De leukste (Instagram-proof) hotspots van Eindhoven

comment 0
instagram-proof-hotspots-eindhoven

We moeten allemaal denken aan de innerlijke mens. Een natje en een droogje op zijn tijd is belangrijk. Maar het nuttige met het aangename combineren is nog veel fijner. Deze (Instagram-proof) hotspots van Eindhoven zijn de lekkerste plekjes!

Restaurant De Kazerne

Annemoon (de eigenaresse) studeerde net als velen anderen in Eindhoven aan de Design Academy, maar na jaren ontwerpen, bleef er iets jeuken. Toen De Kazerne op haar pad kwam, aarzelde ze geen moment. In het gebouw probeert ze het gesprek over design op gang te houden door meerdere vormen. Denk aan exposities, talks, events, maar vooral ook erg lekker eten en drinken in een prachtige ruimte! Instagram-proof en een hotspot!

restauant-eindhoven-kazerne restauant-eindhoven-kazerne restauant-eindhoven-kazerne restauant-eindhoven-kazerne

Down Town Gourmet

Wat een is een moderne stad tegenwoordig nog zonder Foodhallen? Niets. Maar Down Town Gourmet is veel meer dan gewoon een food market. Het is een super relaxte hang out met een enorme keus aan lekker eten.

downtown-gourmet-eindhoven-hotspot downtown-gourmet-eindhoven-hotspot

Onder de Leidingstraat

De naam verklapt de locatie al een beetje, dit is het stukje op Strijp wat onder de oud leidingen door loopt. We kwamen hier op onze eerste dag in Eindhoven al een heerlijk tentje tegen. De tweede dag zijn we er snel terug gegaan om te lunchen. Naast lunchen, kan je hier ook terecht voor lokale verse producten, broodjes, drankjes en volgens mij is het ook een fijne plek om even je laptop open te klappen!

instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat instagram-proof-hotspot-eindhoven-onder-de-leidingstraat

Intelligentia Ice

Björn Cocu is een zogezegde alleskunner, werkt jarenlang als sommelier in de horeca, terwijl hij zijn smakenpalet steeds verder wist uit te breiden. Intelligentia is dan ook niet zomaar een ijssalon, meer een smakenbar. Verwacht hier geen doorsnee aardbeienijsje maar een smaak explosie. Steeds nieuwe smaken worden er toegevoegd en vergeet zeker niet de limited te checken, hier is vaak maar zeer beperkte voorraad van. Dagelijks vers wordt het ijs hier gemaakt. Wij aten er frambozen-rozemarijn, gin-tonic, after-eight en port-frambozen.

strijp-inteligentia-ice-eindhoven strijp-inteligentia-ice-eindhoven strijp-inteligentia-ice-eindhoven strijp-inteligentia-ice-eindhoven

PS Intelligentia Ice kan je vinden op Strijp S!

Piet Hein Eek shop & café

Piet Hein Eek, wie kent hem niet? Ik denk dat menig interieur wel een sloophouten item heeft wat van hem is. In Eindhoven heeft hij ruim 9000 vierkante meter om tot zijn werkplek te rekenen. Inmiddels heeft hij daar een café, galerie, werkplaats en winkel in gevestigd en die zijn 1 voor 1 allemaal een bron van inspiratie en erg Instagram-proof!

piet-hein-eek-eindhoven piet-hein-eek-eindhoven piet-hein-eek-eindhoven piet-hein-eek-eindhoven

Sissy Boy Flagship

Siss Boy in Eindhoven een hotspot? Tja, als Amsterdammers zijn we wel verwend met het aanbod qua winkels. Maar de Siss Boy in Eindhoven is de flagshipstore. Je shopt er voor het hele gezin en je interieur en je kan er nog lunchen ook. Allemaal goed en wel, maar deze winkel staat natuurlijk in deze lijst vanwege zijn looks! Het interieur is een concept van architectenduo Ina & Matt, de winkel heeft de naam de “blob”.

sissy-boy-flagship-store-eindhoven

Photo Visit Brabant

sisy-boy-blob-eindhoven

Photo Visit Brabant

Bean Brothers Eindhoven

Aan de Bergstraat in Eindhoven vindt je naast de leukste kleine winkels ook deze fijne plek om te genieten van een goede kop koffie. Lees meer over koffie bij de Bean Brothers en andere fijne koffietentjes in Eindhoven hier. 

bean-brothers-eindhoven

Photo door Visit Brabant

Nog meer Brabant? Lonnie’s Planet was in Helmond!

Bergstraat vol met kleine winkeltjes

Zin om wat lekkers en leuke dingen te shoppen? Wandel dan maar richting de Bergstraat. Deze straat zit vol met heerlijke kaaswinkeltjes, bierbrouwerij, koffiezaakjes en nog veel meer!

bergstraat-eindhovenbergstraat-eindhovenbergstraat-eindhovenbergstraat-eindhoven

Vane, cocktails met een view!

Vane, is de cocktailbar bovenop het NH Hotel in Eindhoven en dat staat vaak garant voor een goede cocktailbar. Ook hier nam Tess Posthumus een deel van het menu en de signature cocktails voor haar rekening. Op de menukaart vindt u cocktails zoals de Posthaan en de Windduif. Beide een aanrader.

Herinnert u zich The Tailor nog in Amsterdam, ook in een NH hotel.

VANE-cocktails-rooftop-bar-eindhoven

NOTE: Instagrambloggers.nl was op uitnodiging van Visit Brabant in Eindhoven

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie