Offley | Port | Portugal

comment 0

Toen ik onlangs in Lissabon was, kreeg ik na het eten een glas port en dat vond ik eigenlijk best wel lekker. Port deed mij denken aan mijn moeder, die vind dit heerlijk om als aperitief te drinken. Extra leuk dat Offley port mij benaderde met een leuk idee. Ik mocht als rePORTer op pad om port te ontdekken samen met mijn 2 favoriete foodbloggers Culinessa en Cravings in Amsterdam.

offley_port_foodpairing_familie

Voor mijn eerste stap in dit avontuur ging ik op bezoek bij niemand minder dan Vanessa, de dame achter het blog Culinessa, om tijdens het brainstormen en proeven te bedenken wat je allemaal met port kan doen. Proeven ben ik erg goed in, het koken en bedenken liet ik aan Vanessa over. Dat brainstormen beviel mij prima. Ik at wat rillet, olijven en zalige worstjes en tussendoor nam ik een slokje port om te kijken hoe die combinaties bevielen. Ondertussen was Vanessa zich in de keuken aan het uitsloven. Wat een leven!

offley_port_foodpairing_brainstorm_culinessa

De gerechten die ik uiteindelijk heb kunnen proeven in combinatie met een glaasje port, zijn als volgt. De recepten vind je op de blogs van Culinessa en Cravings in Amsterdam.

Spinazie salade met perzik en een portdressing gemaakt van witte port, geserveerd met een glas White port. De White port leent zich bij uitstek om te combineren met frisse smaken.offley_port_foodpairing_gerecht_culiness_salade_perzik

Biefstuk met een zomers stamppot en een Ruby portsaus. De Ruby port is erg lekker bij wat zwaardere gerechten en gaf mij een winters gevoel. Ik hoorde dat haardvuurtje al knetteren.offley_port_foodpairing_gerecht_culiness_biefstuk_portsaus

Mijn bezoek aan Paola van Cravings in Amsterdam was een buurtbezoekje. Paola woont namelijk bij mij om de hoek. En ik was dan ook door het dolle heen toen ik erachter kwam dat ze 1 van haar fameuze chocoladetaarten ging maken. We kletsen wat, we proefden wat en besloten welke port, (White, Ruby of Tawny) we het lekkerste vonden smaken bij de taart. En als klap op de vuurpijl kreeg ik de leftovers mee naar huis. Dat is altijd goed thuiskomen.

offley_port_foodpairing_gerecht_cravingsinamsterdam-chocoladetaart

De eindconclusie:

Heb ik port op een serieuze manier leren kennen en leren waarderen? Jazeker. Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam om port in combinatie met bepaalde gerechten te proeven, en dat ga ik zelf vanaf nu ook echt doen. Nog leuker dat iedere smaak port paste bij een ander gerecht. De witte port erg lekker in combinatie met frisse smaken en de donkere port zalig bij bittere chocolade. Het is altijd goed om die smaakpupillen aan het werk te houden. Hoe ouder je bent hoe minder vaak je nog nieuwe smaken zult aanleren. En juist daarom was het zo leuk om als rePORTer op pad te gaan.

offley_reporter_gifje

NOTE; Ik ben door Offley port gevraagd om op avontuur te gaan en de diverse smaken te leren ontdekken. Dit heeft verder geen invloed op mijn persoonlijke mening.

 

 

 

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie