De ananas is jarig, de hoogste tijd voor een ananas ondersteboven taart

comment 0
ananas-ondersteboven-taart-recept

De Club Tropicana onder de taarten. Tropische vibes met een zoet gekarameliseerde korst, de knalrode kersen maken deze retro ‘ananas ondersteboven taart’ helemaal af. Rechtstreeks uit de jaren ’80 is zij terug van weggeweest en barst uit elkaar van de lekkerste zomer smaken. Eat your heart out! Deze taart is gemaakt naar een recept van Laura Mitchell a.k.a. @Kitandnancy, onze full time taarten bakkende Instagram blogger. Een ode aan de ananas van Del Monte, die dit jaar 125 jaar bestaat!

ananas-ondersteboven-taart-recept

Topping

 • 120g ongezouten boter, gesmolten (60g voor elke bakvorm)
 • 200g licht bruine suiker (100g voor elke vorm)
 • 11 schijven ananas (Del Monte ananas uit blik)
 • 36 rode kersen (18 per bakvorm)

Beslag

 • 420g gezeefd bloem
 • 1 tl bak poeder
 • 1/2 tl baking soda
 • 1 tl zout
 • 230g ongezouten boter, gesmolten
 • 300g lichtbruine baster suiker
 • 100g kristal suiker
 • 2 grote eieren op kamertemperatuur
 • 120g Griekse yoghurt
 • 240ml volle melk
 • 120ml ananas sap (wat over is uit het blik)
 • 2 EL vanille extract

Vulling:

 • 250ml slagroom
 • 1 TL kaneel
 • 1 tl vanille extract
 • 30g poeder suiker (naar smaak)

ananas-ondersteboven-taart-recept

Recept voor de “Ananas ondersteboven taart”

 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee cakevormen (doorsnee 22 cm) in en bedek ze beide met bakpapier.  Als je geen twee vormen hebt, herhaal dan dit gedeelte als je de eerste laag af hebt. Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met folie zodat er niets uit kan lekken tijdens het bakken.
 1. Maak nu eerst de topping: Giet 60g gesmolten boter in beide bakvormen. Bestuif de bakvormen nu ieder met 100 gram bruine suiker en bedek ze met de schijven ananas. Vervolgens decoreer je deze laag met de kersen precies tussen de ananas. Zet het geheel even opzij.
 1. Maak nu het beslag: Meng alle droge ingrediënten in een medium beslagkom, bloem, bakpoeder, baking soda, en zout. Zet dit apart. Smelt nu de boter in een grote sauspan en klop dit vervolgens samen met de suiker in een grote kom en zorg ervoor dat er geen grote klontjes achter blijven. Dit beslag zal een beetje zanderig zijn. Klop vervolgens de eieren, yoghurt, melk, ananassap en het vanille extract er doorheen. Meng dit langzaam met de droge ingrediënten net zolang tot er geen klontjes meer zijn. Het beslag zal dan lekker dik zijn.
 1. Giet het beslag nu in de voorbereidde bakvormen. Bak de cake in 50–60 minutes gaar of totdat een mes er weer schoon uit komt. Bedek de taart na 30 minuten losjes met aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de cake niet te bruin zal worden aan de bovenkant.
 1. Laat de cake tenminste 15 minuten afkoelen voor je de bakvorm verwijdert. Om de taart goed te kunnen stapelen, zal je ze met een broodmes moeten halveren, laat de cake dan nog iets verder afkoelen. Als de taart voldoende is afgekoeld, kan je de eerste laag op een taartschaal plaatsen, de ander laat je op het bakpapier liggen tot ze compleet zijn afgekoeld.
 1. Om de kaneelroom te maken, gebruik je het beste een elektrische mixer, net zolang tot je goede pieken van de slagroom kunt maken. Voeg dan de kaneel, poedersuiker en vanille toe en mix dan door totdat de pieken heel stevig zijn.
 1. Om de cake samen te voegen, smeer je een flinke laag kaneelcrème op de onderste taart laag. Laat 2 cm van de rand vrij, zodat de room er niet tussenuit zal lopen. Plaats de bovenste laag voorzichtig er bovenop.
 1. Serveer en geniet! Als er al taart over is (lijkt ons niet) dan kan je dat nog 3 dagen in de koelkast bewaren. Bereidingstijd is ongeveer 3 uur. Deze taart maakt minimaal 16 mensen blij!

ananas-ondersteboven-taart-recept

Meer inspiratie nodig? Het Del Monte magazine is nu gratis te bestellen via www.sayyestothebest.nl

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Del Monte.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie