Op hoog niveau eten in Amsterdam centrum, doe je bij GIN NEO.

comment 0
gin-neo-amsterdam-noorderstraat-gevel

GIN NEO stond al best een tijdje op mijn verlanglijst, al van toen ze nog aan de Westerstraat zaten. Nu ze verhuist zijn naar de Noorderstraat, werd het hoog tijd dat ik eens even ging proeven. En zo geschiedde het dat ik mijn andere broer (ik heb er 2 ja) meenam naar GIN NEO om ons te laten verrassen. Of je nu van de Franse of Aziatische keuken houdt, bij GIN NEO combineren ze dit moeiteloos tot een compleet nieuwe keuken, waarvan je het bestaan niet eens wist.

gin-neo-amsterdam-noorderstraat-binnengin-neo-amsterdam-noorderstraat-interieur

Azië, Frankrijk en Nederland

En wat werden we verrast. Ik heb zelden in zo’n korte tijd zoveel smaak combinaties voor mijn kiezen gehad. Met de Aziatische achtergrond van Jin Hu, het gebruik van lokale producten en de voorliefde voor de Franse keuken, ontstaan er werkelijk fabelachtige combinaties. Zo trapten we de avond af met een bonbon van witte chocolade gevuld met gele curry, deze werd geserveerd met een huisgemaakte Jasmijn cider. Dit was slechts 1 van de voorafjes. Ook de oester en de huis gestoomde bao waar een crème van huisgeplukte kruiden bij kwam, waren echt een veelbelovende begin van wat de avond nog zou gaan bieden.

jasmijn-cider-gin-neo

Verhuist

Ondanks dat GIN NEO al sinds mei 2016 verhuist is, lijken de gasten het toch lastig te vinden om de nieuwe stek te vinden. De Noorderstraat ligt namelijk niet zoals je zou verwachten bij de Noordermarkt, maar bij de Vijzelgracht. Eeuwig zonde dat deze mensen nu een fantastische avond mislopen. Hopelijk kan ik hier een positief steentje aan bijdragen.

gin-neo-amsterdam-noorderstraat-tafels

6-Gangen menu.

We kregen een heerlijk 6-gangen menu voorgeschoteld. gin-neo-amsterdam-noorderstraat-bisque

Witte asperges gegaard in zeewater, heerlijke inktvis, een groenten bisque, een zalige heek gebakken in bruine boter, lam met Amsterdamse feta en we sloten af met “Champagne Rhubarb”. De kaasplank hebben we aan ons voorbij laten gaan, maar wat gingen we voldaan naar huis. Normaliter geen inktvis fan, heb ik nu zitten smullen. En terwijl ik eigenlijk dol ben op lam, moet ik bekennen dat dit lammetje het enige was, wat mij niet wist te betoveren. gin-neo-amsterdam-noorderstraat-heek

Een 6-gangen diner bij GIN NEO eet je al voor 60 euro en dat is echt een goede prijs-kwaliteit verhouding. De wijnen waren allemaal goed aangepast op het menu en lieten het eten de boventoon voeren die het verdient.

gin-neo-amsterdam-noorderstraat-inktvis

Conlusie

Zou ik hier terugkomen? Ja! Het liefst nog vandaag. Super goed en verrassend eten in informele sfeer midden in de stad. Ruimte genoeg om een goed gesprek te kunnen voeren en persoonlijke aandacht van de vriendelijke bediening.

GIN NEO | Noorderstraat 19-23 | Amsterdam 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie