Dit najaar in Amsterdam

comment 0
winter-in-amsterdam-agenda

De zomer is officieel bijna achter de rug, en het is tijd om vooruit te kijken. Het najaar in Amsterdam is afwisselend en vol met de leukste evenementen. Onze favorieten zetten we hier op een rij. Wat is er dit najaar allemaal te doen in Amsterdam?

(WIN) De wintereditie van Fête du Champagne | 29 nov – 1 dec

Het meest bruisende festival van Amsterdam is in aantocht. Nee, we hebben het niet over Sinterklaas, dit is no-go zone voor de kids. We hebben het over de magische wintereditie van Fête du Champagne. Zie je het voor je? De Zuiveringshal op het Westergasterrein tot de nok toe gevuld met ploppende champagneflessen van meer dan 100 verschillende champagnemerken! En het allermooiste? Jij kan hier bij zijn! Hoe? Laat in de comments hieronder achter wie jou meest bruisende vriend(in) is. Extra kans maken? Deel dit blog. Ik mag 2 x 2 kaartjes weggeven en hopelijk proosten we dan snel op een magische winter in Amsterdam! Op 9 november maak ik de winnaars bekend via een mail.

champagnefestival-amsterdam

Workshop “Kaars maken” | 14,16, 28 november

Sinds ik om ben op gebied van geur kaarsen (en dan bedoel ik niet die neus-terroriserende zoete gekleurde kaasjes die je in woonwinkels tegenkomt) kan ik intens blij worden hiervan. Als ontspanning bij een bad, of als je thuis komt na een lange dag, een geur heeft een bewezen effect op je gemoedstoestand. Het duurde even voordat ik een lokaal merk ontdekte. Maar de kaarsen van TheVeryGoodCandle zijn niet alleen lekker, ze hosten ook workshops om ze zelf te maken!

workshop-kaarsen-maken-amsterdam

Amsterdam Art Weekend | 21-24 november

Het Amsterdam Art Weekend vindt plaats in het derde weekend van november. Vier dagen lang zal Amsterdam in het teken staan van hedendaagse, beeldende kunst, waarbij de focus ligt op het signaleren van jong talent.

art amsterdam weekend

Praktisch: Weesperplein Capital C

Amsterdam Light Festival | 29 nov – 20 januari

Ieder jaar als de dagen weer korter worden en het ‘s avonds al vroeg weer donker is, bied Amsterdam licht in de duisternis. De 8e editie heeft als thema “Disrupt”, binnen dit thema zijn weer vele lichtkunstwerken geselecteerd die onderdeel zullen maken van de route die je ter voet, fiets en te water kunt gaan zien. Elk jaar weer 1 van de events in Amsterdam waar ik enorm naar uitkijk! Lees snel hier verder als je met korting naar het Amsterdam Light Festival wilt.

amsterdam-light-festival

Foto Eliane Roest

Kids Goodies Market | Hallen Amsterdam | 16 november

Een dag lang alles shoppen voor je kids doe je tijdens de Kids Goodies Market in De Hallen Amsterdam. Op 16 november 2019 hebben de leukste merken zich verzamelt in 1 hal. Of het nu handgemaakt, duurzaam of trendy is, je gaat het er allemaal vinden en net op tijd nog voor Sinterklaas!

Winkelen bij de POP-UP shop van Kitsch Kitchen ( 4 okt-31 december)

Het kleurrijkste merk van Nederland opent dit najaar een POP-UP shop in Amsterdam. Yes! Ben je op zoek naar originele én betaalbare cadeaus voor de decembermaand? Of heb je behoefte aan kleur en inspiratie voor je interieur? Je vindt het allemaal aan de Haarlemmerdijk 48, Amsterdam vanaf 4 oktober. Nog meer pop-up shops kan je hier vinden!

pop-up shop kitsch kitchen Amsterdam

Schommelen bij Muziekgebouw aan het IJ. (vanaf 26 september)

Er wordt wat afgeschommeld in Amsterdam. En sinds vandaag heeft het Muziekgebouw aan het IJ er nog een schommel aan toegevoegd. Deze muziekinstallatie komt permanent op de steiger achter het muziekgebouw te staan en geeft natuurlijk een prachtig zicht over het IJ.

Wondr Experience (18 sept – december, Amsterdam Noord)

Voor maar s,.echts 6 maanden strijkt de Wondr Experience neer in Amsterdam Noord. De meest Instagrammable expositie ooit. Een ruimte vol met 60 Instagram-proof werken.

Affordable Art Fair (31 oktober – 3 november 2019)

De 14e editie van de Affordable Art Fair Amsterdam van 31 oktober t/m 3 november in de Kromhouthal. Ontdek meer dan 1000 verschillende kunstwerken van meer dan 80 nationale en internationale galeries. Extra leuk! Op zaterdagochtend 2 november zijn vanaf 10.00 uur de deuren van de beurs voor de Family Preview – Where kids are the VIP’s geopend, een perfect uitje om het weekend mee te beginnen.

Fête du Champagne (29 nov – 1 december, Westergas)

Dacht je dat het wijnfestival leuk is? Maak je borst maar nat voor deze. Het laatste weekend van november / eerste weekend van december kan je in de Westergas terecht voor het meest bruisende festival van het jaar.

Big Art (12-15 september, Hem Terrein)

Met meer dan 70 grote kunstwerken is dit een opvallende expositie op een bijzonder locatie. Kunstwerken die niet met enige regelmaat te zien zijn vanwege hun grote formaat. Een groots weekend beloof het te worden, wij waren er tijdens de opening en vonden het te leuk!  Overigens is het hele Hem Terrein echt de moeite waard van het bezoeken.

Amsterdam Dance Event (16-20 oktober Amsterdam)

Hou deze lijst goed in de gaten, want we zullen hem nog regelmatig blijven updaten! Heb je tips? Laat het ons weten, we voegen ze graag toe.

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie