Sneak preview in de reisgids Hello Zeeland. 5 leuke Zeeuwse plekjes!

comments 42
bed-breakfast-in-de-morelleput

Gast blog door: Simone van Hello Zeeland

Ben jij wel eens toerist in eigen land? Leuk hè, die steden bezoeken, rond struinen door straten. Nieuwe dingen ontdekken… Ik houd daar zo van! Nederland heeft zoveel moois te bieden. Heb je er al eens aan gedacht om onze streek te bezoeken? Waar de ongerepte natuur, uitgerekte stranden, lieflijke dorpjes onderdeel van zijn. Ik heb het over Zeeland.
Land & Zee. De naam zegt het al. Hier is ontzettend veel te beleven. Dat laten wij jou heel graag zien!

Reisgids Hello Zeeland

Wij hebben naast een online platform ook een hele leuke reisgids. Deze gids ligt mooi op je salontafel en past precies in je handtas! Hij staat vol mooie foto’s en verhalen. De leukste adresjes & mooiste plekjes van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen zijn in deze editie uitgelicht. De rest, en nog heel veel meer, vind je op onze website en  Instagram. In deze blog alvast een sneak preview uit onze reisgids…

Noord, Oost, Zuid & West, 5 x Zeeland op z’n Best

In Zeeuws-Vlaanderen kun je van Oost naar West reizen, langs de kust, en over het platteland. Van dorp naar stad word je aangesproken in een ander dialect. Neem je de tunnel van Terneuzen naar Walcheren waan je je wederom in een andere wereld. Wij hebben 5 plekken in Zeeland uitgelicht die zeker een bezoek waard zijn.

Nieuwvliet; logeren bij B&B Morelleput (let op de winactie onderaan!)

Neem Nieuwvliet bijvoorbeeld, in het Westen van Zeeuws-Vlaanderen. Word wakker bij B&B In de Morelleput en nuttig je ontbijtje tussen de fruitbomen. Daarna maak je een prachtige wandeling over een van de mooiste stranden van Zeeland. Op zoek naar een vakantie-souvenir? Dat kan! Neem eens een kijkje bij Ferini, kunst & conceptstore. Een winkel om steeds opnieuw te ontdekken. Geweldige dwaalruimtes met hokjes en kamertjes. En heel, veel, vintage! Je verdwaalt echt tussen de leuke spulletjes. Heb je kinderen? Dan is een etentje bij De 5 Weeghen i-de-aal. Een oude boerderij omgetoverd tot restaurant waar de kinderen heerlijk kunnen buiten spelen!

De5Weeghen

Winkelen en terrasjes pakken in Terneuzen

Ga je daarna richting het Oosten van Zeeuws-Vlaanderen, dan rijd je eerst langs de grootste stad van Zeeland, Terneuzen. Hier kun je de winkelen, een terrasje pakken of lekker langs de zeedijk lopen, kijkend naar de (zee)schepen die voorbij varen. Adem de zilte Zeeuwse lucht in. Een industriële stad, omgeven door natuur.

Veelzijdige Walcheren

Vanaf Terneuzen neem je de tunnel richting Walcheren. In Middelburg kun je bijvoorbeeld de Dom te beklimmen. Stap eens binnen bij de winkel Inmiddels en ga lekker lunchen bij Rost.

Inmiddels.Middelburg

Foto: Linda Hemmes

Dom.middelburg

Foto: Simone Mortier

rost-middelburg-hello-zeeland

Hulst, gezellig stadje omringd door stadswallen en thuis van Reinaert de Vos

Heb je nog een dagje over? Dan moet je zeker nog naar Hulst! Een gezellig stadje omringd door stadswallen met een prachtige Basiliek. Een klein, maar bruisend centrum vol terrassen en boetiekwinkels. Proef een van de vele verschillende bieren bij de Biecht of eet een heerlijke pizza van authentiek Italiaan La Luna Rossa. Ik kan nog even doorgaan, en dat zal ik doen in de volgende blog. Want naast ik zelf, is Eliane Roest de vrouw achter Instagrambloggers.nl hier ook opgegroeid.

Een interview over hoe het is om te wonen en op te groeien in deze mooie omgeving volgt.

basiliek-in-hulst-hello-zeeland

Foto: Simone Mortier

Biecht.Hulst

Foto: Simone Mortier

Fenomenaal uitzicht in Paal

Ten slotte mag je Paal niet overslaan. Een prachtig dorpje in het Oosten. Vanaf het terras van Paviljoen ’t Schor kijk je over de Westerschelde richting Antwerpen. Dit uitzicht is echt fenomenaal…
Zeeland is zo mooi. Dat willen wij van Hello Zeeland jou laten zien! Wil jij ook wakker worden bij B&B de Morelleput? Lees dan nog even verder wat je hiervoor moet doen.

PS: Als kind kwam Eliane heel vaak in Paal, vrienden van haar ouders woonde in 1 van de schattige dijkhuisjes daar. 

View this post on Instagram

At work #lunch #lovetheview #tschor #jebenterzo

A post shared by Paviljoen 't Schor (@christienpaviljoen) on

bed-breakfast-in-de-morelleputbed-breakfast-in-de-morelleput

Kun je niet wachten op de uitslag, dan kun je nu de reisgids Hello Zeeland al bestellen met 25% korting. Gebruik de kortingscode HELLO#ELIANE

 

42 Comments

 1. Maartje van den Bosch

  Ik zou heel graag meedoen, omdat de zee mij altijd zoveel goed doet! Zowel mét als zonder onze kids ? Heerlijk uitwaaien, los laten en genieten! We proberen minstens 1 keer per jaar echt naar de zee te gaan, maar dat is altijd 10 keer te weinig!

 2. Eliane Sipma

  Graag zou ik Zeeland willen ontdekken. Vanuit Friesland is het een mooi end weg. Ooit zijn we met de boot die kant opgegaan maar door een sterfgeval moesten we terug. Helaas is het er niet van gekomen om naar Zeeland te gaan.
  Dit zou een mooie kans zijn.
  Eliane Sipma

 3. Hoi!
  Ik zou het heerlijk vinden om een nachtje zeeland te pakken. Toen ik nog in Brabant woonde zaten we er zo, nu is het een iets grotere onderneming om er te komen. Jammer, want Zeeland is voor mij instant vakantiegevoel. Heerlijk!
  Liefs, Adrienne

 4. Danielle van Es

  Dit is een super leuke winactie! Ik wil super graag Zeeland ontdekken! Vanwege mijn nieuwe baan gaan we pas in december op vakantie. Maar wat zou het heerlijk zijn om in de (na)zomer te kunnen genieten van een minivakantie in eigen (Zee)land! Zoveel leuke en mooie plekjes om te ontdekken! ?

 5. Een nachtje Nieuwvliet, wie wil dat nou niet. Al 5 jaar komen wij daar, maar dit jaar zat het er niet in. Het huis wat we huurde is nu bewoond. Tot onze spijt want nu zijn wij ons vaste plekje kwijt. Een nachtje in de Morelleput lijkt eengeweldig alternatief om even te onthaasten met mijn lief ❤️ We logeren dan het liefst met zijn twee, nemen we de kids eens niet mee. Samen liggen op het strand en romantisch wandelen hand in hand. Even snuffelen bij Ferini, of duiken in zee in bikini. T lijkt ons allemaal even tof, daarom wachten we in spanning af onder het geluid van trommelgerof.

 6. I struggle to read your articles but it’s a leuk exercise! You make all the places you and your family visit (Deepa as well) look so cool! So naturlijk that got my interest! Btw I use your blog as a starting point for inspiration when it comes to explore nl, I also gave it to my friends w kids cuz it’s seemed they would love to see where exploring ppl are travelling. Win no win, golden job!

 7. Sandra Engels

  Ik zou graag een keer longexpo fotos willen maken in zeeland na zonsondergang ,en hoe fijn zou dan een overnachting zijn !!!!!

 8. Wat leuk! Net terug van een paar dagen kamperen in Zeeland (met dochter, zus en neefje), zou ik zo weer terug willen….. We waren weer eens in Renesse, waar we vroeger als gezin een stacaravan hadden. Wat hebben we er mooie jaren gehad en hoe leuk om er eindelijk weer eens terug te zijn. Maar ik zou graag nog veel meer van Zeeland willen zien, dus ik doe graag mee ?

 9. Er gaat niets boven zeelucht. We hebben net ons Haagse huisje verkocht en zwerven een beetje rond tot we weten waar we ons willen vestigen. Zeeland is al een paar keer voorbijgekomen als optie, maar daar moeten we ons eerst eens wat meer in gaan verdiepen, misschien wel met een nachtje in de Morelleput? Lijkt me heerlijk!

 10. Ik doe heel graag mee! Dit jaar gaan we niet op vakantie vanwege financiële redenen en een weekendje Zeeland zou ik natuurlijk heel graag willen! Een jaar of 8 geleden ging ik een paar dagen op bezoek bij mijn ouders die op de camping in Zeeland stonden, en werd verliefd op deze provincie! Wat een sfeer ❤️

 11. Slapen. Alleen. In een tweepersoonsbed. Een hele nacht. Geen gesnurk. Geen kindjes die aan je bed staan omdat ze bij je willen slapen. Door een stadje lopen. In een normaal tempo in plaats van drentelen. Een winkel ingaan en met een tasje naar buiten lopen ipv lege handen omdat er mensen mee zijn die wat ongeduldig zijn. Yep…een nachtje en dagje Zeeland lijkt me top. Want rust.

 12. Oh heerlijk!! Het is zo’n mooie streek daar! Alleen wel een eind weg vanuit de Achterhoek. Maar het zou heel fijn zijn daar te mogen zijn na een moeilijk jaar van ziekte en overlijden in de familie! ♡

 13. Wat een leuke giveaway! Ik ben zelf geboren in Zeeland (Brouwerhaven) maar op mijn 7e verhuisd naar het Gooi en daarna naar Amsterdam, ik ken Zeeland niet meer zo goed dus een boekje met de beste plekjes zou geweldig zijn! En dan kan ik mijn bezoek aan familie (waaronder mijn oma van 101!) combineren met het bezoek aan deze leuke plekjes..

 14. Wij wonen zelf met zijn viertjes in Katwijk aan Zee, op steenworp afstand van het strand. Echte strandliefhebbers zijn wij. Toen wij vorige week met zijn tweeen (kids bij oma) voor het eerst in 6 (! Ja zes !) jaar er op uit konden, was de keuze snel gemaakt; Zeeland. We zijn in Retranchement geweest, en prachtig sfeervol dorpje in Zeeuws Vlaanderen. Gelegen aan de rand van een een natuurgebied, strand vlakbij en leuke steden in de omgeving was dit voor ons echt een ontdekking! Natuurlijk willen we vaker naar Zeeland om nog meer pareltjes van dorpjes te kunnen ontdekken. Met de gids, of misschien zelfs wel met het nachtje weg! We hebben tenslotte wat in te halen ;-).

 15. Renske Veenema

  Wat hebben we toch prachtige plekjes in eigen land! We komen tot de ontdekking dat Nederland zoveel moois te bieden heeft en je daarvoor helemaal niet uren in een vliegtuig hoeft te zitten. In 3 jaar zijn we 2 prachtige kinderen rijker maar tijd voor onszelf schiet er wel eens bij in. En wauw, wat een prachtige locatie om weer even met zn tweetjes tot rust te komen en te genieten van het prachtige zeeland!

 16. Jolanda Spoelstra

  Jaaa een nachtje bij bijzonder plekje In de Morelleput lijkt me heerlijk! Een leuke verrassing voor mijn man voor als we in september 2 jaar getrouwd zijn. Zet ons maar in de theetuin neer met een taartje! 🙂

 17. Even weg in eigen streek
  Zou graag winnen om het dan cadeau tedoen aan mijn oudste steun en toeverlaat en zijn aanstaande bruid (08-08-’18) even de drukte van alle dag ontvluchten even geen luisterend oor of helpende hand zijn. . Even terug naar de begin jaren. Zomaar als blijk van Waardering en Dank

 18. We hebben deze zomer zoveel vakantiegasten ontvangen in onze vakantiewoning in een boomgaard in Zuid-Limburg dat het tijd wordt om uit te rusten en de andere kant van Nederland te ontdekken. Laat dat zand en die zee maar komen.
  Kunnen we gelijk reclame maken voor Zeeland bij onze vakantiegasten.

 19. Toerist in eigen land is heel erg leuk!! Maar toerist in eigen provincie lijkt me ook super leuk!! Zeeland heeft zoveel moois te bieden!❤️

 20. Ohh i love zeeland…bij een motorit is een stop in de morelleput steeds een fijne zoete zonde…op mijn wishlist staat een nachtje logeren en deze maand 25j gehuwd dus zou fantastisch zijn..

 21. ik zou zeeland ook wel eens willen ontdekken schijnt dat het één van de mooiste plekjes in Nederland is … wie weet komen we er nog zonder het te weten als we winnen 🙂

  • Hey Nadine, ik wilde je laten weten dat jij de overnachting gewonnen hebt. Kan jij contact met mij opnemen?
   Groet! Eliane

 22. Wij zijn echte Zeeland liefhebbers, al van sinds onze kinderen klein waren. Nu hebben we een kleinkind en willen we terug meer naar Zeeland reizen, we houden enorm van de zee maar onze Belgische kust is veel te druk. Zeeland is genieten! Het is zo puur, zo rustgevend! Het is vlakbij en toch hebben we altijd dat vakantiegevoel ook al zijn we maar 1 dagje van huis weg!

 23. Kom ieder jaar wel eens naar zeeland maar heb er nog nooit overnacht. Zou leuk zijn om er s’avonds ook het leven daar te leren kennen. Je weet maar nooit ! ?

 24. Mariën Berlinda

  Alles is volmaakt in Zeeland. De herinneringen blijven en doen telkens weer verlangen naar meer ontdekken. Ik krijg er niet genoeg van.

 25. Marieken Carels

  Een weekendje fietsen in Zeeland staat al zooooo lang op de planning, maar het komt er helaas niet van.

 26. Ik ben een groot fan van Zeeland, en dan met name Zeeuws Vlaanderen. De kust is daar zo bijzonder, ik voel mij op vakantie als ik daar ben. De rust en de ruimte, optimaal genieten. Wat een leuke overnachtingsactie ! De Morellenput lijkt mij een fantastische overnachtingsplek, en de volgende dag wakker te worden in dit fantastische gebied.

 27. Zeeland is voor ons zo dichtbij en toch zo anders .. alles wat je nodig hebt om tot rust te komen.. zo n, water, prachtige zichten en landschappen.. voor ons is een bezoek aan t schor een stukje vakantie.. vorige week met de bus Zeeland ontdekt en zalig gewoon… we hebben genoten en willen zeker terug met ons tweetjes.

 28. Patricia Dorland

  Ik ben nu twee keer in Zeeland geweest (Ouwerkerk) omdat mijn dochter (16jr) duikt en wij als trouwe ouders haar overal heen brengen. We zien dan alleen niet veel meer van Zeeland dan de duikplaatsen (deinend water en bubbels) en bijhorende parkeerplaatsen hahahaha!! Het lijkt me heerlijk om ook zonder duikflessen en loodgordels sjouwend door Zeeland te mogen struinen en fotograferen.

 29. Ohhh wat zou ik dit heerlijk vinden.. een nachtje Zeeland met mijn lief. <3 Met twee kindjes, structureel slaaptekort en weinig tijd voor elkaar zou dit heel heel erg welkom zijn. Echt even onthaasten met zn tweeën, lekker eten, uitslapen (!!) en een laaaaaange strandwandeling maken! Waar kan dat nou beter als in zeeland?

 30. Caroline Bernard

  Je hoeft niet in Zeeland/Zeeuws-Vlaanderen te zijn geboren maar wel opgegroeid zoals ik om je Zeeuws te voelen. Noem het Zeeuws sentiment maar eenmaal door de Westerscheldetunnel voelt het als thuiskomen. Hier klopt mijn hart en dat van mijn Zeeuwse familie. Hier voel ik de Zeeuwse hartelijkheid en proef ik het Bourgondische leven en hoor ik het Zeeuws wat mijn moeder spreekt. Het geeft mij rust en ruimtelijk uitzicht. De kernelementen van een prachtig en rustiek landschap en voel mij als een vis in het water in de Zeeuwse kust! #zeeuwshart

 31. Petra & Pita - Zeeuwse meisjes

  Zeeland, oh Zeeland??… u is t mooiste stukje van Nederland…

 32. Inge Langenburg

  Wij uit het hoge noorden (Emmen) zijn nog nooit in Zeeland geweest.. ik dacht er nooit wat aan te missen. Maar als ik deze blog zo lees, denk ik dat dat een grote vergissing is.. ? wordt toch maar eens tijd om het Zeeuwse te bezoeken denk ik?

 33. Suzanne van de Luijtgaarden

  Ik ben dol op Zeeland, maar ken Zeeuws Vlaanderen nog niet, dus zou er dolgraag een nachtje samen met mijn dochter logeren op zo’n mooi plekje en de adresjes uit de Hello Zeeland gids bezoeken!

 34. Inez Vereecken

  Ik zou graag eens gaan ontstressen daar met mijn ventje. Zalig aan de Nederlandse kust. Zoveel mooier dan bij ons aan de Belgische Kust die volstaat met hoogbouw. Nederland behoudt zijn puurheid en rust, het is er zalig vertoeven. Meestal doen we dit met een dagtrip, lekker uitwaaien in het voor – of najaar, lange strandwandeling maken, lekkere koffie drinken in een van de leuke strandpaviljoenen, nadien gezellig kuieren door de gezellige dorpjes, s’avonds heerlijk eten in een gezellig restaurantje. Hemels meer moet dat niet zijn dus dit een weekendje meemaken zou zalig zijn! Zeeland , de hemel op aarde !!!!

 35. De zilte zeelucht van Zeeland doet me zinderen.
  Zeeuws-Vlaanderen is gewoon top!
  In de Morelleput slapen zou me helemaal blij maken, eventjes ontsnappen uit mijn eigen Weide Wereld.
  Groet,
  Petra

 36. Miranda de Geest

  Ik ben zelf als Zeeuws Vlaamse woonachtig al een paar jaartjes in Delft. Ik weet zeker dat ik op die manier mijn roots nog nooit heb gezien.
  Helpen jullie mij bij deze ontdekkingstocht. Om weer te zien hoe mooi het daar eigenlijk is?
  Het ontdekken van de leuke winkeltjes…mooie gebouwen…de pittoreske dorpjes.

 37. Zeeland, rust, water waar je niet op uitgekeken raakt. De stranden met hun magische aantrekkingskracht. Geweldige dorpjes om doorheen te struinen.Vis, verser kan het niet,net Luilekkerland.
  Zeeland, heerlijk om bij te tanken en energie op te doen voordat de werkweek weer start.
  Zeeland, ik hou van jou.

 38. Ben groot fan van Zeeland. Al een paar jaar komen we in de herfstvakantie met het gezin (3 dochters) naar Domburg. Nadat we verschillende bestemmingen uitgeprobeerd hebben, bleek dat met laarzen aan uitwaaien op het strand het beste past bij ons “herfstgevoel”. Met z’n 2-en zonder kinderen hebben we Zeeland nog nooit uitgeprobeerd. Misschien is dit een leuke aanleiding. Zou het graag komen uitproberen.

Geef een reactie