Quarantaine in beeld | @nappyc

comment 0
quarantaine-in-beeld-nappyc
Mijn fascinatie voor het in quarantaine zitten, neemt met de dag toe. Vol bewondering en soms lichte jaloezie laat ik mij verleiden door de vele foto’s op Instagram die zoals altijd een perfect beeld lijken te schetsen. Dit maakte mij nieuwsgierig naar hoe anderen de quarantaine ervaren. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan een aantal mensen om een kijkje in hun quarantaine leven. Zelfde vragen, verschillende setting, ander beeld.
De volgende in deze serie is Ngoc, oftewel @nappyc. Ik probeer me nu te herinneren wanneer ik Nap voor de eerste keer zag, het zal ongetwijfeld tijdens een Instameet zijn geweest en ik denk die bij het EYE museum? Daarna tijdens zoveel fijne events mogen ontmoeten, ze springt er qua creatieve blik echt uit op mijn feed.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Hoe en waar zit jij in quarantaine?

Ik zit (en werk) thuis in Den Bosch met mijn dochter van 9 jaar. Just the two of us.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Den Bosch

Waar haal jij nu je inspiratie vandaan?

Van nature ben ik een echte reiziger en hou ik van sociale contacten. Maar thuis zitten in deze tijd is voor mij geen straf. Het geeft me ergens juist wel rust en je bent meer verbonden met je omgeving dan voorheen. Het leven staat stil en de natuur heeft ruimte om te ademen. Het is een kwestie van je eigen mindset in de wetenschap dat het maar tijdelijk is en dat alles weer goed komt. Wat ik nu wel erg mis is op pad gaan met vrienden naar toffe locaties om foto’s te maken. De toffe foto locatie is nu beperkt tot enkel mijn appartement en wat daarbij hoort (en soms ook buitenshuis), maar dat maakt mij niet minder creatief. 🙂 Ik laat me altijd al inspireren door de omgeving waar ik op dat moment ben. Mijn foto’s zijn dan ook vaak creaties van het moment. De ideeën ontstaan doordat ik om me heen kijk wat de omgeving te bieden heeft en daarmee bedenk ik een concept.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Wie zie jij nog en hoe werkt dat?

Ik probeer zoveel mogelijk afstand te nemen van iedereen. Af en toe spreek ik met vriendin af om een stukje te wandelen met afstand of course. En ik kijk eens in de tijd samen met een vriendin een film met ons cam aan zodat het voelt alsof we echt bij elkaar zijn. En hoera voor videobellen, zo weet je nog hoe je fam en vrienden eruit zien. Er zijn zoveel mogelijkheden met de technologieën waarover we nu beschikken. Het zou zeker anders zijn als we deze niet zouden hebben. Maar hoe je het went of keert, het is een uitdagende tijd voor iedereen. Tijd naar transitie en dat is niet altijd makkelijk voor iedereen. Het raakt ons allemaal.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Wat ga jij nooit meer vergeten uit deze periode?

Hoesten in mijn elleboog. De 1,5 meter afstand, is een mantra wat achter je blijft volgen volgens mij. En dat het leven eigenlijk niet zo gehaast hoeft te zijn. En dat mijn wekker doordeweeks niet om 5.30 gaat en ik vervolgens nog moest haasten voor de bus. En dat het een bizarre situatie was en we in een real life film zaten. En dat lief zijn voor elkaar ons op de been helpt wanneer we in ons vrijheden worden beperkt. En dat ik koffie niet hebt gemist. En dat alles went.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat de muren niet op je af komen?

Ik heb eigenlijk geen last van mijn muren. Geniet elke dag van de ochtend en avond zon die erop schijnt. Ik wordt automatisch wakker als de zon op mijn gezicht schijnt. Heerlijk is dat. En dan ga ik een stukje lopen en oefeningen doen buiten om enigszins in conditie te blijven.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Als de maatregelen ophouden, wat is het allereerste wat je gaat doen?

Naar de sportschool denk ik. Haha. En daarna met family en vrienden knuffelen en borrelen en proosten that we made it! En naar de kapper.
quarantaine-in-beeld-nappyc

Jouw persoonlijke tip of trick?

Ik heb een account gemaakt op TikTok. Haha. Kan je grappige videos maken over je thuis quarantine en deze voor later bewaren om glimlachend terug te kijken. Blijf positief en zorg goed voor jezelf en anderen!
quarantaine-in-beeld-nappyc
TIP: Benieuwd naar meer foto’s van Nappy, volg haar op Instagram.

Meer uit de serie “Quarantaine in beeld”

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie