De speelgoed trends van dit moment op een rij gezet door onze mini Instagram blogger

comment 0
speelgoed-trend-9-jaar-madmattr-zand

Onlangs vierde wij de verjaardag van onze 9-jarige mini Instagram blogger. Door de vele vragen voorafgaand wat je toch aan een meisje van 9 jaar moet geven, leek het ons een goed idee om de huidige speelgoed trends even op een rij te zetten. Ik heb mij hierin laten adviseren door onze dochter van 9 jaar.

MadMattr

De opvolger van magisch zand. Dit is magisch zand op steroids. Je kan het zand van MadMattr zo goed kneden dat je er lego blokken van kunt bouwen. Ik droom al maanden weg bij de Instagram accounts van @sand.isfying en @sand.tagious en dit kan ik, ik bedoel natuurlijk zij, nu zelf ook thuis doen. Het is overigens slow sand, het voelt daarmee stukken lekkerder aan, komt in super leuke kleuren en is verslaven om mee te spelen. Woohooo.

speelgoed-trend-9-jaar-madmattr-zand

Pilot Pintor

Hoe leg je een kind uit waarom ze niet op de muren kan tekenen? En hoe leg je uit wat een marker is. Jarenlang mee bezig geweest. En nu is ze 9 en daarmee oud genoeg om wel overal (met overleg) op te tekenen, want hoe cool! De stiften van Pilot Pintor zijn hier perfect voor. Je kleurt ermee op kleding en allerlei voorwerpen zoals glazen potjes, helm, schoenen of je skateboard. Ze zijn er in ontzettend veel kleuren! De hoogste tijd dat ik de mini even los laat gaan op een hoesjes zoals hieronder.

Squishies

Wat vroeger een stressbal heette, werd dit jaar in de meest “Kawai” mogelijke vormen verwerkt en de wereld in geworpen onder de noemer “Squishies”. Een soort chemisch naar vanille ruikende weke objecten, waar je lekker in kunt kneden. Je scoort ze in diverse kwaliteiten van klein tot groot, de enige overeenkomst die ze hebben, is dat het er wel schattig of grappig uit moet zien. Denk; eenhoorn, donuts, frietjes, panda’s en emoji’s.

speelgoed-trend-9-jaar-squishie

Putty / Slime

Wat nou DIY, je kan dit spul gewoon kant en klaar kopen hoor. Oke, het zelf doen is natuurlijk veel leuker. Momenteel is XL slijm een hit heb ik mij laten vertellen. Dus je weet wat te doen!

Orbeez

Wat een aantal jaren geleden nog hip was om onderin je vaas met bloemen te gooien is nu een ware internethit bij alle basis scholieren. Orbeez, schalen, bakken, een bad vol met glibberige balletjes is je van het. Ik krijg er de zenuwen van, maar hier in huis zit iemand het liefst de gehele dag met haar vingers door die balletjes te wroeten.

TIP: stop ze in een ballon, water erbij en je krijgt vanzelf een stressball!

Ztringzz

Hoe leuk dat al die oude trends ook weer boven komen drijven. Ik heb hier zelf nog mee gespeeld en onlangs kreeg de mini dit voor haar verjaardag. Te leuk! Nu weer even oefenen, gelukkig hebben we nu youtube waar we veel voorbeelden kunnen vinden.

Willen jullie de Jacobs ladder leren? #ztringz

A post shared by Ztringz (@ztringzz) on

En nu zijn we natuurlijk benieuwd waar jouw kinderen meespelen! Laat je tips achter in de comments, dan hebben wij er allemaal wat aan voor de volgende verjaardag!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie