10 Redenen voor een bezoek aan Valkenburg, Zuid Limburg, met of zonder kids.

comment 1
mooi-valkenburg-zuid-limburg

Ik blijf het zeggen, Nederland is mooier dan wij denken en dat werd dit weekend wederom bevestigd in Zuid Limburg. Zuid Limburg is vlakbij het 3 landen punt en ligt daarmee tussen Duitsland en België in. Er is zoveel te beleven in Valkenburg dat je er misschien maar een nachtje extra moet blijven, ook daar hebben we aan gedacht! Vergeet je de kids niet mee te nemen? Want Valkenburg is leuk voor jong en oud. 10 Redenen voor een bezoek aan Valkenburg!

Wandelen door de pittoreske binnenstad

Niets leuker dan stadjes ontdekken door gewoon een beetje rond te dwalen door de binnenstad. De binnenstad van Valkenburg leent zich hier bij uitstek voor. Prachtig mooie geveltjes, kleine straatjes en niet te groot. Dus ook de kindjes blijven het leuk vinden!

mooi-valkenburg-zuid-limburgvalkeburg-10-redenen-met-de-kidscute-house-in-valkenburgmooi-valkenburg-zuid-limburg

Fresco’s zoeken in Valkenburg

Aan het begin van de vorige eeuw kon je in Valkenburg tallozen reclames vinden op de muren in de stad. Deze worden momenteel gerestaureerd, daarom zijn er nieuwe Fresco’s aangebracht op diverse panden in de stad. Een mooie tocht door Valkenburg brengt je langs allemaal. Leuk voor de kindjes, omdat ze goed moeten opletten en zelf de kaart kunnen lezen. Op de bovenste foto zie je de originele en de nieuwe zij aan zij.

stadswandeling-fresco's-valkenburgfresco's- stadswandeling-valkenburg

Lokale lekkernijen bij Lokaal 02

Lokaal 02 is een intiatief van Koos van Eijndhoven (Bakkerij Koos) en André Leclercq (de Eyserhalte). Het resultaat? Een winkel vol lokale lekkernijen. Zalige kaas, ik at een grottenkaas, daslook pesto, lokale jam, zalig brood, Limburgs plat (lekker rozijnenbrood met veel kaneel) en dronk er een verfrissend glas rabarbersap bij. Naast lunchen kan je uiteraard ook de winkel leegkopen en mee naar huis nemen. Het was enorm druk in de winkel, iedereen kwam duidelijk allemaal lekkere dingetjes halen voor het extra lange Pinksterweekend.

lokale-lekkernijens-lokaal-02-valkenburg

Pannenkoeken eten in de Franse molen

In het centrum van Valkenburg vind je nog een oude werkende watermolen, de Franse molen. Hier maken ze speltmeel. Je kan de molen en hoe die werkt bekijken tot aan de zolder en na afloop eet je hier een vers gebakken pannenkoek gemaakt van dit speltmeel. En dat voor maar 1 euro! Hmm.

Rodelen bij de Wilhelminatoren

Na een ochtend wandelen door de binnenstad, moest de mini even wat energie kwijt en was ze toe aan iets meer actie. Het mooie aan Valkenburg is dat je dus maar 10 minuten vanaf het centrum vandaan hoeft te wandelen voor de kabelbaan/rodelbaan A Go Go. Echt een enorme aanrader als je van een beetje avontuur houdt. Kinderen tot 9 jaar stappen bij de ouder in het karretje. Een rem zorgt ervoor dat je zelf de snelheid kunt bepalen! De rodelbaan is 375 meter lang. Voor de echte durfallen, kan er aan een kabel van de Wilhelminatoren gesprongen worden.

rodelbaan-valkenburg

Genieten van het uitzicht in de Kabelbaan

Om bij het begin van de rodelbaan te komen, wordt je met de kabelbaan omhoog gebracht. Echt superleuk (als je geen last van hoogtevrees hebt zoals ik) je moet er wat voor over hebben. Dus met zweethandjes en knikkende knietjes heb ik mij groot gehouden voor de jongedame. Fantastisch uitzicht over Valkenburg en goed zicht van bovenaf op de rodelbaan krijg je als beloning!

kabelbaan-rodelen-valkenburg-kidsproof

Slapen bij Château St. Gerlach

Château St. Gerlach is dè plek om in Zuid Limburg te blijven slapen, voor een ieder die wel voor een nachtje ( of 2) zich een heuse kasteelvrouw wilt voelen. Het Château St. Gerlach maakt onderdeel uit van de Oostwegel collection, is een voormalig klooster omgebouwd tot hotel en appartementen. Wij verbleven in een prachtig klein appartement met sjieke badkamer, heerlijke inrichting en een klein terras met zicht op de wijngaard. Het Château St. Gerlach beschikt over een spa waar deze kasteelvouw maar al te graag een rondje ging zwemmen. Het ontbijtbuffet lijkt eindeloos en vanaf de ontbijtruimte wandel je zo de prachtige tuin in om te genieten van de kunst of de natuur. Dit is ook de perfecte plek om een jubileum te vieren. Ik ga alvast bomma tippen voor als ze 75 jaar wordt. Wij hebben helaas niet kunnen proeven van de heerlijke restaurants of de brasserie, maar ik weet van horen zeggen dat dit meer dan de moeite is!

View this post on Instagram

What can I say? The South of Limburg just looks good on her. Acting like she’s queen of this castle! Can you imagine this is our hotel?! Meet @chateaustgerlach it offers a spa, delicious breakfast, restaurants, beautiful gardens and big rooms for short and long stay. See our stories for some behind the scenes. #limburglonkt #invitation #chateaustgerlach #visitzuidlimburg #visitlimburg . . . #vakantiemetkinderen #vakantieineigenland #living_europe #super_holland #dutchconnextion #igersholland #igerslimburg #roestlovesholland #nederland #holland #roadtripping #castle #chateau #showthemtheworld #hotellife #suitcasetravels #femmetravel #travelmom #travellingwithkids #opreis #whpgetlost #familytravelblog

A post shared by Dutch Family & Travel Blog (@elianeroest) on

Sprookjesbos

Een kleinschalig pretpark, speeltuin in Valkenburg. Leuk om te bezoeken als je wat langer in de buurt verblijft.

Mergelgrotten

Dit mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Valkenburg. Wij bezochten zelf de grotten in Maastricht, waarover later meer. Maar ook in Valkenburg kan je de grotten bezoeken. En geloof mij maar als ik zeg dat grotten een stuk minder saai zijn dan ze wellicht klinken!

Hapje eten in de Grotestraat

De Grotestraat in Valkenburg is de plek om een hapje te gaan eten in de avond. Restaurants in rijen lang voorzien van grote terrassen. Gezellige drukte op een zomerse dag. Tikkie toeristisch, wij aten pizza bij La Casa.

eten-slapen-la-casa

Ook WithKidsOnTheRoad uit België waren op ontdekkingstocht in Zuid Limburg, hun avonturen lees je hier.

Wij hebben op uitnodiging van Visit Zuid Limburg een weekend doorgebracht. Onze favoriete en hoogtepunten delen wij met jullie!
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 Comment so far

  1. Alice van hengst _pieper

    Ja super gezellig leuk vind ik Valkenburg .Ik boek in november me kamer voor zeker 3 keer voor het komend jaar in het gezellig en leuk gast vrij hotel Lacasa .Waar ik niet weet wat ik ga eten. want tapas vis maar ook vlinder zalm MET wijnsaus en spaghetti o o ook super lekker

Geef een reactie