Dit moet je kopen in de Franse supermarkt.

comment 0

Wie heeft dat nou niet? Een enorme fascinatie voor alles wat er in buitenlandse supermarkten te verkrijgen is. Dat heb ik nog specifieker (Francofiel als ik ben) met de Franse supermarkt. Geen geheimen voor mij en een vakantie in Frankrijk begint pas als ik mijn voet over de drempel van de Super U, Hypermarché, Carrefour, L’Eclerc of Intermarché zet. Struinen door de enorme rijen vol producten op zoek naar “je ne sais quoi”? Maar wat moet jij vooral kopen aldaar? (Update mei 2019)

Hier mijn bescheiden lijst van “Wat te kopen in de Franse Supermarkt”?!

Le Petit Marseillais

De geur van vakantie al sinds ik een kleine Eliane was. Destijds betovert door de basic geur “Lait”, maar de laatste jaren ben ik overgestapt naar Verveine. Overigens hebben we beide geuren standaard in huis hier. Eigenlijk alles van dit merk is erg lekker. Dus gaat het in grote verpakkingen meerdere malen per jaar zo de auto in mee terug naar Nederland.

PS Ja, ik weet dat ze dit nu ook bij de appie verkopen, maar dat is lang zo leuk niet.

what-to-buy-french-supermarket-petit-marseillais

 

Iets Beurre Salée

Ik heb een serieuze verslaving voor alles waar beurre sale in zit. Of het nou ijs, snoep, koekjes gevuld met is, gooi het in je kar en als dat nog niet genoeg is, koop dan gewoon een flinke pot. Als je dan terug thuis bent, kan je dit werkelijk op alles smeren waar je maar zin in hebt, denk aan ijs, taart, pannenkoeken of cake.

what-to-buy-french-supermarket-beurre-salé

Cachou

Mijn liefde voor drop krijgt het altijd zwaar te verduren als ik in Frankrijk ben. Ze hebben wel drop, maar dat lijkt in niets op de drop in Nederland. Maar ook hier heb ik wat op gevonden. Cachou is een Frans Wiebertje in een zeer aantrekkelijke verpakking en ideaal voor in de auto. Hopla in de tas.

what-to-buy-french-supermarket-cachou

Le Petit Brun

Waarschijnlijk het goedkoopste koekje in Frankrijk, maar dat doet niets af aan de smaak. Ideaal voor een dagje strand, wandelen of hangen bij het zwembad. En extra leuk dat het mij doet denken aan mijn dochter.

what-to-buy-french-supermarket-petit-brun-extra

Koala

Er populair onder de wat jongere vakantiegangers. Een met marshmallow gevuld chocoladebeertje. Ziet er te gezellig uit! Van dit merk kan je meer lekkers vinden in de schappen. Het Franse Haribo zeg maar.

things-to-buy-french-supermarket-marshmallow-koala

SO’ BiO | Eau Miscellair

Dit biologische beautymerk staat gewoon in de supermarkt. Eigenlijk alles is lekker, met name de argan lijn. Maar persoonlijk ben ik enorm fan van het miscellair water. Grote fles, voor klein prijsje. Groots inslaan!

kopen-franse-supermarkt-so-bio-etic

Madeleines | Bonne Maman

Helaas wel per stuk verpakt in plastic, maar zo lekker. En doordat ze per stuk verpakt zijn, wel handig voor onderweg ook.

madeleines-franse-supermarkt

En wat dan nog meer?

  • Petit Bateau rompers. Per 3 verpakt en veel goedkoper dan in de winkel.
  • Carambar. Je kauwt er uren op en er staat een onbegrijpbaar Frans grapje in de wikkel.
  • Foie Gras, voor de echte liefhebbers. Er verdwijnt altijd wel een blik of 2 in mijn tas.
  • Confit de canard, wederom in blik en super voor een herfstige avond.
  • Orangina, wij scoren altijd de mini blikjes voor onderweg.
  • Aromatische bouillonblokjes voor door de pasta en de rijst!

Wat koop jij altijd in de Franse supermarkt?

Geef een reactie