Voor de lekkerste falafel van Bar Kauffman kan je nu ook in Amsterdam Oost terecht.

comment 0
lekkerste-falafel-in-amsterdam-oost-bar-kauffman

Ik schreef het al eerder, voor falafel moet je eigenlijk niet bij mij zijn. Maar toen kwam de familie Kauffman via een omweg in mijn leven en besefte ik mij dat er falafel en falafel is. Dus wil je de lekkerste falafel eten, dan heb ik goed nieuws. Naast in Amsterdam West is er nu ook een Bar Kauffman in Amsterdam Oost voor al je falafel cravings.

lekkerste-falafel-in-amsterdam-oost-bar-kauffmanlekkerste-falafel-amsterdam-oost

Groter terras bij Bar Kauffman Oost

Ik zou Eliane niet heten als ik niet voor een kwaliteits controle naar Oost zou fietsen. Toegegeven, had ik wellicht een beter moment kunnen kiezen, het was een zinderend hete zondag in Amsterdam en de finale van het WK werd gespeeld. Maar precies op dat moment kwam ik erachter dat het terras van Bar Kauffman in Oost zeker 2 x zo groot is als dat in West. Joe! In de schaduw aan het bier.

groot-terras-lekkerste-falafel-in-amsterdam-oost-bar-kauffman groot-terras-lekkerste-falafel-in-amsterdam-oost-bar-kauffman

Nieuw op de kaart.

En wat doe je dan om de mensen naar Oost te lokken? Yes, je zet iets nieuws op de kaart (overigens spotte ik bij het schrijven van dit blog, dat je ze nu ook al in West kan eten). De Haloumi frietjes met mangodip zijn “to-die-for”! Van mij mogen ze de creme fraiche achterwege laten, de porties vergroten maal 3 en flink veel meer mangodip erbij gooien. Maar dit is gewoon mijn inner foodie die hier spreekt en geenszins kritiek!

haloumi-frietjes-mango-dip-bar-kauffman

Snacks

Nu we toch aan het snacken zijn, knoflookbrood en quesedillas staan ook op de kaart. En als je dan je kaasmonster meeneemt en er wat extra kaas in wordt gedaan dan is het feest al compleet voor je bij de falafel aankomt, waar het allemaal om te doen is bij Bar Kauffman.

quesedillas-bar-kaufmann

De lekkerste Falafel

Beloof mij 1 ding, als je dan falafel gaat eten bij Bar Kauffman, ga dan niet naar huis voor je de mango versie geproefd hebt. Dit blijft mijn “personal favourite”, ik wilde delen met de man die voor de merguez ging, maar besloot dit uiteindelijk toch niet te doen.

lekkerste-falafel-bar-kauffman

Bier hier

Wat drinken we hierbij? Bier! Ook in Oost hebben ze een fijne selectie van allerhande lokale en niet zo lokale biertjes op tap en uit fles aan de kaart toegevoegd. En ik word zelf nog steeds zielsgelukkig van een koud “Jupilleke” maar dat ben ik. Al die IPA’s vind ik maar een boel gedoe in een glas.

bar-kauffman-amsterdam-oost-falafel

Anders nog iets?

Het concept is hetzelfde, tikkie…of moet ik zeggen tintje anders? Mocht je afspreken met een hot date om aan de falafel te gaan, check dan wel even in welke Bar Kauffman je moet zijn. Je zal de eerste niet zijn waarvan de 1 in West en de ander in Oost staat.

lekkerste-falafel-bar-kauffman-amsterdam-oostlekkerste-falafel-bar-kauffman-amsterdam-oostlekkerste-falafel-amsterdam-oost

Kauffman

Benieuwd waar de naam Kaufmann vandaan komt? Dit is de naam van de eigenaars. Broer en zus werken al tijden samen, in Oost mocht Thomas aan de slag, de inrichting is ook deels met zijn vader tot stand gekomen. Een familiebedrijf, dat maakt die falafel nog lekkerder toch?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie