Het Amsterdam Coffee Festival komt er weer aan, win kaarten!

comments 23
amsterdam-coffee-festival

Ieder jaar in februari gaat mijn hart weer wat harder klopper, drink ik een extra koffie en bereid ik mij voor op wat komen gaat. Want in maart barst het Amsterdam Coffee Festival weer los. Dan struin ik stand voor stand af op zoek naar de beste koffiebonen, de mooiste thee en de nieuwste trends op koffie gebied. Ik nam alvast een kijkje in het programma en tip je graag wat mijn aandacht trekt en hoe je kaartjes kunt winnen voor het Amsterdam Coffee Festival.

Onderaan dit blog, vertel ik je hoe je kaartjes kan winnen voor het Amsterdam Coffee Festival, eerst even de te verwachten hoogtepunten!

200 soorten koffie

Meer dan 200 soorten koffie van over de hele wereld die je kan proeven in 1 weekend. De beste barista’s helpen je op weg bij het leren kennen van nieuwe koffiesoorten en zetmethodes. Ook dit jaar volgen de nieuwste internationale koffiebranders elkaar op in True Artisan Café, in actie met o.a. de nieuwste espressomachine La Marzocco Leva. Zet je schrap voor uitgesproken smaken en spannende combinaties, begeleid door de tunes van DJ’s.

amsterdam-coffee-festival

Foto Daan Hocks

Kampioenschappen

Het Coffee Mixologists Competition is terug na de succesvolle lancering op het festival vorig jaar. Internationale duo’s van barista’s en bartenders mixen, shaken en presenteren innoverende en creatieve cocktails. Haal je eigen cocktail bij Tia Maria + Coffee Project en geniet van dit spektakel in stijl. Alle officiële SCA (Specialty Coffee Association) kampioenschappen zijn live te volgen, van Coffee Brewers tot Latte Art. Dit jaar is het Dutch Barista Championship extra spannend: de winnaar plaatst zich voor het wereldkampioenschap, in juni in Amsterdam.

Op de hoogte blijven van al mijn koffie avonturen? Dat doe je door #roestlovescoffee te volgen op Instagram!

The Lab

Zaterdag en zondag is het Lab open voor iedere bezoeker met continu interactieve presentaties, demo’s, workshops en discussies. Van koffiecocktailrecepten met Tia Maria tot een les koffieproeven met Single Estate Coffee roasters, bezoekers van The Lab gaan gegarandeerd met een dosis nieuwe kennis naar huis. Vrijdag maakt The Lab plaats voor Benelux Coffee Summit, de nieuwste toevoeging aan het festival, geprogrammeerd voor koffieprofessionals en horecaondernemers.

Shoppen

Kom je je nieuwe favoriete koffie tegen of zie je een kopje dat echt niet mag ontbreken in je keukenkastje? Tijdens het festival kan je je festival tote bag vullen met de nieuwste producten en goodies. Naast zakjes verse koffie van koffiebranders als Stooker Roasting Co., Keen Coffee en Single Estate Coffee kom je de eetbare koffiereep tegen van Coffee Pixels, brewing kits van Bodum, leren schorten van Leder Welt, Matcha tea van Tea Pigs en kan je je complete koffie set-up vinden bij de shop van Specialtycoffee.nl, met o.a. Hario en Chemex.

stooker-amsterdam-coffee-festival

Latte Art

Latte Art Live heeft dit jaar een eigen podium voor de beste latte artiesten. Kijk de beste schenkende kunstenaars op de vingers en leer eindelijk hoe je een hartje in je cappuccino krijgt. Of ga voor figuren als zwanen, draken en bloemen, of zoals ik hem graag drink met twee oortjes bij Trakteren!

latte_art-amsterdam-coffee-festival

Kaartjes Winnen

Omdat het Amsterdam Coffee festival 5 jaar bestaat, mag ik 5 x 2 kaartjes weggeven. Hou jij net als ik net zo van koffie, laat mij dan in de comments weten waar jij het liefst een koffietje drinkt. Onder de antwoorden verloot ik 5 x 2 kaartjes. Succes!

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

23 Comments

 1. Kom je keer met mij koffie drinken in mijn favo in Leiden Borgman & Borgman?

 2. Lidy van Doorn

  Ik haal mijn koffie tijdens mijn 9-minuten overstap op het station en drink het in de trein tijdens de ochtendspits. Meer genieten zou wel eens fijn zijn!

 3. Darling!! Scandinaaaavian Embassy natuurlijk! En Pozzetto. En Metropolitan’s killer affogato met vanille ijs en een echte italiaanse espresso zoals ze die in de pompstation bars langs de italiaanse snelwegen serveren ? xx mo

 4. Koffie lekker! Het aller-aller-liefste drink ik een kop koffie op mijn eigen mini balkonnetje met de deuren open en gezicht in de zon. Laat die lente dus maar heel snel komen! 😉

 5. Thuis!!! Ik heb een mooi coffee setup: Gaggia Classic en Vario molen. Dan haal ik graag bonen bij Bocca Cofffee.

 6. Ik drink héél gaag koffie maar weet er echt te weinig van. Ik vind veel lekker maar kan nooit echt benoemen hoe en wat. En ik vind de sfeer van de plek ook altijd erg belangrijk. Zo drink ik graag koffie bij ‘Back to Black’, ‘Toki’, ‘de Koffiesalon’ en in noord bij mijn beste vriendin thuis ;). Maar ik wil er graag meer over leren en dan is het festival vast een goede plek of niet? Wat is jouw lievelingsplek? X

 7. Chummy’s in Leiden is echt een aanrader! In Amsterdam is Bocca favoriet en in Utrecht ‘t Koffieboontje. Ik ben nog nooit naar het festival geweest, maar het lijkt me super leuk!

 8. You already gave the answer to that one. Back to Black it’s simply one of the coziest spots in Amsterdam. I cannot get enough of Maria’s laugh and her amazing Brazilian brewed coffee. Now they opened a new shop in West, stunning. Let’s say that I can give to “Swedish embassy” a good silver medal, their cinnamon buns bring me to Stockholm every time. xx

  • Hey Rebecca, gefeliciteerd, je hebt 2 kaartjes gewonnen, ik stuur je een mail!

 9. Hmmm lekker bij Vascobelo in de Rijnstraat. Voor de sportschool, na de sportschool, op zondag met een croissantje, met een vriend(in) of met een boekje, heerlijk chillen bij het raam… Had ik al gezegd dat ik fan ben?

 10. Bij Coffee Culture Center natuurlijk!
  lekker bakje koffie met een overheerlijke muffin!
  Yum yum..krijg er nu al weer zin in 😀

 11. Bij Starbucks op de Overtoom in A’dam, en thuis een zelfgemaakte latte macchiato met een borreltje erbij helemaal nu het zo koud is ?

Geef een reactie