ROKIN | Amsterdam | 6 Top plekken aan het Rokin om te eten en te drinken

comments 2
lekker-eten-rokin-amsterdam

Rokin, wat ben je lekker geworden!

Het Rokin in Amsterdam barst uit zijn voegen van het lekkere eten. En dat niet alleen, na een dag door te hebben gebracht aan het Rokin, barst ook ik uit mijn voegen. Het Rokin is daarmee terug van weg geweest en met de onderstaande restaurants heeft het Rokin zich weer fenomenaal op de culinaire Amsterdamse kaart gezet. Er kan namelijk lekker gegeten worden aan het Rokin in Amsterdam, en hoe!

lekker-eten-rokin-amsterdam

Op naar het centrum van Amsterdam voor lekker eten. En ik heb goed nieuws. Dat eten is er en in alle soorten, lekker, lekkerder en lekkerst, geschikt voor goed gevulde en iets minder goed gevulde portemonnees.

Hoofdstad Brasserie

Hoofdstad Brasserie is geen onbekend restaurant voor mij, deze Amsterdamse parel staat redelijk hoog in dit lijstje, Wat je hoort te weten, is dat bij Hoofdstad Brasserie de sterren van de hemel gekookt worden én dat dit voor heuse smaakexplosies zorgt. De steak tartare is mijn lievelings samen met de ganzenrillette. En zoals de chef terecht zei, we hebben in Nederland een ganzenprobleem, hij lost dit met dit gerechtje op fantstische wijze op. Verder aten we er een zachte parelhoenfilet in een jus waarbij je het idee hebt dat Engeltjes ter plekke op je tong aan het piesen zijn. Nieuwsgierig als ik ben, zat ik te staren naar de Ananassen in de griloven. En godzijdank werd dit opgemerkt. Met een romige crème on the side, at ik de lekkerste ananas ooit.

Als alle shoarmatenten in Amsterdam hun kebab voor ananassen zouden inruilen, werd de wereld op slag een stukje mooier en lekkerder!

lekker-eten-rokin-amsterdam-hoofdstad-brasserie-steak-tartare

Photo @bysam.nl

Freddy’s Bar

Freddy’s Bar, de bekende bar van Hotel De L’Europe, mag niet ontbreken in dit lijstje. Hier drink je namelijk een killer Bloody Mary. Ketel One, gaf ons voor de gelegenheid een workshop hoe je zo’n Bloody Mary maakt. Door de ramen een prachtig uitzicht op het Rokin, bepaalde geen slechte plek om op je gemak een drankje te nuttigen aan de glanzende bar. Een bar op stand.

lekker-eten-rokin-amsterdam-freddys-bar-bloody-mary

Adam & Siam

Laten we het ze vooral niet vertellen, maar ik ben niet alleen verliefd op Adam, maar ook op Siam. Eigenlijk was ik nooit zo’n fan van de Aziatische keuken tot, ik erachter kwam wat de Aziatische keuken nou eigenlijk inhoud. Sindsdien ben ik nog steeds op mijn hoede, maar bij het zien bereiden van de gerechten bij Adam & Siam, is dat gevoel compleet weg. De chef gaf ons een letterlijk kijkje in de keuken. En dat het eten goed is, is fijn. Maar daarnaast is het restaurant ook om door een ringetje te halen. Veel mooie hoekjes en een dak waar bakken licht doorheen valt.

lekker-eten-rokin-amsterdam-adam-siam-entree

Ik at er de “no-name-cookies” en heb de heuglijke mededeling, dat dit by far de lekkerste snack ever is die ik heb geproefd. Momenteel ben ik Mr Hungry Sam aan het overtuigen om een “No-Name-bar” te gaan openenen. Hier zou je na een avondje doorhalen nog even een zakje van deze goddelijke cookies kunnen wegsnaaien. Een vooruitgang op de kleffe patat pinda. Nu ben ik natuurlijk alles behalve een echte foodblogger. Dus voor een beter onderbouwde reden om hier te gaan eten, verwijs ik je met liefde door naar bysam.nl waar je deze toppers binnenkort ongetwijfeld terug gaat vinden. Tot snel Adam & Siam, niets dan liefde voor jullie.

lekker-eten-rokin-amsterdam-adam-siam

Photo by @bysam.nl

Bierfabriek

Misschien niet echt aan het Rokin, maar close enough, is de onlangs compleet vernieuwde Bierfabriek Amsterdam. In ronde zitjes, die mij doen denken aan de jaren 70, kan je je eigen 2 soorten bier tappen. Bestel er bakken friet en supermalse kippetjes bij en mij hoor je de komende paar uren niet meer. Ideaal voor met een grotere groep bier liefhebbende vrienden, of verras vrienden uit het buitenland met wat authentieke Amsterdamse biertjes van de tap.

lekker-eten-rokin-amsterdam-bierfabriek-amsterdam

Terpentijn

Terpentijn is verdeeld in 2 lokaties. Boven (restaurant, review binnenkort online) en beneden (bar). In de bar kan je niet alleen super lekkere cocktails drinken gemaakt door Renze, maar ze hebben ook very awesome Asian fingerfood voor erbij. Ik kreeg een shotje Mezcal om te proeven, maar aangezien ik Mezcal al ken, vroeg ik deze in een cocktail te verwerken, waarmee die smokey smaak voor mij altijd net iets meer verrassend is. Cheers!

lekker-eten-rokin-amsterdam-bar-terpentijn lekker-eten-rokin-amsterdam-restaurant-terpentijn

Baut & Dreesman

Het einde van mijn rondje Rokin eindigde in een grande finale bij een oude bekende. Baut Amsterdam huist al enige tijd op de 6e etage van het leegstaande V&D gebouw. Schimmige entree, maar met een warm welkom boven en een waanzinnig uitzicht! Naar BAUT ga ik voor de tournedos rossini, maar vandaag werden we verleid met een dessert. Afgemaakt op de tafel zelf, ontvouwde zicht een magisch spectacel van macarons, chocolademousse, meringues, zalfjes en nog veel, veel meer. De gezichten in het gezelschap spraken boekdelen.

lekker-eten-rokin-amsterdam-baut-dreesman

Tot slot nog een fijne gossip als kers op de taart. Baut heeft een nieuwe lokatie gevonden in Oost, daarmee gaan ze terug naar af, maar volgens Michiel wordt het de mooiste Baut tot nu toe. Waar wilde hij niet verklappen, maar wel dat ze er 1,5 jaar mogen blijven. Nog even geduld, januari 2017 gaan ze open.

Op zoek naar een plek om te eten in het centrum van Amsterdam, Rokin is de place to be.

Bedankt Cityguys dat ik onderdeel mocht uitmaken van jullie Rockin’ Rokin!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

  1. Afgelopen zondag met familie gegeten en gedronken bij Adam en Siam heerlijk en gezellig voor herhaling vatbaar

Geef een reactie