De ultieme 2019 “December Gift Guide” voor het hele gezin!

comments 56
december-gift-guide-giveaway

Is november te vroeg om over de feestdagen te beginnen? Ik denk het niet! Ik hou het hele jaar al een lijstje bij met de leukste cadeaus. Dit jaar neem ik jullie mee in de ultieme “December Gift Guide” voor het hele gezin. Van kleine tot grote cadeaus, maar 1 voor 1 onze persoonlijke favorieten.

december gift guide

 

Mijn persoonlijke favorieten (Eliane).

The New Bum Bag van Susan Bijl

The New Bum Bag mag als je regelmatig reist niet ontbreken. Iedereen die mij persoonlijk kent, weet dat ik al jaren rondwandel met de tassen van Susan Bijl. Of het nu naar het strand, de stad, logeren of de supermarkt is. De Bum Bag is net iets ruimer dan een handtas, waterdicht en mijn camera past er ook in. Hij blijft daarnaast rechtop staan, wat het extra makkelijk maakt om iets erin te zoeken. Ik heb er verder mijn telefoon, zonnebril, portemonnee en emergency kit (lees medicijnen, tampons, handcrème, lipcrème en mascara) in. En dan heb ik het nog niet over de klittenband bandjes waarmee je deze tas ook makkelijk aan bijvoorbeeld je fietsstuur kunt bevestigen. Ik kan niet meer zonder, hij gaat overal mee naartoe! Daarnaast is Susan Bijl ook nog eens een duurzaam merk dat zichzelf keer op keer blijft ontwikkelen. Zo is de nieuwste collectie Bum Bags gemaakt van restmateriaal. Dat betekent dat deze niet unlimited te krijgen is, en beschikbaar is in slechts een paar kleuren (zie hieronder!).

bum-bag-susan-bijl

Sieraden van Charlotte Wooning 

Van Charlotte Wooning heb ik inmiddels al meerdere sieraden in huis, ik bezocht haar eerder dit jaar ook in haar atelier om te zien hoe ze haar sieraden maakt. Mijn ringen met de initialen van D en B maakte zij ook. Haar nieuwste collectie “Confetti” past perfect bij de komende feestdagen. Extra leuk dat Charlotte nu ook met een collectie sieraden komt voor kinderen. Denk aan oorbelletjes en matching armbandjes (op de foto in het groen). Alles is handgeknoopt in haar eigen atelier in Rotterdam en gemaakt van sterling zilver 925.

Confetti-Charlotte Wooning

Confetti-Charlotte Wooning | Foto Daan Hocks

moeder-dochter-armband-confetti-charlotte-wooning

De allerleukste cadeaus voor December vind je hier!

Een Amsterdam Beanie van TIMCity

Ik ben een echte muts-liefhebber. Bij de eerste signalen van herfst/winter zet ik het liefste direct een muts op. Een kleurrijk accessoire en dan graag 1 in iedere kleur van de regenboog die past bij alle jassen en sjaals. Deze van TIMcity zijn te leuk en hebben ook nog eens de plattegrond van onze stad erop. Dus ben jij net als ik een DAMgirl of vind jij dat de man of je kind er ook 1 moeten hebben, one size fits all! beanie amsterdam timcity

Beanie TimCity in Kobalt | Foto Daan HocksDe favoriete cadeaus van een 10-jarige

Telefoonhoesje met koord van Nice Guy Freddie. (GIVEAWAY)

Ik kan niet meer zonder, als jurk-drager heb ik zelden een zak, mijn tas zit altijd op mijn rug en sinds kort heeft ook de 10-jarige een telefoon die regelmatig uit handen valt. Wat een lifesaver is dit.  Ik vermoed dat dit telefoonhoesje met koord het ultieme schoencadeau gaat worden!

telefoon-koord-nice-guy-freddie

Regenlaarzen van Aigle (GIVEAWAY)

De natte winter in met deze fijne laarzen van Aigle. Wij komen al jaren in Frankrijk en hebben inmiddels diverse paren van de regenlaarzen van Aigle. De favoriet van dit jaar zijn toch wel deze rode laarzen met te mooie zolen?

Aigle Laarzen Rood

Aigle Laarzen Rood | Foto Daan Hocks

december-gift-guide-giveaway-aigle-regenlaarzen december-gift-guide-giveaway-aigle-regenlaarzen

TIP: voor mama’s met kleine voeten, ze gaan tot maat 38!

De leukste cadeaus voor de man des huizes.

Goede koffiebonen van Fucking Strong Coffee 

We zijn hier in huis verslaafd aan koffie. Er gaat dan ook geen verjaardag, reis of feestdag voorbij zonder dat we lekkere koffiebonen ergens inkopen. Onze huidige favoriet is het rode blikje (Rwanda) van GoodBeans met “Fucking Strong Coffee”. Niet alleen de bonen zijn goed, ze doen er ook alles aan om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Daarnaast geloven ze ook nog eens in de kracht van vrouwen, what’s not to love? De bonen zelf branden ze in Amsterdam en dat is fucking lekker!

goodbeans-fucking-strong-coffe

Gorillapod van Joby via CameraNU.nl (GIVEAWAY)

Naar aanleiding van mijn Griekenland reis kreeg ik de vraag hoe ik mijn foto’s maakte waar ik zelf op stond. Dat is easy! Daar gebruikte ik de Gorillapod van Joby voor, die ik kocht bij CameraNU.nl Mijn man maakt mij altijd attent op deze gadgets. Niet alleen leuk voor een man maar voor een ieder die van fotograferen houdt! Deze Gorilla Pod houdt een camera tot wel 3 kilo, ideaal! Ik begon zelf ooit met 1 voor mijn telefoon, maar deze is een heuse upgrade.

joby-gorillapod-camera-nu

Merino sokken van Thijs Verhaar (GIVEAWAY)

Eigenlijk horen de ontwerpen van Thijs Verhaar bij mijn cadeaus te staan, maar treurig genoeg steelt de man mijn sjaal keer op keer. De sjaals van Thijs zijn gemaakt van Merinowol en zachter gaat het niet worden. Het goede nieuws is dat je dit ook aan je voeten kunt hebben. Thijs ontwerpt trouwens alles zelf, zijn ontwerpen zijn uitgesproken en ontzettend draagbaar!

sokken-merino-thijs-verhaarthijs_verhaar_giveaway

Favorieten voor in het huis

Duurzaam toiletpapier voor het goede doel!

Nou denk je misschien, toiletpapier in de december gift guide? Ja! Want deze toiletrollen mogen gezien en gegeven worden. Je koopt ze in bulk en er zit meer papier op dan op een gewone rol, dat is win/win. Ze staan ook nog eens superhip op je WC.

Wist je dat ze van 50% van de opbrengsten, toiletten bouwen in Oost Afrika?

the good roll toiletpapier duurzaamthe-good-roll-duurzaam-wc-papier

Tot rust komen met de kaarsen van The Very Good Candle and Co

Deze kaarsen ruiken heerlijk en zijn in het amberglas een plaatje om te zien. Als je regelmatig reist dan valt je pas op hoe zeer je kan hechten aan een geur. Deze kaarsen zijn er ook in travel size, zo neem je jouw favoriete geur mee op reis. De koolzaadkaarsen worden allemaal met de hand gegoten in prachtige gerecyclede amberkleurige glazen potten in een kleine studio in Amsterdam West. Duurzaamheid is de focus van The Very Good Candle Company, dus ze vermijden het gebruik van onnodige verpakkingsmaterialen. Alle ingrediënten zijn lokaal gevonden of binnen de EU om kleinere bedrijven te ondersteunen en onze algemene CO2-voetafdruk te verkleinen. Ik ben ze met de fiets op gaan halen zodat ik meteen met Islis kennis kon maken. 

the-very-good-candlethe-very-good-candle

Een overnachting bij SonneVallei in Harderwijk

Als het ergens goed toeven is, dan is dat wel bij Sonnevallei. Zelden werden we zo warm ontvangen als bij bed & breakfast Sonnevallei in Harderwijk. Gelegen vlakbij de prachtige bossen en in de mooie hanzestad Harderwijk, gun ik jullie allemaal wel een overnachting hier.

bed-and-breakfast-harderwijk-sonnevallei-slaapkamer

Hopelijk zijn mijn favorieten vanaf nu ook jullie favorieten!

Lees ook:

Deze December Gift Guide Giveaway is tot stand gekomen met behulp van de generositeit 
van deze merken. Ik ben hier niet voor betaald. Just here to share the love!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

56 Comments

 1. Een overnachting op Sonnevallei lijkt me geweldig. Op een steenworp afstand van het huis waar ik als kind opgroeide en in het bos waar ik speelde!

 2. Wat een leuke actie! Ik ga voor de matching armbandjes. 🍀 Eentje voor mijn dochter, eentje voor mij! 💝

 3. Wat een leuke actie! Die Gorillapod lijkt me zo handig.
  Ik ben ook veel op pad en regelmatig alleen of samen met mijn Dochter en misschien lukt het me met dit item om eens wat vaker een (leuke) foto van mezelf te maken of van ons samen!

 4. Anouk Deijkers

  Ik zou wel zo’n leuke bum bag van Susan Bijl willen winnen.
  Mijn man is DJ en dit is een ideaal kado. Perfect om zijn headphones mee te kunnen nemen!
  Toi toi toi

 5. Lastig, lastig…Want die muts en die heerlijke laarzen lijken me ook wel wat. Maar ik ga toch voor die overnachting voor mij en Bram. Een cadeautje voor ons samen is toch wel het aller-aller leukst.
  En jij zegt dat het daar geweldig is, dus dan moet ik dat natuurlijk even testen 😉

  • Je moet mij hoe dan ook nooit op mijn verhaal geloven, eerst zelf even polshoogte gaan nemen bij de lieve André en Wilma!

 6. Nicole Blommers

  Wat leuk! 🙂 Een telefoonhoes met koord is wel erg handig. Ook ik draag regelmatig jurkjes, rokjes of broeken zonder zakken. Kleur: Golden Girl. Ik heb een iPhone SE.

 7. Ja met de prachtige Bum Bag van Susan Bijl in het blauw/oranje kan je mij heel blij maken. Prachtig cadeau voor mijn dochter. 💝

 8. Wauw wat een toffe cadeau’s allemaal. Maar ik ben heel voorspelbaar en ik heb dan ook fucking strong coffee nodig. Ik ga vanaf nu heel hard duimen!
  Liefs, Suus

 9. Hoi Eliane,
  en ik dacht inderdaad steeds, dat je man die foto’s nam van jullie samen. En toen kwam de aap uit de mouw: een gorilla-pod! Is geloof ik ook meteen de duurste give-away, die erbij zit, maar ik schaam me niet! Dank alvast! gr. Jeannet / All Kinds of Things

  • Zoals je ziet, maakt hij meestal ook de foto’s hoor. Maar soms als ik alleen op pad ben, dan is zo’n licht statief best handig. Ik wil juist de cadeautjes klein houden. Wie het kleine niet eert. Maar ik snap je keus volledig 🙂

 10. Ha, wat een feest dit en wat een fijne tips! Ik ben net mijn favoriete muts verloren dus je zou mij samen met Juul onwijs blij maken met de Amsterdam Beanie in baby pink 🙂

 11. Hoe gek is t als ik voor de wc rollen zou willen gaan????
  Maar ik vind ze gewoon grappig..
  extra leuk voor de mensen die bij ons skates komen passen en dan ook even naar de wc moeten
  xxx Esther

 12. Voor iemand die winter én zomer op twee ijsklompjes rondhobbelt zou een paar merinowollen sokken echt heerlijk zijn…en van zo’n patroon gaat m’n ontwerpershart natuurlijk sneller kloppen!

 13. Wat een ontzettend gave give away en wat is het moeilijk kiezen!
  Maar ik ga toch voor de Bum Bag van Susan Bijl. En dan in de kleur Wall & Dahlia.
  Ik heb al een pouch en een grote tas en eigenlijk is de pouch toe aan vervanging. Of als afwisseling op de bum bag 😀
  Groetjes
  Joyce

  • Oops, dat is precies de enige die er niet is. Heb nu de juiste kleur combi’s erbij gezet. Van de collectie die volgende week gelanceerd wordt en zeer limited is, want van left-over materiaal gemaakt!

 14. Wat een fijne lijst! Zo moeilijk kiezen. Tja, een heerlijke beanie van TIMcity zou geweldig zijn. Een prachtig sieraad van Charlotte Wooning maakt dit meisje ook heel blij. Een Gorillapod om mijn oude, kleinere krakkemikkige te vervangen en mijn fotografie op te krikken of een zalig geurende kaars van The Very good Candle and Co. Ik ben heel blij en dankbaar met 1 van deze cadeau’s.
  Of…..toch de toiletrollen van The Good roll voor het studentenhuis van mijn zoon.
  Zo moeilijk kiezen😊

 15. Zo’n leuke actie en zo fijn om nieuwe, lokale producten, winkels en merken te ontdekken!

  Jullie hebben een hele toffe smaak! Maar als ik moet kiezen zou ik absoluut voor de ‘Fucking Strong Coffee’ gaan. Want koffie is toch alles wat je nodig hebt, haha. En ondanks dat ik het verhaal van de Rwanda dames en bonen heel inspirerend vind, ben ik toch team Nicaragua. Ik ben zo benieuwd naar die smaak!
  Hoe dan ook ga ik een bezoekje aan de koffie bar op mijn volgende Amsterdam to do lijstje zetten!
  Dankjewel voor het delen!

  • Wat een fijne reactie, daar doen we het voor. Ik zou maar snel een tripje naar Amsterdam plannen 🙂

 16. Chantal (Chatom75)

  Wat een superleuke cadeaus allemaal! Meteen al toen ik The Good Roll voorbij zag komen in je stories was ik verliefd. En zeker nu ik thuis aan het opknappen ben en het toilet toch altijd een beetje saai blijft, zouden ze de boel een stuk opleuken! 🙂

 17. Eindelijk the perfect gift gevonden voor manlief die nooit wat weet te vragen; ik ga voor ‘Happy wiping’ met the good roll! 😁🤞

 18. Mmmmm… 🤔 Lastig.

  Ik ga voor de Gorillapod. Sinds mijn tas vorige week is gestolen onderweg naar Brussel moet ik allemaal nieuwe spulletjes gaan kopen. En een nieuwe tripod is toch één van die dingen.

  Fingers crossed 🤞🏻

 19. Mmmmm… Lastig.

  Ik ga voor de Gorillapod. Sinds mijn tas vorige week is gestolen onderweg naar Brussel moet ik allemaal nieuwe spulletjes gaan kopen. En een nieuwe tripod is toch één van die dingen.

  Fingers crossed.

 20. Jette jesuishert

  Whaaaaaa te leuk! Ik kan toch niet kiezen… vreselijk . De laarzen zijn top en handig maar kleur niet . Mocht je ook een andere kleur kunnen kiezen dan ga ik voor die! Zo niet, ga ik voor een overnachting met vriendin in de bed and breakfast. Die kan wel een prachtig verzetje gebruiken in hele roerige tijden. Fijn om haar te kunnen laten meegenieten van jouw give away!

 21. Ooh wat leuk allemaal! Coffee is leven dus ik ga voor de Fucking Strong Coffee Rwanda! Manlief eens verrassen en ik nip er gezellig eentje mee😉☕

 22. Een super gave giveaway heb je georganiseerd!! Ik ga voor de bum bag in roze met zwart, heel erg mooi!!

 23. Moeilijk te kiezen 🤨 hmm… Alles maakt me blij, maar als je me heel erg blij wil maken, dan geef maar mee deze super gave Regenlaarzen van Aigle met je lievelings kleur 🤩🤗🧡

 24. Ik ben heel erg benieuwd naar de kaars van tje Good Candle Company! Je moet de kerstsfeer immers zelf maken thuis.

 25. Die kaarsen 🥰 En dan natuurlijk vooral Stormur, omdat het me een droom lijkt om de geur van mijn geliefde IJsland in huis te halen.

 26. Mijn allerliefste wens Zouden de rode laarsjes zijn. Maat 38 kan ik net nog in.

 27. Wat een leuke actie zeg! Ik doe graag mee voor de matching armbandjes voor mij en mijn dochter Fiep. Fingers crossed!

 28. Ohhhh, ik wil wel heel graag de Bum Bag. Die lijkt me zo handig en ze zijn zo mooi! Mooi lijstje heb je zo samen gesteld😃

 29. De overnachting zou ik heel graag cadeau willen geven aan mijn dochter die onlangs bevallen is van haar eerste kindje. Even samen met haar man genieten en relaxen na al die slapeloze nachten. En dan past oma graag op.

 30. Ellen Gerritsen

  Zou heel graag zo’n prachtig tasje willen winnen, de Bum Bag. Ben instant verliefd!
  Liefs, Ellen

 31. Ohhhhhh wat tof allemaal💛 ik ben heel benieuwd naar die lekkere geurkaars helemaal met de gezellige feestdagen op de stoep. En als Japan gekkies:) natuurlijk helemaal benieuwd naar de geur van het Japanse festival Naeba🍻

 32. Wat tof! Niets liever wil mijn dochter van 10 twinnen met mij. Onze kledingstijl is toch wat anders 🤪. Gelukkig is ze ook dol op sierraden, hoe leuk zijn dan de armbandjes van Charlotte wooning

 33. Liesbeth van Rijswijk

  Telefoonhoesje met koord van Nice Guy Freddie dat zou een topper zijn voor ons monster van 15. Is altijd van alles kwijt, met dit geweldig hoesje raakt ze in ieder geval haar mobiel niet kwijt..

 34. Huh. Ik snap er niets van. Nergens meer mijn reactie te zien. Jammer!

  Ik maak als het nog telt, heeeeeel graag kans op de gorillapod. Ga naar zweden deze maand en hoe mega handig om dan toch wat foto’s te kunnen maken van mijzelf 🙂

Geef een reactie