Quarantaine in beeld | @madebylon

comments 4
quarantaine-in-beeld-@madebylon

Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.

De eerste in deze serie is @madebylon. Een fotografe die ik al heel lang volg. Ze woonde een tijdje in Amerika en is inmiddels al weer enige tijd neer gestreken met haar gezin in Haarlem.

Hoe en waar zit jij in quarantaine? 

Ik zit thuis in Haarlem met werkende man (op zmeer), drie kinderen en een kat.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan? 

Inspiratie om thuis te zitten? Heb ik niet nodig. Wij zijn graag samen en graag thuis. Dat we een tijd in buitenland hebben gewoond samen helpt misschien. Dat had in beginperiode verdacht veel weg van een sociale quarantaine. Inspiratie voor foto’s? Mijn geluk is dat vastleggen van het dagelijkse leven, het échte leven, met alles wat daarbij komt (lees troep, chaos en alles daartussen) mijn werk is. Deze situatie maakt het dus eigenlijk makkelijker voor mij.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?  

Wij zien eigenlijk niemand, in ieder geval niet gepland. Ouders en vrienden spreken we via FaceTime, telefoon en what’s app (veel foto’s en filmpjes). We doen voor een vriendin op leeftijd boodschappen en zien haar vanuit trappenhuis. Ik overdrijf liever dan dat ik straks spijt heb!

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode? 

Hoe beangstigend en extreem het is, maar vooral ook hoe mooi het is, om te zien wat er gebeurt. Je praat weer met elkaar, je helpt en zorgt. Alsof we sociaal weer even wakker geschud zijn. Alles wat vanzelfsprekend was, is nu een voorrecht.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat de muren niet op je af komen?

Ik loop iedere dag even klein rondje buiten, alleen. Verder komen muren niet zo snel op mij af.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Mijn moeder in België heel erg lang vasthouden.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Jouw persoonlijke tip of trick? 

Mijn tip is gewoon loslaten en lief zijn voor elkaar. Doen wat je kan, en niet doen wat niet lukt. School is belangrijk, maar plezier, liefde en samen zijn belangrijker. Het is mijn missie om te zorgen dat als we terug denken aan deze tijd, we dat allereerst vanzelfsprekend met opluchting dat het voorbij is doen, en we er goed doorheen gekomen zijn met z’n allen. Maar daarnaast vooral ook met plezier en fijne herinneringen.

Verder vind ik Instagram nog steeds leuk, misschien wel juist weer leuker omdat het wat echter is, minder gestaged. En daar vliegen de goede tips je om de oren dus twee vliegen in één klap.
Maar iedere dag knutselen en het hele huis renoveren… daar heb ik serieus nog steeds de tijd niet voor.

quarantaine-in-beeld-@madebylon

Alle foto's in dit blog zijn gemaakt door Madelon Verdoorn. 
Meer zien van haar foto's? 
Check haar Instagram en/of website.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

4 Comments

      Geef een reactie