtige zwarte en kleurrijke blikjes wat samen met de muurschildering de winkel echt tot een opvallende verschijning maakt aan de Bilderdijkstraat.

cafe-couture-amsterdam-muurschildering

Kortom, ook theeliefhebber? Dit is een fijne nieuw plek voor je thee obsessie. Nog niet zo’n theeliefhebber? Laat je dan door de variatie, smaken en het feit dat thee goed voor je is, verleiden tot op de thee gaan bij Pieter. Woon je niet in de buurt van Antwerpen of Amsterdam? De thee wordt op steeds meer plekken geschonken, zoals bij SNCKBR en anders kan je ook in de webshop terecht.

Cafe Couture | Bilderdijkstraat 215 | Amsterdam

Ik ben uitgenodigd door Café Couture om langs te komen voor een tea tasting en heb de thee om thuis te proberen mee gekregen. Dit heeft gelukkig voor jullie geen invloed op mijn persoonlijke mening.

Geef een reactie