De kleurrijkste nieuwe (Instagram-proof) hotspots van Rotterdam

comment 0
instagram-proof-hotspots-rotterdam

De zomer is al eventjes voorbij, al lijkt de zon nog geen genoeg van ons te krijgen. Geheel wederzijds natuurlijk. Om de zonnige en fleurige vibe nog even vast te houden ging ik een rondje langs nieuwe, zonnige en kleurrijkste Instagram-proof hotspots van Rotterdam. Want daar zijn er aardig wat van bij gekomen de afgelopen maanden. Tijd voor een lijstje!

Flowerburger

Bij Flowerburger schijnt altijd de zon. Met hun kleurige en vegan burgers probeert de Italiaanse keten Rotterdam (en daarmee Nederland, want wij zijn de eerste) te veroveren. Als meatlover is het een beetje wennen aan de structuur van de burger (met o.a. gemaakt uit linzen of kikkererwten), maar dat de burgers voornamelijk plantbased zijn geeft mij het gevoel dat mijn Guilty pleasure opeens een stuk minder guitly is.

 

SLA Rotterdam

SLA kennen we allemaal. Na Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Utrecht is Rotterdam aan de beurt. Kies voor een salade uit het menu, of stel je eigen supergezonde en kleurrijke slacreatie samen.

instagram-proof-hotspots-rotterdam

Hotel Roommate Bruno

Instagramend Rotterdam opgelet! Op de Wilhelminapier, in de oude pakhuizen is een nieuwe instahotspot geopend: hotel Roommate Bruno. Denk aan blauwe kamers met blauwe banken, gele trappen en glimmende backdrops. Roommate bruno opende half september de deuren en ik voorspel dat hier de nodige fotoshoots gehouden gaan worden.

Foodhallen Rotterdam

Als je dan toch op de Wilhelminapier bent, bezoek dan ook even de Foodhallen (onder roommate Bruno). Nieuw open en overgewaaid uit Amsterdam, wat minder rauw dan de Fenix Food Factory (waarvan het bestaan overigens bedreigd wordt en wij als Rotterdammers hier niet blij mee zijn, dus of iemand even de wethouder wil aanspreken), minder commercieel (vind ik fijn)  dan de markthal en op een toplocatie op de begane grond van de gerestaureerde pakhuizen. Hier lees je alles over onze favoriete foodstands in de Foodhallen. 

 

Wes eettentje

Wes heeft even wat meer uitleg nodig. Wes dankt namelijk zijn naam aan regisseur Wes Anderson. Deze man staat bekend om zijn gestructureerde en symmetrische filmbeelden. Op Instagram heeft hij zelfs zijn eigen hashtag: #accidentallywesanderson.

Daarnaast zitten hier dezelfde mannen als van By Jarmush achter het concept. (Jarmush, Anderson: zelfde straatje). Maargoed, is de zaak kleurrijk? Niet perse, maar wat een mooi en stijlvol plekje is dit zeg. Met grote ramen en een Perzische keuken kan je hier prima lunchen, dineren en borrelen.

De Gele Kanarie

Zie je, we blijven in de kleuren! De Gele Kanarie opende al eventjes geleden, in het voorjaar van 2018. Maar: er is een groot terras waar je lang van de middag zon kan genieten (een van de weinige plekken waar dat in Rotterdam kan), ze brouwen hun eigen bier (Gele Kanarie, logisch) én de Gele Kanarie komt van de mannen achter Bokaal en Weena, succes gegarandeerd. Dat deze mannen al langer meegaan is te zien in de inrichting: mooie meubels, mooie details, goede kaart. Hou ik van.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie