De fijnste koffietentjes van Gent

comment 0
koffietentjes-gent

Geen citytrip zonder stoppen bij de allerfijnste koffietentjes. Dit zijn de fijnste en beste koffietentjes van Gent. Naast mijn eigen favorieten, heb ik mij laten adviseren door @rufus_airlines (de foto boven dit blog is van hem) en een aantal locals. Laatste update is gedaan in maart 2019.

Labath – Oude Houtlei 1

Toen wij onlangs een weekend in Gent waren en “zo lucky” waren dat we in het prachtige Pillows Hotel mochten logeren, ontdekten wij aan de overkant het leuke Labath. Niet alleen steengoede koffie natuurlijk, maar ook een plek om lekker te gaan lunchen en een tijdschriftje te lezen.

labath-koffie-gent

Het Moment | Burgstraat 20

In een prachtig monumentaal vol originele details kan je genieten van “Het Moment”. Een oude tegelvloer, volop ornamenten en dan nog de beste barista van België, Valentine, die de meest lekkere koffie voor je maakt.

het-moment-koffietent-gent het-moment-koffietent-gent het-moment-koffietent-gent

Mokabon | Donkersteeg 35

Mokabon te Gent werd in 1937 opgestart door een jonge Italiaan. Op de begane grond was er een winkel, in de kelder bevond zich de koffiebranderij. De koffiebranderij is er nog steeds, dus vergeet niet wat verse koffie mee te nemen voor thuis.

mokabon-koffie-gent

Madam Bakster – Brabantdam 142

Op zoek naar een guilt-free en vegan plek in Gent? Die heb je bij Madam Bakster in 1 gevonden. De zaligste vegan baksels en een lekkere kop koffie voor erbij.

Koffiebar Simon Says – Sluizeken 8

Opgelet want Simon Says is altijd erg druk en daarmee super gezellig. Een fijne plek om op zondag lekker uit te brakken van alle pintjes die je de avond ervoor gedronken hebt. Je kan hier ook perfect brunchen, bij goed weer op het terras zitten of een lekker taartje eten.

koffie-brunch-simon-says-gent

Full Circle Coffee – Zuidstationstraat 5

Ze noemen zichzelf “𝙱𝚎𝚕𝚐𝚒𝚞𝚖’𝚜 𝚏𝚒𝚛𝚜𝚝 𝟷𝟶𝟶% 𝚙𝚕𝚊𝚗𝚝 𝚋𝚊𝚜𝚎𝚍 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕𝚝𝚢 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝚋𝚊𝚛” het is dan ook een volledig vegan coffee bar.

Dit zijn de allerfijnste koffietentjes in Gent

Goesting (ook lunch) – Predikherenlei 25

Heb je Goesting? Dan ga je voor taart, koffie, lunch hier naartoe natuurlijk. Goede lunch. Als je koffie bestelt, zeg dan dat ze er geen cacao op moeten doen ;).

Wat mag je niet missen als je in Gent bent?

Paard van Troje – Kouter 113

Waar koffie en boeken tesamen komen.

Or Espressobar – Walpoortstraat 26

Take Five Espressobar – Voldersstraat 10

Lotus koekje, prachtige tegelvloer en mega goede barista’s. Dat krijg je bij je kop koffie als je langs Take Five Espressobar gaat.  Onze dochter (9) werd erg enthousiast van de witte chocolademelk. Enjoy!

take-five-espressobar-koffie-gent take-five-espressobar-koffie-genttake-five-espressobar-gent

Ma & ik – Aannemersstraat 1a

Yes! Deze is kids-proof. Pancakes, tosti’s, wafels, roept u maar. En vergeet niet te genieten als je uit de prachtige kopjes van Helen B. drinkt.

Barista | Meerseniersstraat 16

Vlakbij de vrijdagmarkt en daarmee handig voor een koffie to go is Barista.

Julie’s House – Kraanlei 13

Voor alle zoetekauwen onder jullie. Dit is de place to be als je van (vegan) taartjes houdt.

Boon Gent

NOTE: Bedankt voor alle tips, Mama op gezonde missie, Ben, Eva en Panos.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie