De Amsterdam Cocktail Week!

comment 0
Amsterdam-Cocktailweek-de-highlights

Als je van cocktails houdt, net als wij, dan kan je deze week in Amsterdam flink aan de bak. De “Amsterdam Cocktail Week”, is gisteren van start gegaan. Wat kan je allemaal verwachten? Cocktails! Een inkoppertje wellicht, maar wij vertellen je graag, wanneer je waar precies moet zijn, als je de tofste highlights niet wilt missen. Cheers!

Ik werd gisteren door de Cityguys meegenomen op een unieke preview fietstour door de stad. Dat was leerzaam, fun, lekker en het gaf een perfect voorproefje op wat deze week allemaal te bieden heeft. En we weten allemaal dat ik niet vies ben van een #solobikeparking. En wat te denken van deze #cutebarinAmsterdam. Een top setting voor an Instagram blogger like me.

amsterdam-cocktail-week-fiets-tour-union-bikes

Lotti’s Hoxton | Belsazar Vermouth

Ik haakte iets te laat aan, maar net op tijd voor een introductie in de wereld van de Vermouth. De lieflijke Helena nam ons mee in haar wereld vol smaken en geuren, waarna Jeen het aftopte met zijn verhaal over de enorme variatie aan East Imperial tonics die ze hebben. A match made in heaven.

Rosalia’s Menagerie

Dit is denk ik de meest charmante cocktailbar van het moment. Ingericht met zoveel oog voor detail dat je de komende uren nog niet uitgekeken bent. Als je eindelijk uitgekeken bent, kom je tot de conclusie dat ze ook nog eens heerlijke cocktails serveren en sweets waar alochol aan toegevoegd is. Zo at ik een gin-tonic cupcake en een boozy bounty. Love it! Als je hier nog niet geweest bent, zet deze dan meteen boven aan je lijstje. Je zal er mij dankbaar voor zijn.

Mystique

Ken je Mystique? Gelegen aan de Utrechtsestraat de ideale hangout voor een avond vol goede coktails aan deze kant van de stad. We leerden hier in no-time om een perfecte “Old Fashioned” te maken met Michters Whiskey.

amsterdam-cocktail-week-mystique

A Bar | Amstel Hotel

amsterdam-cocktail-week-Abar-rutte-zelf-gin-makenamsterdam-cocktail-week-Abar-rutte-gin

Deze week kan je bij A Bar niet alleen terecht voor prachtige cocktails. Je kunt er ook terecht voor een workshop “maak je eigen gin” in samenwerking met Rutte Gin. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het een briljant leuke workshop is, en na afloop ga je naar huis met een flesje gin met je eigen naam erop. Als ginlover is dit natuurlijk wel redelijk episch kan ik je vertellen. Het recept van mijn gin ga ik hier natuurlijk niet delen, kan je alvast vertellen dat deze niet normaal lekker is.

Bar De Vlieg

opening-pop-up-bar-de-vlieg-amsterdam

Als fan van Bar De Vlieg, mag je deze niet missen tijdens de Amsterdam Cocktail Week. Als is het maar om mijn naamplaatje te bewonderen. De komende week hebben ze flink wat in de planning!

De Amsterdam Cocktail Week is van 6 t/m 12 maart en vindt plaats op verschillende locaties.

Het volledige programma bekijk je hier.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie