Eindeloos veel dingen om te doen en te zien in Gent

comment 0
doen-zien-gent

Gent is een prachtige en veelzijdige stad. Er is dan ook een boel te doen en te zien in Gent. We hebben zoveel mogelijk activiteiten voor jullie verzamelt. Dit is leuk om te doen met en zonder kinderen in Gent. Dus of je nu met de hele familie naar Gent bent of romantisch met zijn twee. Dit is het meest uitgebreide lijstje om te doen en te gaan zien in Gent!

TIP: Schaf bij aankomst in Gent direct een all-in CityCard aan. Deze kaart geeft je gedurende je verblijf in de stad Gent toegang tot enorm veel activiteiten en het openbaar vervoer. Zeker als je reist met kinderen, is het fijn om zo nu en dan voor een halte even de bus of tram te pakken. Met je CityCard kan je ook naar musea of een rondvaart met de boot maken. De CityCard kan je kopen bij het info kantoor van Visit Gent aan het Sint Veerleplein 5.

Gent is een perfecte citytrip bestemming voor het hele gezin!

Street art Tour

Je verwacht het misschien niet in een historische stad als Gent, maar de stad heeft eindeloos veel street art. Zoveel dat ze er maar een mooie tour van hebben gemaakt. In een wandeling word je langs alle graffiti werken in Gent geleid. Je kan een plattegrond scoren of de app downloaden. Het “Graffiti Straatje” is in Gent wellicht het meest bekend, maar natuurlijk lang niet het mooist. Benieuwd welke pareltjes jij weet te ontdekken tijdens je bezoek aan Gent!

doen-in-gent-street-art-tour

View this post on Instagram

She's fresh! #rockthatwall

A post shared by Dutch Family & Travel Blog (@elianeroest) on

 

TIP: Geef de app of kaart uit handen aan je kinderen en laat ze zelf de weg ontdekken!

Rommelmarkt Sint Jacobs

Ben je gek van tweedehands, vintage, brocante of retro? Dan moet je op zondagochtend echt even vroeg opstaan en naar de rommelmarkt aan het Sint Jacobs in Gent. Marktkramen vol met de mooiste vondsten. Met een beetje geluk zijn op zondag ook vaak de vintage winkels in de omliggende straten geopend. Ik heb hier al veel mooie items op de kop getikt in de loop der jaren. Dol op vintage / retro shoppen? Check hier een fijn lijstje met retro winkels.

Bloemenmarkt op de Kouter

Geen fan van vintage maar wel van bloemen? Dan op naar de Kouter. In de voormiddag struin je daar over een markt vol prachtige bloemen. Moe van het wandelen? Geniet van een glaasje cava en een oester, want ook dat hoort bij de bloemenmarkt in Gent!

Historisch Centrum

Je ontkomt uiteraard niet aan het historische centrum in Gent. Van de Sint Michielsbrug heb je zicht op de belangrijkste torens in de stad. Het is natuurlijk aan jou en je interesses hoe diep je hierin op wilt gaan. Beklim de Belfort (er is een lift) voor het fantastische uitzicht. Bezoek het marteltuigmuseum in het Gravensteen, ook leuk met de wat oudere kindjes of duik de St-Baafskathedraal in voor het fenomenale Lam Gods.

Gentse Musea

Gent staat bol van de musea. Of je voor moderne kunst (S.M.A.K) gaat of voor Museum voor de Schone Kunsten (MSK), voor de kleintjes is het Huis van Alijn maar ook het Design Museum is een aanrader. Kortom, keuze genoeg, het is aan jou waar jij voor gaat. Heb je maar een weekend de tijd? Plan dan je museum bezoek op de zondagmiddag. Op zondag zijn alle winkels gesloten en kan je je vertier dus het beste elders zoeken, zoals in musea.

Boottocht in Gent

Van een rondvaartboot kan je in Gent niet spreken, want je kan letterlijk niet rondvaren. Wel kan je met een boot een soort stervorm maken. Je leert dan alles over de historie en de wildlife van Gent. Wist je dat er schildpadden huizen in het water? Je ontdekt de mooie achterkanten van de oude pandjes en vaart langs het laatst bestaande houten huis in Gent. Je bent er ongeveer 50 minuten zoet mee en is natuurlijk met zomers weer een echte aanrader. De boottocht is gratis met de City Card.

doen-in-gent-boottochtdoen-in-gent-boottochtdoen-in-gent-boottocht

Ontdek hier de fijnste koffietentjes van Gent.

Chillen aan de Kraanlei

Bij lekker weer verzamelt de stad zich aan de Kraanlei. Groepen vol mensen zitten dan heerlijk aan het water te genieten van het mooie weer.

doen-in-gent-uitrusten-kraanlei

Een andere fijne plek in Gent om even te ontspannen aan het water is bij de Portus Ganda. Iets verder uit het centrum en nog niet door alle toeristen ontdekt!

Wandeling Patershol

Mijn favoriete wijk van Gent is het Patershol. Mooie steegjes, nauwe straatjes, eindeloos veel winkeltjes en barretjes om je dagenlang te kunnen vermaken en dat allemaal op loopafstand. Duik af en toe een zijstraat in om weer van allerlei nieuws te ontdekken. De mooiste plekken zitten vaak verstopt in de achterafstraatjes.

doen-in-gent-patersholdoen-in-gent-patershol

Kijk snel hier voor de fijnste plekken om te eten en te drinken in Gent.

NOTE: De City Card werd ons aangeboden door Visit Gent.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie