Het Warenhuis | Amsterdam

comment 0
het-warenhuis-amsterdam-ruit

De Haarlemmerstraat is weer een hotspot rijker! Om maar meteen eerlijk te zijn, dit is een stukje van West waar ik niet zo vaak kom. Maar Deepa daarentegen, loopt hier dagelijks rond. Afgelopen vrijdag togen Deepa en ik richting Het Warenhuis, de nieuwste hotspot van Amsterdam voor drankjes en hapjes om te kijken bij deze nieuwe spot. We vielen met onze neus in de vrijdagavond drukte en ploften neer op de bank bij het raam. het-warenhuis-amsterdam-avond

Terwijl we het menu aan het scannen waren, werden we vriendelijk welkom geheten en bestelden we meteen de signature cocktail en een GT. Drinking experts als we zijn, kunnen we daar al meteen een eerste conclusie aan trekken. Ondaks dat de signature cocktail volgens het menu “amandel” erin had zitten, proefde ik dit niet direct terug en daarmee was de cocktail wel lekker maar een beetje vlak qua smaak. De GT daarentegen was goed en gemaakt met een ons wel bekende lokale gin; Damrak gin.

Met dat lokale tintje hebben we meteen de smaak te pakken. Op de menu kaart staat de “Haarlemmerstraat-plank”. Een borrelplank die vol ligt met lokale lekkernijen die afkomstig zijn van leveranciers uit de Haarlemmerstraat. Kijk daar worden we enthousiast van. Zalige olijven van Meeuwig en Zonen, kaas van de lokale kaasboer en zalige aoli geserveerd met brood van Menno. Hoe tof is dat?!

het-warenhuis-amsterdam-borrelplank-haarlemmerstraat

Naast de plank bstelden we nog een aantal losse bites van de kaart erbij. De kip was lekker en en goed op smaak. De salade van burrata met tomaat was fris en ook de zalm was prima maar was wat mij betreft niet “special” genoeg.  We bestelden ook de “slow roasted pork belly” maar die heeft het helaas nooit naar onze tafel toe gered. De klapper van de avond was zonder twijfel de tony chocolony cake, werkelijk vechten om de laatste hap.

Ik zie mij met de mini op de woensdagmiddag hier wel lekker relaxed een koffietje drinken met een stukje taart erbij na het winkelen of voorafgaand aan een museumbezoek.

het-warenhuis-amsterdam-taart

Het Warenhuis heeft een flinke knipoog naar een echt warenhuis en dat zie je op veel plekken terug. De menukaart wordt gepresenteerd als de “fall collection”, ik hoorde iets over een sample sale en het logo bestaat uit een knoop. De tegeltjes bij de bar trokken meteen mijn aandacht, verder is er een prachtig koperen bar met mooie lampen en de zaak staat vol met mooie designtafels en – banken.

Het Warenhuis is de ideale vrijdag-after-work-hang-out. Daar waar je de vrimibo start, honger krijgt en dan volop keuze hebt aan hapjes om je honger mee te stillen. We hebben zelf geen hoofdgerechten geproefd maar daar ben ik persoonlijk nog wel nieuwsgierig naar. Die ga ik op een doordeweeksde dag nog eens testen als de tafel in het midden vrij is. Want bites op de bank is super chill, maar een hamburger weg happen doe ik liever aan een tafel.

het-warenhuis-amsterdam-koffie-flexwerken

Waar Het Warenhuis nog meer goed voor is? Flexwerken! Omdat het tijdens onze borrel wat aan de donkere kant was, besloot ik om overdag nog eens langs te komen voor een kop koffie en wat foto’s te maken. Ik had mijn laptop mee en ontdekte overal aansluitingspunten (behalve die aan de grote tafel, die werkten niet) en gratis WIFI. Ik zat er zo relaxed (en het regende heel hard buiten) dat ik ook ben blijven lunchen. Ik at een sandwich met guacomole en gerookte kip, super lekker, maar ik had na afloop nog een klein beetje trek. Dat lekkere Tony taartje was de perfecte oplossing voor mijn lekkere trek. Met mijn verse gember-citroenthee erbij, heb ik daar de rest van de dag zitten werken.

het-warenhuis-amsterdam-lunchhet-warenhuis-amsterdam-flexwerken

De Nederlandse versie van deze blog werd geschreven door Instagramblogger Eliane Roest.

Het Warenhuis | Haarlemmerstraat 65 | Amsterdam

NOTE: Wij zijn door Het Warenhuis uitgenodigd om te komen eten, dit heeft echter geen invloed op onze persoonlijke mening.

Geef een reactie