Dit zijn de 10 leukste (Instagram-proof) hotspots van Antwerpen

comment 0
instagram-proof-hotspots-antwerpen

Gastblog door Lonneke Snel, ook bekend als @lonnies_planet

Als geboren en getogen Nederlandse ben ik ruim 3 jaar gelden voor de liefde verhuisd naar Antwerpen. We wonen in de wijk ’t Zuid, wat meteen ook ons favoriete stukje stad is. Hier ben je ver weg van alle grote ketens en bepalen lokale ondernemers het straatbeeld. Er zijn veel restaurantjes en barretjes, je kan er goed winkelen en er zijn diverse musea te vinden. Deze 10 leukste (Instagram-proof) hotspots zijn dan ook allen gelegen buiten het centrum van Antwerpen en voornamelijk in ’t Zuid, Berchem en de prachtige Art Noveau wijk Zurenborg van Antwerpen.

PAKT

De oprichters van PAKT omschrijven deze plek als een Hotspot en Hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. De horeca-ondernemers en uiteenlopende bedrijven zijn gevestigd in oude industriële pakhuizen welke mooi zijn opgeknapt, maar waar gelukkig nog alle charme bewaard is gebleven.

instagram-proof-hotspots-antwerpen-pakt

Lees ook ons blog met de leukste adresjes en hotspots op Het Eilandje

Caffènation

Het motto van Caffènation is ‘giving people a second home’, dat zegt al genoeg. Er zijn ondertussen drie zaken, 1 in Amsterdam en 2 in Antwerpen, waavan één sinds 2017 dus ook midden in het hart van PAKT. Hier hebben zij ter plaatse hun eigen roastery waar zij de bonen verwerken voor tientallen koffiebars in binnen- en buitenland. Alleen geopend van maandag t/m vrijdag.instagram-proof-hotspots-antwerpen-Caffenation1photspots-antwerpen-instagram-proof-Caffenation2

RACINE

Je kan bij RACINE terecht voor o.a. quinoa boterhammen, salade’s en koudgeperste plantbased sappen. De groente en kruiden welke worden gebruikt zijn afkomstig van de daktuinen van PAKT. Alleen geopend van maandag t/m vrijdag.

instagram-proof-hotspots-antwerpen-Racine instagram-proof-hotspots-antwerpen-Racine instagram-proof-hotspots-antwerpen-Racine

Lees ook! De beste Instagram spots in Brussel.

Barchel

De gerechten bij All Day Foodbar Barchel zijn geïinspireerd door roadtrips in Californië encitytrips in Londen. Hun soulfood is, zoals zij zelf zeggen, gemaakt met liefde en zorgvuldig gekozen door lokale leverancers. En al dat lekkers smaakt nog beter in het prachtige en vooral lichte en extra Instagram-proof interieur! In 2018 is er zelfs een tweede zaak bijgekomen in het Nieuwe Zuid.

photspots-antwerpen-instagram-proof-Buchbar2 photspots-antwerpen-instagram-proof-Barchel1

Hümm House of Hummus

De naam zegt het al, hier moet je dus naartoe als je hartje sneller gaat kloppen van hummus. Zij combineren smaken uit de Midden Oosterse, Aziatische en Europese keuken en serveren hummus op bijvoorbeeld brood of in een bowl met veel andere frisse ingrediënten. Je kan er tevens terecht voor een aperitief.

photspots-antwerpen-instagram-proof-House of Humm2photspots-antwerpen-instagram-proof-House of Humm2

Cesar

Bij Cesar tref je een uitstekende combinatie van origineel interieur en vegetarisch ontbijt of lunch. En als je tijdens je bezoek verliefd bent geworden op je koffiekopje, kan je het erna kopen. Het is namelijk tevens een mooie interieurzaak met fijne spullen voor in huis. Hun kleurrijke en beschutte terras is een ideale plek om even rustig van het zonnetje te genieten.

instagram-proof-hotspots-antwerpen-Cesar4 instagram-proof-hotspots-antwerpen-Cesar4 instagram-proof-hotspots-antwerpen-Cesar4

Lees ook! De fijnste plekken om te eten en te drinken in Gent.

Buchbar

Koffiebar en boekwinkeltje in één; het blijft een gouden combi. Maar je hoeft zeker geen boekenwurm te zijn om hier vaak en met plezier terug te keren. Het knusse terrasje op de stoep is wat mij betreft het grootste pluspunt van deze aangename plek. hotspots-antwerpen-instagram-proof-Buchbar2 photspots-antwerpen-instagram-proof-Buchbar2

St. Vincents

Alleen maar lof over deze topplek! Hier komen wij het liefst voor dé perfecte kop koffie en een heerlijke lunch. Het is eveneens een aanrader als je van o.a. tijdloze en handgemaakte(Japanse) serviezen, unieke interieurspullen en kleding houdt wat nét een tikje anders is. En dit alles is te vinden in een mooie, grote ruimte met een ongepolijste look.

photspots-antwerpen-instagram-proof-St Vincents3 photspots-antwerpen-instagram-proof-St Vincents3 photspots-antwerpen-instagram-proof-St Vincents3

Walvis

Zowel binnen als buiten, op het zonnige terras onder de kersenbomen, is het heerlijk rustig toeven in deze aangename wijk. Het is een mooi hoekpand met veel ramen en top inrichting.Op deze prachtplek weten ze als geen ander een kleurrijk feestje op je bord te creëren.

photspots-antwerpen-instagram-proof-Walvis3 photspots-antwerpen-instagram-proof-Walvis3 photspots-antwerpen-instagram-proof-Walvis3

Lees ook! Mechelen het kleine en charmante zusje van Gent.

Orso

Op 2 minuutjes wandelen van bovengenomende Walvis tref je een klein stijlvol zaakje waar ze zalige pizza’s uit de oven toveren. De pizza smaakt zelfs nog beter in combinatie met de eigen familiewijn ‘Leoni’. De druiven zijn geteeld volgens de regels van de biodynamica en de wijnen zijn ongefilterd. Hier is het overigens mogelijk je pizza te laten maken met glutenvrij deeg.

photspots-antwerpen-instagram-proof-Orso1

Woon jij ook in een toffe stad? Schroom dan niet om jouw 10 Instagram Proof hotspots met ons te delen!

Nog meer leuke plekken in Antwerpen:

Nog meer leuke steden in België:

Geef een reactie