De fijnste werkplekken in Amsterdam

comment 0
werkplekken van amsterdam

(Update maart 2019) Als freelancer vlieg ik de hele week door Amsterdam op mijn fiets voor meetings, afspraken, lunch dates en koffiebreaks. Op die manier ontdek ik ook de fijnste werkplekken om even je laptop open te klappen en achterstallige mails weg te werken. Alhoewel thuis werken bij mij ook erg goed bevalt, is vooral de afwisseling erg fijn. Hierbij de fijnste (flex) werkplekken in Amsterdam om je laptop open te klappen of af te spreken voor een goede meeting.

Moxy Amsterdam

Photo by Deepa Paul

Moxy Amsterdam is the newest design hotel concept by Marriott Hotels, and has been quietly open in the Houthavens for a year and a half. Moxy features cool design spaces in its lobby and by the bar, with large communal tables for creative types to sit down with a laptop and cup of coffee. Had enough of work and need to chill? The Moxy hosts Sunday morning yoga sessions the Moxy  partnership with Yoga Festival on the top floor with a view of the city and water.

We’re excited to see what else will come up in the Houthavens, a former lumber harbour undergoing massive development to become Amsterdam’s next creative business hub. PVH, the parent company of Tommy Hilfiger and Calvin Klein, have already moved into a three-building campus next door to the Moxy, which makes working here like having front seats to a real-life fashion show. Happy watching… I mean, working!

Public Space

Public Space is the specialty coffee hotspot that Amsterdam Noord has been waiting for. Conveniently located behind A’Dam Toren, Public have the kind of roomy space you won’t find in the crowded city center. We love working and scheduling meetings here, because we can actually discuss top-secret business plans without feeling like we’re sitting right next to someone else’s ears.

Public also has the most kickass baked goods (freshly baked donuts, new flavors every Wednesday!), seasonal breakfast and lunch menu, and of course, some of the best brews in town. Just don’t sit down in one of the amazingly comfy big leather chairs, because you’ll never get a single thing done. Trust us, we know.

Wilde Westen

Wilde Westen is gevestigd in Moma & Co wat al een verzameling werkplekken is, dus veel bedrijvigheid hier. Zien werken, doet werken. De koffie is goed, overdag is het niet te druk en rumoerig en er zijn veel tafels om aan te flexwerken. Had ik al gezegd dat je hier ook nog eens goed kunt ontbijten, lunchen, ook in de avond is het de moeite waard om te blijven hangen. De pizza’s uit de houtoven mag je echt niet missen!

fijne-werkplekken-west-amsterdam-instagramblogger-wilde-westen

Kanarie Club

De Kanarie Club is een nieuwe hotspot, daar waar eerdere Halte 3 en Meat West zaten, kan je nu onbeperkt rondfladderen. Nog letterlijk ook. Er zijn kluisjes waar je laptop even veilig achter slot en grendel zit, terwijl jij even chillt bij het zwembad boven. Hou ook de social in de gaten, ze organiseren regelmatig inspirerende netwerk events “Business Birds” waar je alles leert over diverse onderwerpen waar je mee te maken krijgt als freelancer.

Bluespoon Amsterdam

Een hotel lobby heeft iets fijns om in te werken. Net genoeg buzz, maar niet teveel. Bluespoon biedt nog veel meer dan dat. Goede koffie, goede faciliteiten en een heerlijke binnentuin om een frisse neus te halen. Voor mij een vaste plek, al was het maar vanwege de koekjes die bij de koffie zitten. Shhhht! #workit

PS: Op zondag kan je zalig brunchen bij Bluespoon!

Caffènation

Eigenlijk meer bedoelt als koffietentje en in vergelijking met de andere genoemde werkplekken in deze lijst zeker niet de grootste. En toch hoort Caffènation hier thuis. Mijn tweede huiskamer, lichte plek, net buiten het Vondelpark en de beste koffie uit dit rijtje. Een extra pluspunt is dat de muziek hier altijd tof is. Ik heb er al veel nieuwe muziek leren kennen en Bert zit gelukkig nooit om een praatje verlegen en dat is wel zo fijn en daarom hoort Caffènation in mijn lijst van fijne werkplekken in West, terwijl die stiekem best in Zuid zit.

Lekker koffiedrinken doe je ook hier!

caffenation-amsterdam-top-3-koffietentjes-instagramblogger

Zoku

Niet alleen hebben ze een heel fijn dakterras voor als het lekker weer is, ze hebben binnen diverse zitjes waar je terug kunt trekken voor een meeting. Liever wat aanspraak? Schuif dan aan de lange tafels waar iedere dag tientallen freelancers zitten te werken. Het lunchbuffet is om je vingers bij af te likken en ‘s avonds kan je hier lekker los met bordspellen of karaoke. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Radijs

De laatste in de lijst van fijne werkplekken in West, is zeker niet de minste. Gelegen aan de Admiralengracht op de hoek met de Jan Eef kan je Radijs vinden. Nu ik terug kijk naar mijn lijstje zie ik wel een duidelijke gemene deler. Ze zijn allemaal ingericht als een soort woonkamer. Veel planten, goed licht, sfeervolle inrichting en de grote plus van Radijs is wat mij betreft toch wel dat ze er verse Verveine thee schenken.

werkplekken-amsterdam-west-instagramblogger-radijs

Waar werk jij graag? Ik ben altijd op zoek naar fijne nieuwe plekken in West om mijn laptop open te klappen.

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie