De lekkerste biertjes van Amsterdam bij Oedipus Brouwerij in Noord.

comment 0
oedipus_broedipus_brouwerij_instagram_blogger_mannenliefdeouwerij_instagram_blogger

Proeflokaal

Al tijden waren ze op zoek naar een nieuwe en vooral grotere plek om hun uit de hand gelopen hobby naar een hoger level te kunnen tillen. En daar zitten ze dan in Noord, de Oedipus Brouwerij. Een grote ruimte vol met alles wat je maar nodig hebt om bier te kunnen brouwen. En wat misschien nog wel het leukste is, een bar. De brouwerij dient meteen als proeflokaal, waar je vanaf nu iedere donderdag tot en met zondag kan genieten van de Oedipus biertjes.

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_entree    instagramblogger_oedipus_proeflokaal_bar

Biermissie

De missie met de nieuwe plek is om eens in de 2 weken met een nieuwe biertje te komen. Ook sluiten ze nog meer samenwerkingen met andere brouwers niet uit. De Himbeer in samenwerking met Brouwerij Het IJ is wat mij betreft al erg geslaagd. Zo kom je er op zo’n avond achter dat ik meer voor wat zurige en frisse biertjes ga. De IPA ofwel de wat meer hoppige biertjes zijn aan mij niet zo besteed.

Het zachte Slomo doet mij denken aan het tafelbier wat bij ons vroeger op tafel stond, het soort bier waar je graag een grote fles van op tafel hebt staan. Om in het weekend lekker een biertje tijdens de lunch al te kunnen drinken, zonder er direct vanaf te liggen de rest van de dag. Over eten gesproken. Het Oedipus bier leent zich erg voor food pairing. Zo smaakt de Lekkerbek prima bij een visje, de Gaia fantastisch bij chocola en de Himbeer met wat frambozen erbij is ook een feestje in de mond.

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_himbeer

Het proeflokaal is de ultieme manier om de biertjes te proeven en Rick vertelt zoals altijd honderduit over de bieren die ze maken en de weg ernaar toe. Een dorstig makend verhaal.

oedipus_brouwerij_instagram_blogger_proeflokaal

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_bankjes

De etiketten van de biertjes proberen de Oedipus mannen iedere keer door een andere kunstenaar te laten ontwerpen. De biertjes worden daar niet alleen mooier van, maar het is meteen een mooi podium voor deze kunstenaars. Tof idee. De mannen brouwen naast eigen biertjes ook in bier in opdracht, zo bestaat er een heus ROEST bier voor Roest Amsterdam (waarom wist ik dat niet?) en schenkt het Volkshotel zijn eigen Volkspils.

Next stop: Amsterdam ROEST 🙂

instagramblogger_oedipus_proeflokaal_labels

Oedipus Brouwerij | Gedempt Hamerkanaal 85 | Amsterdam

Geef een reactie