5 Tips om meer uit je Efteling bezoek te halen

comment 0
5-tips-efteling

Na een fantastisch en magisch weekend te hebben doorgebracht in de Efteling, brings back memories, bedacht ik mij een aantal tips. Er zijn namelijk echt wel een paar tips om meer uit je Efteling bezoek te halen. En Instagrambloggers deelt die graag met jou!

Download de app met actuele wachttijden

Naast een handige plattegrond om alles zo snel mogelijk te kunnen vinden, geeft de app ook de actuele wachttijden aan. Ook kan je via de app reserveren voor de Python (scheelt je veel wachten, want je kan dan gegarandeerd binnen 15 minuten erin) of voor 1 van de restaurants die de Efteling na sluitingstijd nog te bieden heeft. 

tip-download-de-efteling-app

Photo via de Efteling

5-tips-efteling-piranha5-tips-efteling-cute-house-efteling

Boek een overnachting in het Loonsche Land

Iedere dag mag je dan een half uur eerder het park in dan de rest van de bezoekers. Bedenk goed van tevoren welke attractie je dan als eerste wilt doen en wandel daar dan als eerste naar toe. 

5-tips-efteling-slapen-loonsche-land

Overnachten bij de Efteling kan in Bosrijk, Loonsche Land en het Efteling Hotel. Wij sliepen in het hotel bij Loonsche Land. De kamer zijn echt ingericht op gezinnen. Wij hadden een kamer waar zeker drie kinderen bij konden. Echt ideaal. Op de televisie kijk je sprookjes op het Efteling kanaal. 

5-tips-efteling-slapen-loonsche-land

Altijd al eens willen slapen tussen de wilde dieren? Lees ons blog over het nieuwe Safari Resort in de Beekse Bergen!

5-tips-efteling-aqua-noura

Lunchen op de Gondoletta

De bootjes van de Gondoletta ogen op het eerste blik misschien wat saai. Maar waarom scoor je geen lunch en in plaats van die op het terras op te eten, neem je deze mee en nuttig je die in de Gondoletta, terwijl je de Efteling vanaf het water bekijkt. Je voeten laten rusten en tegelijkertijd even rustig genieten van je lunch. 

5-tips-efteling-lunchen-in-gondoletta

Verleng je verblijf in de Efteling en blijf eten

Vroeger werden wij door onze ouders al rond 16 uur de Efteling uitgejaagd, want we moesten op tijd weer thuis zijn om te eten. Bespaar je dit gestrest, boek gezellig een diner bij Raveleijn (30 inclusief drankjes) en wandel daarna door een vrijwel verlaten Efteling terug naar de uitgang. Succes gegarandeerd. Wij bleven ook voor de Raveleijn show. Als je daar heen wilt, vergeet dan niet even te reserveren!

5-tips-efteling-raveleijn

Efteling is ook leuk zonder attracties

Ook op dagen dat het druk is en de wachtrijen wellicht wat langer zijn, is er zoveel lol te beleven in de Efteling. Maak wat meer gebruik van de speeltuintjes. Of wat dacht je van de mensen in de Piranha nog wat natter te spuiten dan ze al zijn. Dat kan aan de zijkant van het parcour, maar pas op dat je zelf niet ook nat gespoten wordt. Eerst een ijsje halen en genieten van het zicht op de Fata Morgana en daarna pas de eventuele rij ingaan. Onze ervaring is ook dat bij warm weer de binnen attracties minder wachttijd hebben en andersom!

5-tips-efteling-holle-bolle-gijs5-tips-efteling-ijsje-eten5-tips-efteling-caroussel-paleis

Op zoek naar nog meer kids-proof bestemmingen? Klik hier voor inspiratie!

Instagrambloggers.nl werd uitgenodigd om een weekend in de Efteling door te brengen op 
uitnodiging van Visit Brabant in het kader van de campagne "Brabant is Open"
Jurk Brune is van Gray Label
Jurk Eliane is van Anecdote
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie