De leukste duurzame kinderkleding merken uit Nederland

comment 0
outdoor-merken-kinderen

Superleuk al die mooie kleertjes waarin we onze kinderen het liefst dagelijks hijsen. Maar het meeste wordt nog steeds in verre landen onder erbarmelijke omstandigheden gemaakt. De hoogste tijd om het verschil te maken en de keuze is reuze! De leukste duurzame kinderkleding merken voor kids, die ook nog eens uit Nederland komen.

Jackalo

Al sinds onze dochter nog klein was, kleed ik haar graag in broekpakken. Dat is door de jaren altijd zo gebleven. Ik scoorde ze bij de boerenbont en soms iets meer fancy van badstof of in retro print. Onlangs ontdekte ik via Instagram Hello Jackalo, het merk van Marianna. Zij is op een bijzondere missie. Niet alleen moeten de kleren lekker zitten voor alle avonturiers, ze moeten ook slijtvast zijn en duurzaam geproduceerd. De Mac Coverall is zo’n altijd goed broekpak. Elastisch middel, mooie streepjes en dit gaat jaren mee. Nooit meer zonder wat ons betreft!

hello-jackalo-broekpak-buitenspelenduurzame-kinderkleding-merken-nederland

Buy less, choose well! Een goede gedachte om de vaak iets duurdere aankopen mee te verantwoorden. Hebben de kinderen echt 10 jurken of broeken nodig. Of zijn 5 er ook genoeg?

Bearmees

Toms en Veja zijn ongetwijfeld al bekend als merken voor duurzamere kinderschoenen. Maar onlangs ontdekten wij ook nog eens Bearmees. De leukste sneakers in toffe kleuren en printjes uit Nederland. Gemaakt van gerecyclede petflessen. De dame achter dit Nederlandse kinderschoenenmerk is Ellen Rijntjes, die deze schoenenlijn vernoemde naar 2 kinderen. Van de printjes ben ik het meest gecharmeerd van de tijgerprint, alhoewel die classics in neutrale uitvoering natuurlijk ook te leuk zijn!

Gray Label

Afkomstig uit Amsterdam is het duurzame Gra Label. En vooral de lange jurken zijn hier favoriet in huis. Ik ben dol op de kleurstelling die ze in de collectie hebben. Bij Gray Label staan ​​kinderen centraal in alles wat ze doen. Dit betekent dat ze rekening houden met  de wereld waarin ze leven. Ze werken er hard aan om duurzame en verantwoorde werkwijzen te integreren in al onze processen. Vanaf het begin hebben ze geprobeerd de biologische productie verder te brengen dan alleen werken met biologisch katoen. Tegenwoordig draagt ​​elk Gray Label-artikel het GOTS-certificatielabel, waardoor wordt gegarandeerd dat alles volgens de hoogste normen van organische en sociaal verantwoorde productie wordt gemaakt.

Maed for Mini

Ik schreef als eens over dit merk in dit blog over de leukste Amsterdamse kindermerken. Extra leuk dat ook dit merk alles produceert met een duurzame gedachte. Heel soms worden er mama items toegevoegd, zoals deze prachtige groene shirtdress, die ik direct aan mijn eigen kledingkast toevoegde.

TIP: Andere duurzame Nederlandse kindermerken zijn nog: Imps & Elfs, Kidscase, Tapete, Little Hedonist en ook een aantal van de grotere ketens zijn steeds beter bezig. In het laatste geval, controleer goed van welk materiaal het gemaakt is!

 

 

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie