De leukste winkels van Gent (Interieur, Fashion en Lifestyle)

comments 2
winkelen-louise-madeleine

Gent is echt een fantastische winkelstad. Niet alleen omarmen ze hun lokale ontwerpers, maar het aanbod is ook nog eens enorm divers. Een extra pluspunt is dat in Gent alles op loopafstand van elkaar ligt. Daarmee is Gent een overzichtelijke winkelstad. We verzamelden de allerleukste winkels van Gent op een rij, verdeeld per onderwerp. Shop till you drop.

Uitverkoop is in België iets anders geregeld dan in Nederland. Tweemaal per jaar heb je de “Solden” om precies te zijn in januari en in juli. Het mooie is dat je in die periode ook meteen 50-70% korting scoort, geen halve maatregelen.

Lifestyle winkels & concept stores in Gent

In Gent zijn op zondag de winkels gesloten. Alleen de eerste zondag van de maand, zijn er een aantal open. Plan je winkel activiteiten dus op de zaterdag!

Piet Moodshop | Sint-Pietersnieuwstraat 94

Oorspronkelijk een pop-up store van interieurontwerper Christophe Verbeke, maar sindsdien een vaste waarde. Een winkel vol designartikelen, gadgets en boeken. Er zijn twee locaties van de winkel. Op dit adres vind je prachtige design cadeaus. Op de andere locatie vooral werk gerelateerde objecten.

Louise & Madeleine | Kraanlei 61

Heerlijke snuisterijen, vintage sieraden en brocante. Zalig is het rondstruinen in dit kleine winkeltje. Ben je er in de vakantieperiode? Wie weet tref je het en kan je net aanschuiven bij een workshop haarband breien bijvoorbeeld.

Catalogus Gent | Oudburg 60

Catalogus is opgericht door textielontwerpster Sophie Speck. Ze verzamelt unieke producten met een verhaal en met liefde voor materiaal, ontwerp, proces, ambacht en maker. Ik spotte er ook wat Nederlandse makers, zoals onze eigen favoriet Keecie. En extra goed nieuws, Roosvandekerckhove is weer terug aan het maken, ik zag mooie nieuwe sjaals en ze maakt nu ook tapijten.

winkelen-gent-departement-gent

The Manufactory | Onderstraat 21

Een platenwinkel, conceptstore en bar in een. Leuker kunnen we het niet maken, of ja toch wel, ze verkopen vooral veel merken van jonge en beginnende makers.

winkelen-gent-manufactory winkelen-gent-manufactory

L’April | Burgstraat 27

A’pril is een opvallende cadeauwinkel met een prachtig 19de-eeuws interieur in het hart van Gent, vlakbij het Gravensteen.

winkelen-gent-L'April

Aan de Burgstraat vind je ook koffietent “Het Moment” en Gents restaurant “Meme Gusta”

Scoopstore | Hoogpoort 57

Nog zo’n parel van een winkel vol met opkomende merken en designers. Ik spotte hier mooie items voor de man, de kleintjes, mijn huis en mijzelf. Voor ieder wat wils en voornamelijk van local designers.

Kabinet Belge | Departement Gent | Oudburg

Een nieuwe winkel van Belgische ontwerpers. Opengehouden door ontwerpers zelf, in Departement Gent zal je voornamelijk Gentse ontwerpers terugvinden.

winkelen-gent-departement-gent

The Fallen Angels | Jan Breydelstraat 29

Om op slag heerlijk nostalgisch van te worden, hier vind je originele oude prentbriefkaarten, devotie prenten, oude poppen, beren, oud blikken speelgoed, blikken koekendozen.

Ontdek dé hotspot van opkomende merken en designers

 

Fashion; kledingwinkels in Gent

Twiggy | Notarisstraat 3

Een multibrand-modewinkel in het centrum van Gent, voor haar, hem en het huis. Met merken zoals Acne Studios. Twiggy is gevestigd in een prachtig oud pand en heeft meerdere etages om door te dwalen.

Vila Bellevue | Bennesteeg 12

Via lezer Tom, zie comments, werden wij getipt voor Villa Bellevue. Want wat is een goede outfit zonder statement zonnebril? Die zonnebrillen die niet voor iedereen zijn, ga je vinden bij Villa Bellevue. Voor mensen die een uitgesproken stijl hebben. Zo jammer dat ik deze gemist heb tijdens mijn bezoek.

Maaike Kleedt | Kraanlei 73

Een van de winkels waar ik altijd even langs wil als ik in Gent ben, het liefst nog in de Solden ook. Ik heb hier al meerdere mooie jurkjes en vesten vandaan getoverd. Merken zoals MbyM, Second Female, Gestuz en Alix The Label. Een hoekje verder richting de Vrijdagmarkt zit de outlet winkel.

winkelen-gent-maaike-kleedt

Mayenne | Sluizeken 28

Accessoireontwerper Mayenne Nelen lanceerde in 2008 haar eigen unieke collectie lederwaren (beugels, handtassen, portefeuilles). Je kunt de ontwerpen van Mayenne voor haar eigen label vinden in haar fysieke winkel.

winkelen-gent-mayenne

Burata | Mageleinstraat 34

Burata is een dames kledingwinkel met een mix van casual chic, tijdloos vrouwelijk, stijlvol modieus en af en toe een tikje rebels. Denk aan merken zoals IKKS enLa Fée Maraboutée.

Garderobe | Jan Breydelstraat 33

In deze damesboetiek kan je de iets meer stijlvolle , Belgische merken (Signe Nature,Vila Joy, K-design, Green Ice) vinden.

Interieurwinkels in Gent

Huiszwaluw | Onderbergen 51

Wie wel eens in Gent heeft gewinkeld, kent ongetwijfeld de Huiszwaluw. Mijn favoriete interieurwinkel in Gent. Veel Scandinavische merken zoals Ferm Living en House doctor, maar ook Gents design.

Ydee Design House | Belfortstraat 9

Bij YD Nordic House vind je een uitgebreid assortiment Scandinavische (o.a. Hay en Muuto) en Belgische designmeubelen en accessoires.

design-shop-ghent-ydee

Deze lijst is natuurlijk alles behalve compleet. Weet jij leuke winkels die in deze lijst thuishoren? Laat het ons weten. Wij zullen de lijst zelf ook blijven updaten na ieder bezoek aan Gent.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 Comments

  1. Beste, ga ook eens kijken in de Bennesteeg te Gent, daar bevindt zich een ietwat verborgen parel met de naam Villa Bellevue met unieke en zeldzame brilmonturen

    • Eliane Roest

      Ha Tom, wat een toffe tip. Gaan we de volgende keer meteen doen!

Geef een reactie