Allemaal aan de Apéro!

comment 0
apero-seedlip-alcohol-vrij

Al jarenlang verbaas ik mij erover dat we in Nederland maar niet echt aan de aperitief willen. De Fransen weten niet beter, de Belgen doen ook goed mee, maar in Nederland kijken ze raar op als ik trek heb in een aperitief. Het mooie aan een aperitief is dat het echt je trek op kan wekken zo vlak voor het eten. Ik vind het vooral gezellig en feestelijk om een lekker drankje te serveren of aan de Apéro te gaan op het terras aan het einde van de dag.

5 Drankjes die jou vandaag nog aan de Apéro moeten krijgen.

Botanische Spritz met Willem’s Wermoed (The Dry)

Willem liet zich inspireren door de planten uit onze eigen Amsterdamse Hortus Botanicus. Geniet van de subtiele, gebalanceerde tonen van meer dan 20 plantaardige ingrediënten, waaronder salie, jeneverbes, gember en rabarber. Ik vond de andere Willem al lekker, tikkie zoet. Maar dit is per direct mijn favoriet geworden!

apero-willem's-wermoed-dry

 • 50ML Willem’s Wermoed Dutch Dry (18%)
 • 100ML premium tonic water
 • Serveer in een groot wijnglas met ijs, garneer met citroen en rozemarijn of tijm.

apero-willem's-wermoed-dry

Seedlip Grove & Tonic

apero-seedlip-alcohol-vrij

Seedlip is een alcoholvrije (en suikervrije) drank die je prima als vervanger van bijvoorbeeld een gin zou kunnen drinken. Hij is beschikbaar in vele smaken en ideaal als je nog moet rijden of zwanger bent. Of wat dacht je van een Seedlip drinken als je even wilt matigen met alcohol. Van Seedlip heb ik de Grove 42 en Spice 94 in huis, voor deze aperitief heb je het volgende nodig. Vul en glas met ijs:

 • 50ML Seedlip Grove
 • Aftoppen met tonic
 • Een sinaasappelschil als garnering.

apero-seedlip-alcohol-vrij

Fizzy Blossom’s met Boomsma Vlierbessen

apero-likeur-boomsma

Ik ontdekte deze Boomsma likeur (Boomsma kennen we nog van deze gin) met vlierbessen. Sappig, licht kruidig en een tikkie zoet. Heelijk voor in een simpele cocktail.

 • 45 ML Boomsma Vlierbessen
 • 135 ML Ginger Ale
 • Veel ijs en een limoen partje

apero-likeur-boomsma

PS deze likeur is ook lekker als scheutje in je cava. Proost!

Demi-Demi

Half Cava, Half witte wijn. Makkelijker kunnen we het niet maken. In België drinkt iedereen dit al jaren, kunnen we dit nu eindelijk eens invoeren in Nederland?

Port Tonic

Een lichtere variant van de gin-tonic en in Porto werd ik er op slag verliefd op. Zalig op zomerse dagen.

 • 50 ML witte port
 • 100 ML tonic
 • schijfje citroen
 • paar muntblaadjes
 • ijsklontjes

port-tonic-drinken-citytrip-naar-porto

Meer drankjes met tonic kan je hier vinden.

Hou je van Limoncello? Lees dan vooral dit blog even.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie